Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alona

jak brac NOVYNETTE pomocy!!!

Polecane posty

hej mam pytanie do dziewczyn bioracych novynette.Od ktorej tabletki mam zaczac opakowanie od tej przy napisie start czy od tej oznaczonej dniem tygodnia w ktorym dostalam okres???prosze o pomoc to moje pierwsze opakowanie i nie wiem co zrobc

no tak ale chodzi o to ze tam jest takie dziwne to oznaczenie.widzialas te tabletki?bierzesz je

Zaczynasz brać od pierwszej tabletki oznaczonej cyferką 1 tam gdzie pisze START. Zupełnie bezsensowne sa te dni tygodnia, ktore na opakowaniu wydrukowano, nie patrz na to:)

dzieki za odpowiedzi ale i tak nie wiem bo sa sprzeczne.czekam na dalsze odpowiedzi

Ameelia jak dlugo bralas novynette?zawsze zaczynalas od startu?

podpisz sobie tabletki na blisterku dniami tygodnia i problem z głowy...zacznij od 1 tabletki (ale podpisac ją możesz jako sobota czy tam inny dzien)

jeezuu, dziewczyny - załamać się idzie ! zaczyna się brać od Startu, a te dni tygodnia są po to, żeby sobie to przedziurawić zgodnie z dniem tygodnia w którym się wzięło pierwszą tabletkę ! nawet mój facet na to wpadł :o

Gość wertyuiop
przecieciez wszystkie tabletki sa takie same!! maja taka sama dawke hormonow!!!!!a wy sie zachowujecie jak male i puste dzieci!!!!!!!!!!!dziewczyny bez przesady!!!!!!!!!!! sto razy sie pytasz o to samo........

dokładnie!! te dni tyg na opakowaniu są po to żebyś zaznaczyła sobie w jakim dniu zaczynasz brac pigułki!!! i zaczynasz od 1 tabletki z napisem start!!! no przecież to banalnie proste!!!ale swoją drogą tabsy te rzeczywiście mają beznadziejne opakowanie :/ nie dość że wielkie jak cegła, nieporęczne, w beznadziejnym etuii, to jeszcze są dosyc niewygodne przy połykaniu! nie wiem to moje spostrzerzenia!!! wszystko to spowodowało ze poprosiłam swojego lekarza o zmanę na bardziej praktyczne i poręczne z dniami tyg przy każdej piułce i powlekane słodką powłoczką aby się łatwiej połykało:) i tym sposobem biorę logeścik, malutki, ładniutki, wygodniutki:) i jak ręką odjął te cholene migreny które miałam stale podczas przerw między opakowaniami kiedy brałam novynette:)

no wlasnie,kazda tabletka jest taka sama -ma ten sam sklad wiec obojetne jest to od ktorej zaczniesz , mozesz nawet od srodka

może nawet od środka, ale chyba najwygodniej i najbezpieczniej jest podpisać każdą tabletkę konkretnym dniem dniem tygodnia