Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie potrafie buuu

POMOCY! KUPIŁAM MOJ 1 EYELINER BELL I NIE POTRAFIE POMALOWAC NIM POWIEK! POMOCY!

Polecane posty

Gość nie potrafie buuu

Prosze doradzcie mi jak to zrobic :( ten pędzelek jest taki miękki ze wychodzą mi kulfony zamiast 1 cienkiej kreski :( buuu :(

dlatego lepiej by bylo jakbys sobie kupila eyeliner we flamastrze.

Gość nie potrafie buuu
przedtem czytalam opinie ze ten jest dobry dla początkujących a teraz juz nikt mi nie chce pomóc :( przeciez nie wyrzuce nowego :(

Gość kasztanowa dziewczynka
flamaster jest lepszy, bo taki w jak masz to jak wyschnie na powiekach to nieładnie pęka, a na dodatek Bell jest do dupy jeśli chodzi o kosmetyki

malując np lewe oko: palcem u lewej ręki naciągnij skórę powiek przykładając palec po zewnetrznej czesci oka musisz troszke przymrużyć oko w prawą reke weź eyeliner i maluj od wewnetrzenej strony powieki w miarę róna kreske staraj sie zeby cie nie trzeslo ręką maluj od wewnątrz powieki do zewnątrz

Gość majaaa
uzywam go tez i kreseczki piekne wychodza... :) musisz byc poprstu odwazna i tak naparawde potrenowac sama przed lustrem tak poprstu.. kiedys tez mi wychodzily kulfony ale to szczegolnie kiedy gdzies sie szykowalam raz usiadlam w domu i tak kilka razy malowalam dla samej siebie i sie nauczylam :) ja np sprobuje od zewnetrzej strony oka i ide ku wewnetrznej kazdy ma jakies sposoby ... maluje partiami kreseczki krotkie domalowuje i lacze w calosc nie za jednym pociagnieciem chociaz i tak potrafie zgrabnie namalowac ale zazwyczaj tusz sie na pedzelku konczy :P buzka powodzniea

najlepiej ci to wyjdzie jednym zdecydowanym ruchem ręki, popróbuj troche to sie nauczysz

Musisz ćwiczyć!!! praktyka czyni mistrza :) Staraj sie podeprzeć łokieć ręki którą sie malujesz o coś ( ja zwykle podpieram sie o półeczke pod lustrem) i jeszcze dłoń oprzyj na policzku. Przed pomalowaniem musisz zmatowić powiekę pudrem albo cieniem. Pedzelek nie bedzie się tak slzgał i tusz lepiej sie będzie trzymał. Dopuki sie nie nauczysz raczej nie maluj sie przed wyjściem z domu bo efekty moga byc marniutkie i się zniechęcisz.

Gość moniaaaaa
dziewczyny poleccie dobry brazowy eliner we flamastrze!

Gość Hotaru
Hej, ja uzywam najchetniej wlasnie w pędzelku i powiem Ci co jest bardzo wazne - zebys nie trzymala rąk w powietrzu, tylko oparla o coś wygodnie łokcie. Wtedy ręka nie będzie Ci sie trząść;)) Poza tym postaraj się robić to zaraz przy rzęsach, jak najblizej nich. Poza tym dobrze gdybyś robila to powolutku na poczatku, paseczek po paseczku. Przy zewnętrznym kąciku oka mozesz mieć trochę grubsza kreskę, to nawet fajnie wygląda. Wiesz, ja kiedys tez nie umialam się za cholerę malowac takim w pędzelku, najpierw mialam 2 we flamastrze, ale teraz raczej je odradzam. Przez 1 tydzien pieknie i wygodnie sienim malowalo, pozniej barwnik wysechl i zamiast czarnych kresek mialam jasnoszara wyschnięta mazię. A eyeliner w pędzelku jest wilgotny cały czas, nie wyschnie Ci tak latwo. Poza tym można nim zrobić ciensze kreseczki. Ale dziewczyny maja rację, na początek lepszy byłby flamaster. Moze odłóż ten pędzelek na razie, naucz się robic kreski flamastrem i trochę juz wprawiona wróć do tego obecnego. Powodzenia:)

Gość yakk
Ja też za cholere nie mogłam namalować kreski więc zrobiłam sobie makijaż permanentny. Wygląda pięknie. Wystarczy kilka ruchów tuszem i jest bomba makijaż. Polecam. Tylko trzeba się nastawić że to jednak troche boli.