Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość djd

yasmine i inne antya bolące bardzo nogi

Polecane posty

Gość djd

witam wszystkie kobiety stosujące tabletki anty.Od 3 miesięcy mam to nieszczęśćie,że biorę yasmine.Nie mam nic przeciw tabletkom, ale dlaczego tak straszliwie bolą mnie nogi?? Szczególnie w nocy? Dziś nie przespałąm chyba więcej niż 2 godz łącznie. Mam takie uczucie jakby mi żyły sie zwęziły i krew nie mogła swobodnie krążyć. Oczywiście już naczytałąm sie o zakrzepicy i lekko panikuję.NAdmienię że: mam 35 lat,nie palę.Yasmine stosuję nie jako anrykoncepcję ale jako środek leczący policystyczne jajniki. Powiedzcie,czy ktraś miał podobne objawy,a jeśli tak, to jak sie to zakończyło?? Pozdrawiam serdecznie

przy tych objawach rzuć yasmin w cholerę! nie tylko ona ma taką zawartość estrogenu, która może Ci pomóc przy policystycznych jajnikach. a najnowsze generacje tabletek własnie zwiększają ryzyko wystapienia zakrzepicy (bardziej niże te starsze). ja bym odstawiła natychmiast. i pędem do lekarza. bo to, że tak długo utrzymują Ci się te obajwy, to jest juz bardzo niepokojące.

No nie wiem czy taki zły jest ten jaśmin.Lepiej pójść do lekarza od razu i skonsultować to.Ale prawdą jest to,że tabletki antykoncepcyjne wypłukują magnez i trzeba się wspomagać przy braniu takich tabletek.Z drugiej strony nie wiadomo czy akurat jaśmin jest powodem bólu nóg.Spróbuj wiąść magnez parę dni i zobacz jaka bedzie reakcja.

oj, niestety ten jaśmin;) jest gardzo zły, jeżeli ktoś ma skłonności do problemów z krążeniem. jak sa takie objawy, to naprawdę lepiej odstawić, bo potem może być już tylko gorzej:o z zakrzepica nie ma żartów. bo ból nóg to jedno, a uczucie, że krew nie może krązyć swobodnie to drugie. zapraszam na psyche-soma.prv.pl tam jest cały temat poświęcony yasmin.

Gość toficzka
ja sie lekko odwodniłam przy yasmin

Gość djd
moj lekarz kazał mi natychmiast przyjechać!!! Musi mi cos dodatkowo wypisac

Gość djd
Tak więc jestem na lekach na krążenie o nazwie detralex (45zł plus 20 zł za magnez z wit b).Może uda sie dotrwać do końca opakowania yasmine, a potem mam przejść na logest. Dosłownie w 20 min po zażyciu tego detralexu ból zaczął ustępować. Co za cudowne uczucie. A jeszcze coś... od 2 misiecy mam bardzo częste kurcze nocne w łydkach. Kto miał choć raz, to wie o czym mówię. Oczywiście to też za sprawą yasmine, ale zupełnie tego nie kojarzyłam. Dziewczyny uważajcie na siebie i nie lekceważcie objawow. U mnie dosłownie w ostatniej chwili udało sie zapobiec poważnym powikłaniom,a moze i śmierci... przecież gdy odrywa sie skrzeplina i zawędruje do serca albo płuc to po nas..

Gość tabletki anty to syf

Gość tak - tab anty to syf
nie od dzis wiaodmo, ze wiekszosc tabletek anty przyczynia sie do powstawania zylakow....

Gość i zakrzepicy
i zakrzepowego zpalenia żył

Gość Yasmine
Dziewczyny ja wzaielam juz 2 tabletke jasmine i czuje sie zle mam okropne bole glowy i brzucha jakich nie mialam przy innych anty. Nie wiem co mam zrobic czy moge nie brac 3 tabletki czy musze dokonczyc opakowanie ( a przy tym zwijac sie z bolu) mam tez uczucie dretwienia nog ale takiego lekkiego.

Gość COLA LIGHT
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DZiewczyny!!!!!!!!!!!!!! Chcialam was ostrzec...bralam harmonet i bardzo bolala mnie GLOWA I NOGI lekarka zmienila na diane35 ktore dla odmiany(harmonet zawiera estrogen) zawieraja progesteron i popekaly mi naczynka na nogach.Lekarka NIE ZGODZILA SIE WYPISAC MI JAKIEKOLWIEK ANTY PONIEWAZ MOJ ORGANIZM TEGO NIE TOLERUJE CZYLI JESTEM 1 NA 10 000 , GDYBYM BRALA NADAL GROZI TO ZATOREM ZYLNYM I SMEIRCIA. ZGLOSCIE SE DO WASZYCH GINOW TO NAPRAWDE NIEPOKOJACE OBJAWY !

Gość gośka22
witam wszystkie dziewczyny stosujące tabletki jasmin.Ja biorę je 5 dni i sama niewiem czy będę brała je przez kolejne miesiące.Gdy wzięłam pierwsze dwie tabletki strasznie bolał mnie brzuch w nocy myślałam że umrę to był koszmar.Zawsze miałam bolesne miesiączki ale to był ból nie do wytrzymania.Obecnie nie jest tak żle ' chociaż w ciągu dnia miewam mdłości.Dzisiaj nawet mnie trochę czyściło hehe.Narazie niewiem co to jest ból nóg z czego się bardzo cieszę.Pamiętam jak brałam tabletki mikrogrynon nogi łupały mnie co dzień zwłaszcza jak wypiłam piwo.Mój ginekolog twierdzi że mikrogrynon to najgorsze co może być ale każda z nas jest przecież inna i jeden lek może komuś służyć a dla kogoś może być trucizną.strasznie też popękały mi naczynka na nogach mam nadzieje że się nie powiększą. Moze tez piersi cos urosna chociaz to chyba inna kwestia no walasnie zauwarzyliscie u siebie jakies zmiany jesli chodzi o rozmiar piersi odpiscie pozdrawiam goraco

Gość viczkaaa
djd--------> ja miałam takie objawy jak ty ale po harmonecie, pojechałam do mojej ginekolog po tygodniu meczarnijak zaczelo mi sie tak dziac (po 5 opakowaniu harmonetu) i natychmiast kazała mi je odstwaic. Miałam bole zył, gorące opuchniete nogi, zyły mi sie pokazywały na nogach, w nocy nie umiałam spac z bolu. Powiedziałam NIGDY WIECEJ HORMONOW!!!I jeszcze na dodatek zrobiły mi sie dwie kulki w piersi, ale znikneły po odstweieniu hormonow i po pewnych kroplach. Dlatego wem ze tabletki anty to nie dla mnie!!!!!!

Gość ja bralam
yasmine przez jakies 2 lata, nie mialam zadnych skutkow ubocznych, bolacych nog rowniez nie mialam, mysle ze powinnas zmienic pigulki, ginekolog powinien dobrac odpowiednie, bycmoze nie powinnas brac zadnych pigulek, tak miala moja kolezanka, poprostu w jej przypadku byly niewskazane

Gość ania_ka
Witam, wlasnie znalazlam ten serwis przy okazji poszukiwania dla siebie ratunku! od 3 tygodni biore logest i nie moge juz chodzic! bralam go juz wczesniej 3 lata i nic mi nie bylo, a teraz biore pierwsze opakowanie po rocznej przerwie i nie moge normalnie funkcjonowac. o 5 rano budza mnie skurcze nog i dretwienie. kolano mi rozrywa bol, nie wiem co robic, tabletek nie chce odstawiac, bo za 3 tyg mam slub a Bog wie ile bede miec okres po odstawieniu... kupilam sobie magnez w tabletkach i nie pomaga... mam wrazenie jakby kolano mi sie w drugą strone miało wygiąć! i ten okropny ból! jutro ide do ginekologa ale moze ktos mi pomoze juz dzis! Ania

Gość olap
Hej dziewczyny to co ja nie przyżywam po zaledwie 2 opakowania yasmi to tragednia. Obecnie jestem pod kontrolą chirurga naczyniowego który leczy mnie na zakrzepowe zapalenie żył. W trakcie zażywania yasmin zaczęły puchnąć mi nogi ale kojarzyłam to z upałami, ale okazało się że jeszcze trochę a mogło by mnie tu nie być bo woda z nóg coafala mi się do płuc. Tak jak już jedna z dziewczyn zauważyła to są takie dawki hormonów że nasze organizmy przyzwyczajone często do innych tabletek anty nie są w stanie tego przerobić i potem są takie efekty. Ja też już do końca życia prawdopodobnie nie mogę zażywać tabletek anty. Pozdrawiam i uważajcie na siebie dziewczyny bo z tym nie ma żartów

mnie rok temu(dwa mies przed rozpoczęciem stosowania tabletek) zaczęły wypadać włosy i do tej pory mi wypadają. przestały jak uzywałam szmaponu VICHY i jadłam jakieś witaminki z drożdzami. teraz kupilam inny szampon i biore skrzypowitę, ale nie chcą przestać wypadac. jakiś czas temu zaczeła mnie pobolewać prawa nóżka. teraz jestem pewna, że to żyła. muszę iść do lekarza i zastanawiam się tylko czy najpierw do gina czy do pierwszego kontaktu(nie uważam jej za osobe światłą i w przeciwieństwie do mojej gin.)

Gość MARTYS
Odstwiłam właśnie Yasmine! Wziełam 8 tabletek i czułam się koszmarnie ! Ciśnienie 81/51 ! Nic mi się nie chciało , ciężko mi się oddychało i ten ból lewej ręki . Strasznie bolały mnie piersi i brzuch - tak jak przed miesiączką. Po kontakcie z moją ginekolożką usłyszałam , że mam je natychmiast odstawić i jak nic się przez dwa dni nie unormuje to udać się do neurologa ! No a miało być tak fajnie i komfortowo .....

Gość ewa44
od trzech miesięcy biorę tabletki yasmin i bardzo boli mnie szyja i plecy nie mogę spać w nocy czy to jest przyczyna leku

Gość Zamieszana w sobie Agaa
witam ja tez mam podobny problem lecz biore Microgynon od tygodnia. Na poczatku nic mi nie bylo ale po paru dniach zaczelam czuc ze mam zmeczone nogi. Odstawilam je

Gość gość
Witam,ja brałam przez 9 m-cy Qlaira z miesiąca na miesiąc coraz gorzej czułam się bolały , drętwiały ,sztywniały,puchły nogi a piersi rozsadzało tak jak wulkan miałby wybuchnąć,ogólnie mówiąc cała byłam spuchnięta i wszystko mnie bolało.Poszłam do lekarza pierwszego kontaktu,lekarz mnie skrzyczał że żadnych leków hormonalnych nie powinno się zażywać bez wykonania badań i natychmiast kazał mi odstawić,co uczyniłam.Zaraz po pierwszy dniu czułam się lepiej w/w objawów nie było choć czułam się taka pełna-spuchnięta,ale wszystko wymaga czasu.!!!!!!