atrida 0 Napisano Wrzesień 23, 2005 Niebawem będę wyjedżać na stałe do Irlandii. Nie wiem tylko jak jest tam z antykoncepcją. CZy pigułki są refundowane, jak wygląda ich dostępność. Dziewczyny, macie może jakieś blade pojęcie jak to wygląda??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
renika 0 Napisano Wrzesień 23, 2005 moja szwagierka mieszka w Londynie tutaj robi zapas na conajmniej 10 opakowań lekarka jej wypisuje na kilku receptach a ona realizuje w róznym aptekach ona akurat dostała Mycrogynon jesli bedziesz tam mieszkała załatw sobie tutaj kontakt niech jakas kolezanka przyjaiółka wysyła ci je co jakis czas www.psyche-soma.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ojojjjjj Napisano Wrzesień 23, 2005 ale z tego co wiem to w anglii są darmowe tabletki anty- to po co przepłacać w Polsce?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
atrida 0 Napisano Wrzesień 23, 2005 Dlaczego tak robi? Czy te tabletki są tam tak trudno dostępne? Czy takie drogie? Wiesz gdzie mogę dowiedzieć się o to? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość open Napisano Wrzesień 23, 2005 Idz tam tdo lekarza i sie zapytaj, kurna ale masz problem, w zadym kraju unijnym tabletki nie sa refundowane, a ceny i tabletki te same, czasem tylko nazwa sie roznia... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Honorcia 0 Napisano Wrzesień 25, 2005 cześc. nie wiem dokłądnie jak jest z Irlandią ale w Anglii tabletki sa za darmo. Musisz iśc do przychodni zarejestrowac sie i umówic sie na wizyte u lekarza. Ja jestem włąsnie w Anglii biore angielskie pigułki juz prawie 9 miesięcy i jest spoko. pierwsze mi nie przypasowały to dał mi inne. Lekarz nie robi żadnych problemów typu, że jesteś z innego kraju. Obys miała legalna prace . I tu lekarz wypisuje za pierwszym razem trzy opakowania a za drugim jezeli jest wszystko w porzadku wypisuje 6 opakowań. PRzynajmniej j tak mam. miałąm przeprowadzany wywiad. wąży mnie i sprawdza cisnienie przed wypisaniem każdych tabletek. Mi się to podoba nie wydaje fortuny na tabletki. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Honorcia 0 Napisano Wrzesień 26, 2005 hm... amoże ktoś jeszcze coś napisze na ten temat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elmirka 0 Napisano Wrzesień 26, 2005 witam! Ja mieszkam w londynie i zapewne w Irlandii bedzie podobnie.Jak juz poprzedniczka powyzej pisala, tabletki sa za darmo.Zapisz sie do jakiejs surgery(to cos jak w polsce przychodnia) zapisujesz sie tam za darmo, wybierasz sobie lekarza mozesz sprawdzic ktory ci najbardziej podpasuje....jezeli bierzesz juz pigulki to bedzie przepisywal ci takie same, chyba ze chcesz zmienic wtedy moga przeprowadzic jakies badania...norma naogol wypisuja recepte na 6 listkow.Idziesz do apteki i wydaja Ci za darmo:) Potem nawet niemusisz isc do lekarza wystarczy w recepcji wypisac pewien formularz na tabletki wsadzic do pudelka czy cokolwiek tam beda mieli(pani w recepcji Ci wytlumaczy wszystko)i po tygodniu odbierasz recepte :) Wszystko idzie latwo i sprawnie.I nie kupuj tabletek z polski po co przeplacac:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach