Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żabkaa

Yasmin, papierosy i żylaki

Polecane posty

Gość żabkaa

Witam Czy komuś po Yasmin (4op) pokazały się żylaki?? Ja mam 2 pod dwoma kolanami :( Dodam, że od czasu do czasu paliłam (zdarzało się więcej). Czy przy pigułkach macie bardziej widoczne żyłki na nogach (lekko prześwitują przez skórę)??

Gość taka sobie dziewczyna
dziewczyno!!!!!!!!chyba jestes niedoinformowana, yasmin sa tabletkami IV generacji i biorac je jestes bardziej narazona na zakrzepice niz jakbys brala tablety innej generacji.wogole przy braniu tabletek powinno sie zrezygnowac z palenia gdyz to tez ma duzy wplyw na zyly , tym bardziej jezeli bierzesz yasmin.a czy w twojej rodzinie ma ktos zylaki?najlepiej jak bedziesz u ginekologa to powiedz mu o tym

Gość Landryneczka3
jeśli masz żylaki, to lepiej zmień sobie na tabletki II generacji np. Microgynon, Stediril, Rigevidon... ja właśnie mam zamiar tak zrobić, też przy Yasmin żyły mi się powiększyły i w ogóle miałam dziwne duszności.... te tabsy są niebezpieczne mówię ci postaw na starą dobra wypróbowaną II generację

Gość monis8404
Zadzam się z tobą Landrynko hehe, mam 22 lata i biorę Yasmin od 4 mscy, i od dwóch zauważyłam że wychodzą mi zylaki i to jakie... szkoda słów w życiu by mi do głowy nie przyszło ze to od tebletek, i do tego czsami występują nudności i zawroty głowy czas najwyższy odstawi c te tabletki niech to bedzie przestroga dla innych

:(Ja przyłączam sie do tych ostrzeżeń. Yasmin załatwiły mi nogi-widoczne zyły, pajaczki. Poza tym sucha cera, pragnienie, zmeczenie, ciezkie nogi i humorki.Oczywiscie lekarka zapisała mi Yasmin od reki, bez zadnych badan. Przez pół roku meczyłam sie z bólem łydek-pomógł Aspargin. Wybieram sie do prywatnego gina, wole zapłacić a nie byc królikiem doswiadczalnym:(

Gość preety bonita
Ja bralam 5 lat Mercilon, do tego palilam 10 lat (wlasnie rzucilam) do tego mama i babcia maja zylaki. Moje nogi sa teraz w oplakanym stanie, zylaki na od kostek po pachwiny, popekane naczynka, krwiaki :-( Prawdopodobnie poczatki zapalenia zyl powierzchniowych!!! Mam dopiero 29 lat i nie bylam w ciazy. Genetyka na pewno ma duze znaczenie w rozwoju moich zylakow, ale mysle ze pigulki + papierosy zrobily swoje!!! Pomysl ile zdrowia i urody w stanie jestes poswiecic!!!!

Gość 123GOCHA
Dziewczyny idźcie po rozum do głowy! albo antykoncepcja hormonalna albo papierosy!! Jeśli palicie to wybierzcie inną metode, bo szkoda waszego zdrowia. Już same hormony mogą nam zniszczyć zdrowie, a wy dowalacie do pieca.