MadziaMadzik 0 Napisano Wrzesień 22, 2005 Może mi ktoś więcej napisac o tym?W jaki sposób mierzy się temperaturę?Zwyczajnie czy jets to temperatura w pochwie....co oznaczają stopnie?:)I kiedy najlepiej jets ją mierzyć:)?dziekuję:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Clover 0 Napisano Wrzesień 22, 2005 Temp trzeba mierzyć codziennie, o tej samej porze, tym samym termometrem, najlepiej rano zanim wyjdzie się z łóżka. Powinno mierzyć się w pochwie ok 5 min. Ewentualnie w ustach lub pod pachą. No, to chyba tyle :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Clover 0 Napisano Wrzesień 22, 2005 Aha, w pierwszej połowie cyklu temp utrzymuje się na normalnym poziomie, tzn jakieś 36,6, ale to indywidualna sprawa. W dniu owulacji nieznacznie się obniża, a następnie wzrasta do ok. 37 stopni. Jak dokładnie będziesz prowadzić obserwacje to będziesz mogła bez problemu określić dni płodne i niepłodne. Metoda oczywiście sprawdza się tylko przy regularnych cyklach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość miki25 Napisano Wrzesień 22, 2005 najlepiej jest ja mierzyc rano ,bo potrzebny jest conajmniej 3 godzinny sen i zaraz po przebudzeniu , nie nalezy wstawac. wiem z doswiadczenia ze jak probowalam ja mierzyc w ciagu dnia to byla wyzsza niz rano jesli jestes w ciazy to w 18 dniu po owulacji kiedy tempka jest powyzej 37 C jest duza szansa na ciaze, w praktyce tempka sie obniza przed okresem dzien przed, czasem u niektorych w dniu okresu a moze i byc tak ze dzien po tym jak @ przychodzi ( w czasie okresu jest to temp 36.6C) czy podejrzewsz ciaze, czy to Typytalas o robienie testu?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Clover 0 Napisano Wrzesień 22, 2005 Od owulacji do pierwszego dnia okresu temp. jest podwyższona. W dniu okresu spada znów do 36,6 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość padlinka Napisano Wrzesień 22, 2005 pod pacha nie mierzy sie temperatury przy NPR!!!! jest to zawodne!mozna albo w odbycie lub w pochwie (5 min.) lub ew. w ustach (ok.7-8 min.) przy nieregularnych cyklach tez mozna ja stosowac tylko tzreba oprocz tego badac sluz lub szyjke macicy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MadziaMadzik 0 Napisano Wrzesień 22, 2005 Chodzi mi dokładnie o temp. podczas ciązy:)tzn czy wtedy się pdowyższa:0dziekuję za wszystkie odpowiedzi:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Clover 0 Napisano Wrzesień 22, 2005 Ja zawsze mierzyłam w pochwie, choć słyszałam, że EWENTUALNIE można mierzyć pod pachą lub w ustach. Tak przynajmniej mówił lekarz. Ale trzeba mieć termometr pod ręką i mierzyć nie wychodząc spod pierzynki :) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MadziaMadzik 0 Napisano Wrzesień 22, 2005 Dziękuję Clover:) :* w nosek:)A podczas ciąży jaka jets temperatura? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpi28 Napisano Wrzesień 26, 2005 Jeśli zajdziesz w ciążę - temperatura utrzymuje się dalej na podwyższonym poziomie - powyżej linii granicznej danego wykresu cyklu. U mnie na poziomie 36,6 - 36,4 (kazdy organizm jest inny - ja w pierwszej fazie cyklu miałam zwykle 35,8- 36,00). Także musisz poobserwować swój organizm jakiś czas i wtedy będziesz wiedzieć jak jest u Ciebie. Poczatki rodzą wiele wątpliwości - ale potem - to już z górki. Dzięki mierzeniu tempki - właśnie teraz zaszłam w ciążę. JEstem bardzo szczęśliwa. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kafelek Napisano Wrzesień 26, 2005 mpi28 a teraz tu sie spotykamy :-) moze to glupie pytanie ale nie mam pewnosci co to jest linia graniczna????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mama Michala Napisano Wrzesień 26, 2005 taaak... po roku mierzenia zrobil sie Michalek... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach