Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzyna-22

ciaza pozamaciczna a krawienie

Polecane posty

Gość katarzyna-22

byłam dzisiaj u lejkarza bo miałam krwawienie myslałam ze to od tabletek dopochwowych ale lekarz zrobił mi badanie usg i powiedział ze to może być ciąża pozamaciczna czy któraś z was miała tak samo i czy wtedy wystąpiły u was krawienia dodam ze to mój 17 dzień cyklu i nie powinna miec okresu jak to jest prosze o wypowiedzi

Gość katarzyna-22
czy nikt sie z tym nie spodkał

Gość 11111111111111111111
myślę, że lekarz nie może mówić o ciąży pozamacicznej tak jakby nie był do końca pewny. Powinnaś to sprawdzić (test, kolejne usg). Pytanie, czy czujesz bóle w podbrzuszu (podobno są one bardzo silne) Rozwijająca się ciąża pozamaciczna może być dużym zagrożeniem dla życia kobiety. Może spowodować krwotok (miałam przypadek w rodzinie)

Gość martyna__
ciążą pozamaciczna to wielkie niebezpieczeństwo dla zdrowia i życia kobiety. Nie lekceważ tego. Możesz stracić jajnik a nawet jajowód.

Gość katarzyna-22
mam krwawienie juz drudzi dzien brzuch mnie boli i leca mi skrzepy najwiecej leci mi bdy sie załatwiam jak chodze czy leze nie mam prawie nic a lekarz powiedział że to co jest to tam w środku ,, w tym czymś" jest płyn kazał mi zrobić test ale zrobię go jutro rano troche sie boje to krawienie wystepuje przy takiej ciazy albo czy moge dostac okres w 16 dniu cyklu

Gość dddddddddddddd
a kiedy ewentualne zbliżenie było??

Gość katarzyna-22
z mezem kochamy sie co 3 dni bo chcemy mec dziecko a dni płodne dopiero co miałam tak mi sie wydaje a za chybko by było zeby to wykrył

7 dni ma jajeczko na zagnieżdzenie sie wiec uważam ze za wczesnie aby sądzić ze to ciąża pozamaciczna może jakies mięsniaki, cysty... idz do innego gina mówisz ze to 17 dzien cyklu, czyli dopiero jesli juz kilka dni... wiesz mozesz pojsc do labolatorium i zrobic test z krwi, on bedzie jak najbardziej wiarygodny... a moze poprostu dostałaś ekstremalnie za wczesnie @ .... www.psyche-soma.com

Ja byłam w ciazy pozamacinej,kilka lat temu, Troszke inaczej to wygladało, normalnie robiłam test ciazowy , pojawily sie dwie kreseczki, wszystko było ok poza potwornymi nudnosciami. USG nie miałam jeszcze robionego, a w 6tygodniu bardzo źle poczulam sie w nocy rozbolał mnie brzuchi poszłam do łazienki. A potem to już nie pamietam, gdyby nie moja (4 letnia wowczas) corka to bm już pewnie na tym forum nie pisala. Bo ona sie obudzila jak sie przewrocilam i poszłą zobaczyć do łazienki, a ja tam lerzalam w dużej kałuży krwi. W szpitalu powiedzieli, ze karetka w ostatniej chwili przyjechała. Tylko,że u mnie juz duża ciaza była 6 tygodniowa a u ciebie pewnie poczatek czwartego tygodnia wiec moze łagodniej to sie odbywa.

Gość katarzyna-22
a mogłam miec szybciej dni płodne

niesądzę.... chociaż różne przypadki się zdarzają... www.psyche-soma.com

Oczywiście, ze możesz dostac okres w 16 dniu cyklu, oznaczało by to,ze albo nie mialas owulacji, albo była ona w 4 dniu cyklu (tak też moze być) @ zawsze pojawia sie 12-14 dni po owulacji . Bardziej prawdopodobne jest jednak,ze coś tam sie dzieje

Gość katarzyna-22
mam zrobic test rano najlepiej nie pic wieczorem rzadnych płynów żeby mocz był gęściejszy jeśli wyjdzie dodatni mam sie zgłosić do swojego lekarza a jesli ujemny a bede miała dłużej krwawienie to mam też pójść do niego a i jak robił usg to powiedział że w środku znajduje sie płyn

Oczywiście, ze możesz dostac okres w 16 dniu cyklu, oznaczało by to,ze albo nie mialas owulacji, albo była ona w 4 dniu cyklu (tak też moze być) @ zawsze pojawia sie 12-14 dni po owulacji . Bardziej prawdopodobne jest jednak,ze coś tam sie dzieje

zrób koniecznie ten test! powodzenia i mam nadzieje ze to nie ciąża pozamaciczna jak okresliłabys krwawienie od 1-10?

Gość katarzyna-22
ale tyg przed tym byłam u lekarza i robił mi usg i poweidział że nic tam sie nie dzieje że wszystko w porzadku a tyg poźniej takie zdarzenie dlaczego

Gość katarzyna-22
no tak jak pisałam jak sie załatwiam to mam skrzepy i krawawienie a w ciąglu dnia jak sie nie załatwiam to mam planienie krwia nic wiecej tylko jak dłużej postoje boli mnie brzuch czasem nawet mocno

nic Ci nie poradzimy! musisz zrobic test jakikolwiek wynik idz znów bardzo krawisz? poza tym miałabyś ogromny ból - przy ciąży pozamacicznej....

Mozliwe, ze nigdy sie nie dowiesz, renika ma racje. Zrób ten test jutro rano i wszystko bedzie jasne. Chociaż jeśli jest to bardzo swieża ciaza (kilkudniowa), to test i tak wyjdzie negatywny

Gość katarzyna-22
rzadko kiedy miałam skrzepy ale jesli juz miałam to nie tak dużo

to jest dobry znak... gdyby to była ciąza pozamaciczna, wydalałabys skrzepy fragmenty (cos jak ta wątróbka) wiec moze nie panikujmy

Gość katarzyna-22
ale jak to wygląda czy ktoś mi powie dokładniej

Gość katarzyna-22
ok zrobie jutro test i w poniedziałek pojde do lekarza a nie wiem czy mam brac tab na wywołanie okresu ten lekarz powiedział ze mam brac

po co wywoływać okres skoro krwawisz??... masz możliwość pójscia do innego?? tak by porównac opinie