Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zytka79

Pomóżcie bo wypadną mi wszystkie włosy

Polecane posty

Dziewczyny pomóżcie mi bo wypadną mi wszystkie włosy. Jeszcze nigdy nie wypadały mi tak włosy, garściami. Jakiś czas temu brałam przez 3 miesiące Silikę, ale to nic nie dało. Zmieniłam szampon na Dove. Jak tak dalej będzie to za chwile będe łysa. POMÓŻCIE!!! Znacie jakieś bardzo dobre tabletki??? Może są inne metody wzmacniania włosów?? Liczę na WAS!!!! Pozdrawiam.

Gość ...bo wesele
Kurcze, mam podobny problem, włosy wypadaja garściami...a badania krwii na niedobory składników odżywczych pokazały że wszystko jest w jak najlepszej normie

Hmm może idz do lekarza?Co do syliki słyszałam,ze takie tabletki zaczynaja dopierod działac po jakims czasie,pozdr

Gość fala
ja mam podobnie.lykam tabletki z loreala gestosc wlosow ale nic nie daje,a cholerstwo drogie potwornie.nie dosc ze mi tak wypadaja to mam cienkie wlosy i wyglada to okropnie.bo wesele jakie badania dokladnie robilas???

Ja już byłam u lekarza robiłam badania> morfologia z rozpisem na wszystkie pierwiastki. Wyszły OK! Więc dlaczego trace włosy???

Gość 5_monika
mnie kiedyś pomógł szampon Nisim ok.50 zł w aptekach. Pozdrawiam

sa trzy powody wypadania wlosow: - stres(to akurat u mnie, tez wychodza garsciami) - nieodpowiednia pielegnacja, czyli lakiery, żele, pianki i inne tego typu rzeczy nakladane codziennie lub czesto na wloski - niedobor witamin, czyli malo owocow i warzyw Tak pisza ogolnie, ale trzeba pomyslec, czy nie bierze sie jakichs lekow, czy sie pali czy nie, jakies inne uzywki... Przyczyn moze byc duzo... Ja nie wiem jak sobie poradzic z moimi wlosami, bo stresu raczej nie unikne, a inne rzeczy oprocz tego nie wchodza w gre:( chyba ze tabletki anty, ale to raczej malo prawdopodobne bo wypadaly zanim zaczelam je brac:(

Gość absolwentka
polecam tabletki Dromin, co prawda trosze po nich przytyłam, ale na włosy, cerę, paznokcie pomogły, teraz uzywam odżywkido włosów Wax w takiej duzej tubie, wciera sie we włosy i okręca głowe ciepłym ręcznikiem, po 20 min sie spłukuje, naprawde polecam. a tak na marginesie to,ze włosy wypadają TO WINA PORY ROKU, JESTESMY WPISANI W NATURĘ, I TAK JAK DRZEWOM OPADAJA LIŚCIE TAK NAM WYPADAJĄ WŁOSY-TAK MI POWIEDZIAŁ DERMATOLOG.pozdrawiam.a te tabletki kosztuja ok 40zł za 100 tabletek, a Wax za 450 g zapłaciłam 26 zł.

Gość do lekarza marsz
przyczyna wypadania jest tez lupiez lub lojotok przez niedokrwienie cebulek!

Gość fala
a jesli przyczyna jest lojotok tak jak napisala jedna z forumowiczek t co mozna zrobic.mi wloski strasnie sie przetluscaja.

Gość Kamiletta
Polecam tabletki ze skrzypem,przy okazji troche schudłam bo przyspieszaja przemiane materii.albo tabletki Vitapil własnie na włosy.te ze skrzypem dzialaja tez na paznokcie i skore.vitapil sa drozsze ale jest ich wiecej w opakowaniu.ale dokladnych cen nie pamietam.to prawda,ze czasem wlosy wypadaja od lupiezu i lojotoku-sama na to cierpialam.warto wybrac sie do dobrego dermatologa,napewno pomoze.pozdrawiam

Dzięki Dzięki!!! Ja nie palę, jem dużo owoców, nie biorę lekarstw. Nie wypadają mi włosy na jesień bo to już trwa od zeszłego roku. Właściwie zaczeło się po przeprowadzce. Daleko od wszystkich bliskich..... Stres to na pewno w moim przypadku nie da sie go wyeliminować. Taka już jestem wrażliwa że wszystkim sie przejmuje.

Gość 5_monika
hormony

Gość fala
kamiletta napisz prosze cos wiecej moze wlasnie ten lojotok ma wplyw na stan moich wlosow.co ci pomoglo???

Gość annula
kolagen naturalny Colway-pomaga na porost wlosow, wzmacnia cebulki i pielegnuje, odzywia, nawilza wlosy. Trzeba ok. 2 tyg. systematycznego stosowania, by zauwazyc efekty...

Gość Kryśienka
Na tłuste i wypadające włosy bardzo dobry jest szampon sabal mi po nim przestały wypadać włosy. Polecam!!!!

Gość ula 71
ja próbowałam juz wszystkiego i nic .Badania kompleksowe nic nie wykazały co robić .Jak Wam coś pomogło to piszcie

Gość Ola_25
Mi tez bardzo wypadaly wlosy i pomogl mi szampon Dermena (do kupienia w aptece za ok. 23zl). Poza tym dobra jest tez maska na wlosy Wax (do kupienia w aptece za jakies 20zl). Mozna tez dodatkowo brac tabletki z witaminami, ale ja nie bralam, a te preparaty mi pomogly a nawet zagescily mi sie wlosy!

Gość kiniio
Jeżeli lykasz preparaty ze skrzypem{kilkukrotnie pomogła mi SILIKA],masz dobre wyniki,[poziom hemoglobiny przedewszystkim,tarczyca,]brak jakichkolwiek zmian na skorze głowy,nie przeżyłaś ciężkiego stresu przez ostatnie dwa tygodnie,ciązy przez ostatnie pól roku,nie bralaś ostatnio silnych antybiotyków i.t.p to masz problem.Przyczyn wypadania jest wiele.Wiem cos o tym z autopsji.Kilkakrotnie mialam ten problem a przyczyny były rożne.Ale zawze pomogla mi SILIKA ,wit.A+E,vax,i odżywka z:żoltk,nafta,cytryna,stosowane jako maska dwa razy w tygodniu.Pomaga po około trzech mc stosowania.Ta k długo niestety trzeba czekać na efekty.Ale zawsze mi pomoglo.Ostatnie pól roku tez miałam ten problem -po końcowych egzaminachZaczely wyłazić po ponad miesiącu od "wydarzenia"terazodrosły na jakieś trzy cm.Dodam że tabletki zawsze na początku biore trzy,po tygodniu dwie potem przypominająco po jednej przez...trzy mce.Teraz od czasu do czasu.Powodzenia.Zaznaczam że ogolnie unikam używania preparatoa witaminowych.

Gość nie wiesz nie mów
IsKiErKa9, a oprócz tych trzech jeszcze parę innych :O , np: - sprawy hormonalne (tarczyca np.); - łysienie androgenowe, zależne od zaburzeń hormonalnych lub idiopatyczne (wyrok); - łysienie plackowate, zależne właściwie nie wiadomo od czego, bo medycyna jest praktycznie bezsilna wobec niego (często również wyrok) - sprawy grzybiczne (może nie być widać zmian na skórze, a włosy lecą na potęgę) i jeszcze pewnie parę innych, by się znalazło. Więc nie pierdziel o lakierach i złej pielęgnacji, bo to jakaś BZDURA (widać, że kompletnie się na sprawie nie znasz). Autorko, rzeczywiście możesz mieć jakiś niedobór witaminek, czy innych głupot w organizmie albo jestes zestresowana, a wtedy bez paniki - będzie o.k. :) Jednak sprawa może być też poważniejsza. Podaję 2 niezłe linki i życzę powodzenia http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3153843 http://www.lysienie.info/

Gość nie wiesz nie mów
w tym ostatnim linku jak zwykle trzeba wykasować procenty :P

Gość ja -umbryjka
mnie pomogla bardzo silica w polaczeniu z wiesiolkiem. slyszalam tez bardzo dobre opinie o cebuli (robienie okladow) stymze ma ona jeen powazny defekt: smierdzi i ten nieprzyjemny zapach potem jeszcze dlugo sie utrzymuje. czarna rzepa tez jest dobra. polecam tez picie ziol: pokrzywa, bratek, skrzyp. pomaga

Gość bas
Używałam wax'u ale po nim jeszcze bardziej mi się przetłuszczały włosy, te osoby, którym się przetłuszczają włosy powinny używać najzwyklejszych ziołowych szamponów. Szampony reklamowane w telewizji mają środki nawilżające. Przetestowałam wszystkie te firmowe cud szampony i głowę musiałam myć codziennie bo tak mi się przetłuszczały. Od roku używam szamponów pokrzywowych albo z czarnej rzepy i mam spokój i z łupieżem i z przetłuszczaniem.

Gość żelazo łykać ASCOFER
i szampon z apteki Garniera, Nevril, czy jakoś tak (śmierdzi - ale efekty u mnie były po opakowaniu), a drugie zużyłam profilaktycznie i już 2 lata nie mam probemu.

Gość basia_2885
odżywka wax :) i stosuj zwykly szampon typu bambino...:) szapon z wax-u tez jest odyzwka kosztuje okolo 20 zloty...:) ( szampon nie wiem) odyzwkę stosuj bezposrednio na skórę głowy :) owin folią a pozneij recznikiem i tak z tym kolo pol godziny :) Pozdrawiam ps. mozesz w aptece poprosic jakieś tabletki wzmacnajace wlosy:) ps. daj znac czy dziala :)

Gość basia_2885
mi taka terapia pomogla :)

Gość ha ha haaaaaaaaaaaaa
a spróbujcie przez 3 tygodnie podwójne dawki witamin w tabletkach, powinno pomóc( mega kuracja witaminowa)

Gość martishka
posluchajcie dzieweczki...moja kuracja trwa jush ponad 10 miesiecy.Rowniez wypadaly mi wlosy garsciami i zadne tabletki mi nie pomagaly nawet te za ponad 100 zl,zalamalam sie i plakalam.a to nie dobrze bo nie mozna sie stresowac,poshlam do dermatologa.Najwazniejshy jest cynk,ktorego nam brakuje.biore ten cynk,stosuje wcierki w skore glowy,uzywam shamponu na lojokotowe zapalenie czyli tak zwany lopiez,tabletki witaminowe i ampulki do picia.myslalam ze tego jest za duzo,ze tak to nie dobrze...a jednak pomoglo:)!!!potrzeba duuuzo czasu na wyleczenie i cierpliwosci,bedzie dobrze nie stresujcie sie bo bedzie jeshcze gorzej,naprawde! I DOBRZE SIE ODZYWIAJCIE!!! POWODZENIA!