Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze_ktos_wie

czy te globulki mogą uszkodzić prezerwatywę?

Polecane posty

Gość moze_ktos_wie

może ktoś się orientuje czy preparaty dopochwowe: lactovaginal lub globulki propolisowe mogą uszkodzić prezerwatywę? wiem teoretycznie, że różnego rodzaju oliwki, kremy, tłuszcze niszczą lateks..ale jak to wygląda w przypadku tych dwóch środków dopochwowych? a jeżeli któryś z nich może uszkodzić "gumkę" .. to jak długi musi być odstęp między aplikacją globulki a stosunkiem żeby nie było żadnego ryzyka ? pytanie raczej do lekarza.. albo producenta prezerwatyw .. ale może ktoś już się tego dowiedział i się podzieli tym na Forum :)

mnie się wydaje, że bez problemu można stosować i to bez ryzyka uszkodzenia prezerwatywy... zazwyczaj zaleca się właśnie takie połączenie - prezerwatywa + globulki.. i z tego co wiem, to globulki są zrobione na innej bazie niż kremy, oliwki itd... ale głowy sobie uciąć nie dam, więc lepiej niech ktoś inny, bardziej pewien, się jeszcze wypowie... :)

Gość mhm
tylko że globulki zaleca się plemnikobójcze :) one dobrze pasują do prezerwatywy.. te o które ja pytam są zupełnie inne.. np. propolisowe są chyba na bazie wosku.. ale nie jestem pewna :0 a lactavaginal ma w składzie coś w rodzaju mleczko w proszku (jeśli się nie mylę)