Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elkkaa

tabl.antykoncepcyjne-pomyłka.co robic?

Polecane posty

Gość elkkaa

mam taki problem. Biore tabletk iantykoncepcyjne.zawsze zaczynalam opakowanie w czwartek.czyli ostatnia tabletke zawsze bralam w srode...7 dni przerwy...i w czwartek koolejne opakowanie. Wczoraj pomylilam sie, i zamiast jednej tabletki, wzielam dwie. zle spojrzalam na listek, i wydawalo mi sie,ze w srdoe zapomnialam wziac, wiec szybko wczoraj wzielam dwie...okazuje sie jednak,ze wszystko bylo dobrze...a ja niepotrzebnie polknelam 2 tabletki...i nie wiem teraz co powinnam zrobic.przejde sie do ginekologa,spytac..ale moze ktos juz mial taka sytuacje, i wie, co w takich wypadkach zrobic najlepiej...bo z tego wynika, ze do konca 21 cyklu zabraknie mi tabletki.Nie bede miala tej na srode przed okresem.czyli tabletki bede brala 20 dni...czy to nie rozreguluje bardzo calego cyklu...powinnam w takim razie te ostatnia wziac we wtorek..i od srdy liczyc 7 dni, i kolejne opakowanie zaczac juz w srode?? Nie wiem...jesli ktos sie orientuje i wie, to prosze o opowiedzi.to dla mnie wazne. pozdrawiam

spokojnie, nic Ci nie będzie zabepzieczona jestes skonczysz w takim wypadku opakowanie wcześniej jeden dzien i przerwa 7 dniowa i kolejne dnia 8go bez paniki, jest wszystko w pożądku! www.psyche-soma.com

Gość elkkaa
dziekuje za odpowiedz.uspokoilas mnie. czyli po0 prostu mam wybrac reszte tabletek, ktore mam, zrobic 7 dniowa przerwe i nastepne zaczac dzien wczesniej, niz to bylo zawasze.. Dziekuje za pomoc.

dokałdnie 7 dni przerwy i kolejne opakowanie 8go dnia, tym sposobem o dzien wczesniej bedziesz zaczynała przerwe i branie nowego opakowania

Gość błąd
Musisz kupić kolejne opakowanie swoich tabletek i z tamtego sobie wziąć tą brakującą i normalnie wtedy zrobić 7 dni przerwy albo zacząć brać kolejne opakowanie bez robienia przerwy. Te ostatnie tabletki z opakowania są bardzo ważne nie możesz ich pominąć.

Gość alinka099
dziewczynyb a jesli wzięłam tabletke p o7 dniowej przerwie o 1 dzien za póxno co wtedy?

Gość wtedy niestety
nie jestes zabeczpieczona

Gość elkkaa
są bardzo wazne?jesli chodzi o zabezpieczenie? Czyli jesli nie wezme tej tabletki 21 dnia, zrobie 7 przerwy i zaczne nowe opakowanie w srode, to przy tym nowym opakowaniu nie jestem 100% zabezpieczona?

Gość alinka099
Prosze o rade co powinnam teraz zrobic? brac dalej te tabletki do konca opakowania ?

Gość elkkaa
tzn...100% nie ma nigdy: )

Gość alinka099
Ale tak do końca nie jestem zabezpieczona ? tak myślicie?

Gość elkkaa
mysle,ale tylko MYSLE< bo nie jestem specjalista, że mozesz brac...ale dodatkowo musisz wtewdy jakies inne zabezpieczenie stosowac.Wiem to od ginekologa...mozna zaczac nowe opakowanie wczesniej...ale nie pozniej niz po 7 dniach

Gość alinka099
czyli musze użyc dodatkowego zabezpieczenia..ale w jakimś tam stopniu zabezpieczona jestem...chyba...:(

Gość elkkaa
musialabys sie o szczegoly zapytac ginekologa jednak... pozdrawiam

Gość alinka099
a moze ktoś jednak by wiedział? nie chcialabym isc do ginekologa i płacic znów za wizytę 100 zł:(

Gość alinka099
a moze ktoś jednak by wiedział? nie chcialabym isc do ginekologa i płacic znów za wizytę 100 zł:(

Gość alinka099
???zajrzyjcie tutaj prosze

Gość alinka099
???