Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieso

czy warto zostac wegetarianinem?

Polecane posty

Gość mieso

od kilku miesiecy nie moge sie patrzec na mieso,nie wiem czemu,ale mnie az odpycha,szczagolnie drob...jadam za to duzo ryb,owocow morza.Czy wegetarianizm oznacza jakis uszczerbek dla zdrowia? Czy sie chudnie lub tyje? Jakie polecacie wskazowki dla poczatkujacych?

Gość Król Artur
NIe nie waro NIe bedziesz mogla?mogl jesc schabowego a to wielka strata i grzech!

Gość mieso
Krolu Arturze,na schabowego nie moge patrzec,na zadne mieso. Boje sie,ze bede jeszcze chudsza tylko,bo juz teraz waze 45kg przy 167cm..:(

Gość Krol Artur
Belissmio czy na imie masz Monika?czy mieszkasz we QWroclawiu i czy moge prosic Cie o reke?

nalezy jesc to co potrzeboje nasz organizm. A jak Cie odpycha od jedzenia miesa-to go nie jedz! praedopodobnie na poczatku troche schudniesz-przynajmniej ja tak mialam...Ale pamietaj ze diete alezy urozmaicic

Gość futu
alez owszem warto! przede wszystkim wegetarianizm nie jest ZADNYM uszczerbkiem dla zdrowia, jezeli uzupelniasz sobie wszystkie potrzebne dla organizmu skladniki- przede wszystkim bialko, duzo jest go w miesie ale mozesz to zastapic soja! powiem ci jeszcze ze podobno ludzie ktorzy jedza miesa sa bardziej agresywni i maja wiecej problemow z trawieniem i z sercem! i jest to udowodnione naukowo, dlatego jezeli tylko zastanawiasz sie nad wegetarianizmem to goraco cie namawiam, sama jestem wegetarianka i jestem bardzo z tego zadowolona. co prawda musze brac tabletki z witaminami, ale to zaden problem! naprawde, poczujesz sie lepiej z faktem ze nie zjadasz zwierzat.. dlatego tez nie widze roznicy miedzy miesem z kurczaka a ryba- to tez mieso! poczytaj jeszcze cos na ten temat a pewnie sie przekonasz:) pozdrawiam!

Gość jesli cie odrzuca
to znaczy, ze organizm sie broni, nie jedz przez jakis czas i sama stwierdzisz, czy chcesz wrocic do wczesniejszej diety czy pozostac przy wegetarianizmie:) Pzdr

Jak lubisz mięso to nie rezygnuj :) Ja byłam wegetarianką przez 3 miechy, ale się złamałam gdy zobaczyłam pyszną pierś z kurczaka nadziewaną pieczarkami, mniam :) Poza tym, o ile się nie mylę, to jeden z głównych aminokwasów budujących białka jest dostępny głównie mięsie, chyba lizyna... Dostępny jest też w ziemniakach i soi, ale w mniejszej ilości. Ale jeżeli nie lubisz mięsa i szkoda Ci biednych zwierzątek, to nie jedz. Ale pamiętaj, że ludzie są przystosowani do jedzenia mięsa.

Gość mieso
dziekuje bardzo za wszystkie cenne opowiedzi,widze,ze nawet na moim topiku utorzyla sie parka...❤️ troche to dziwne dlaczego uwielbiam ryby,owoce morza a od miesa zwierzecego na sama mysl az mi niedobrze.... czytalam ,ze moze to byc niedobor jodu.... pozdrowionka!

Gość Krol Artur
mniaaam,poprosze o przepis na piers kurczaka nadziewana pieczarkami,bo az mi slinka leci....wydaje rozkaz natychmiastowy,niech przepis zaraz bedzie gotowy,i niech ci sluzbo nic innego nie przyjdzie do glowy,tak jest! zadnej odmowy!

Gość dobra rada
Jeśli masz grupę krwi A to jest to ci nawet wskazane, jeśli 0 to raczej nie. Polecam książkę " Jedz zgodnie z grupą krwi". To nie żart, mówię poważnie.

Ech, sama chciałabym poznać Królu Arturze :) Jak pojadę do cioci to siłą od niej wyciągne przepis, bo to właśnie u niej takie pyszności zawsze zajadam :)

Gość Krol Artur
Kochani poddani! jakas niewiasta na osobnym topiku podala przepis na piers z kurczaka z pieczarkami... wiec wybaczcie-nie zostane z wami! ide tego juz kosztowac i smakiem tej potrawy-rarytasowac!

Gość a dupa
z tą grupą krwi to nieprawda!!! Ja mam grupę krwi 0 i teoretycznie powinnam potrzebować mięsa. Ale w moim przypadku kiedy zjem mięso, niezbyt świetnie się czuję.. jem mięso, ale też myślę o odstawieniu... był okres (1 miesiąc) że nie jadłam mięsa, tzn. z mięs tylko ryby i owoce morza. Czułam się cudownie, lekko... ale znów nabrałam ochoty na kurczaki i znów xle się czuję

Gość dobra rada
a dupa- może te złe samopoczucie to od innych produktów, a z drugiej strony to jednak cię ciągnie do tego mięska...

Gość a dupa
nie... jak odstawiam mięso to czuję się cudownie!!! Jak jem, to samopoczucie gorsze, no i agresywna się robię...