Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawstydzoona

PROBLEM natury intymnej

Polecane posty

Gość zawstydzoona

Mam problem natury kobiecej. Na wardze sromowej wiekszej wyszedł mi taki czerwony bąbel ktory jak dotykam to boli. Troche mnie to dziwi bo bardzo dbam o higienę intymną, uzywam płynu do higieny intymnej (myje sie TAM rano i wieczorem). Czy miałyście coś podobnego? Jak przyspieszyć gojenie tego? Moze jakiś kremik doradzicie?

Gość zawstydzoona
podnosze

Gość pojawia sie
i znika, groźnego to nic nie jest ale czasem długo cholerstwo potrafi się trzymać :]

Gość zawstydzoona
mam krem ALANTAN PLUS moge nim posmarować tego babla??

Gość pojawia sie
Nie mam pojęcia, ale możesz go trochę pocisnąć :P ;). Tam sie szkórka szybko regeneruje a czasem sam dlugo znika. Ja bym niczym nie smarowała

Gość wycisnąć
i posmarować spirytusem, przejdzie na 100%

Gość zawstydzoona
O to chodzi ze tego nie da się wycisnąć. To nie jest jak pryszcz tylko bąbelek...

Gość zawstydzoona
podnosze

Gość Nix
I nie ma tam w środku materii? Może trzeba poczekac, żeby dojrzał? Ja tez mam czasem takie bolące pryszcze w postaci bąbelków, czekam aż "dojrzeja i wyciskam.

Gość JUTRO
zniknie, ja tez tak mialam, chyba ze masz to dluzej

Gość zawstydzoona
Ten babel wyskoczył mi w ciągu jedego dnia, a właściwie w ciągu jednej nocy. Jak dotykam go to boli, nawet jak daje noge na noge. NIe da się go wycisnąć. Po pierwsze za bardzo by bolało, a po drugie na moje oko to to jest z tych syfków, ktore nie da się wycisnąć. Jest dosyć duzy i już nie wyobrażam sobie ze moze jeszcze urosnąć:(

ja na wszelkie takie świństwa mam jeden sposób...przemywanie rozcieńczonym azucalenem, albo kompres z tego samego..ładnie likfiduje wszelkie zaczerwinienia, podraznienia, a przy krostkach przyspiesza leczenie...u mnie takie krosty zwykle się wchłaniają, więc nie bawię się w żadne wyciskania...tylko to trwa tak z tydzień niestety :(

Gość Andzia21
sam zejdzie tez miaslam takie dwa w sumie do tej pory mam blizne po nich, jak chcesz idz do ginekologa on przepisze Ci jakis kremik.

Gość no więc
a czy to nie jest opryszczka narządów rodnych?

Gość JUTRO
poczekaj do jutra na pewno zniknie:)

Gość j...............
przekluj igla... albo poczekaj az dojrzeje...

Gość daj dziewczyno sobie spokój
z powyższymi radami i idź do lekarza. to nie my będziemy cierpieć jeśli okaże się, że zaniedbasz jakąś chorobę, więc nam, na forum, jest bardzo łatwo pisać zebyś się nie przejmowała. tylko ginekolog powie Ci co jest. my przecież nawet nie widzimy tego co się wybudowało, więc na jakiej podstwaie mamy wystawiać diagnozy. na dodatek przypuszczam, że nie ma tu wpisu żadnego lekarza.

Gość zawstydzoona
Pytając o rade tu na forum liczyłam na to, że moze inne dziewczyny też to czasem mają. Okazuje się, ze tak... A czy Tobie jak coś wyjdzie od razu biegniesz do lekarza? Napewno na początek zastanawiasz się co to moze być i jakoś sama próbujesz się z tym uporać. Niestety ja też pracuje i nie bardzo mogę sobie pozwolić na to, ze w każdej chwili mogę sie wyrwać z pracy i lecieć do lekarza... poza tym tak się składa, ze moja pani ginekolog jest teraz na chorobowym i wraca w październiku. Zauważ też jedno... topik powstał w weekend więc jak w niedziele do lekarza mogę iść?

Gość zawstydzoona
A tak na marginesie, ja to cholerstwo dalej mam i nie zeszło przez noc... moze ciutek mniejsze jest ale nadal boli:( Chyba bedzie tak jak jedna forumowiczka napisała, ze schodzi to niestety kilka dni:(

Gość samo zejdzie
tylko konsekwentnie myj to miejsce.wszystkim co masz pod ręką.

Gość jesii
jesli to wyskoczyło tam gdzie się golisz to tak czasami jest po goleniu ale znika..jesli w moiejscu gdzie nie ma włosków to cóż może to być opryszczka..albo poprostu cos wirusowego ..jesli nie przejdzie ci to do jutra i nadal bedzie boleć idz do ginekologa..sama niczym nie smaruj

Gość do zawstydzonej
przecież nie pisałam, żebyś pędziła natychmiast na pogotowie, ale żebyś nie słuchała porad leczniczych forumowiczek. piszesz, że może i inne dziewczyny też to mają. jak widzisz mają (może to samo a może coś innego) i też nie leczą u ginekologa... to, że objaw znika nie świadczy o tym, że choroba jest wyleczona... ufasz ludziom, którzy stosują urynoterapię, którzy smarują twarz moczem albo zakładają topiki o tym czym im grozi nie leczona od lat grzybica pochwy... po prostu na Twoim miejscu poszłabym do innego ginekologa, jeśli Twój jest akurat na urlopie. jeśli mi coś dolega, to oczywiście jak każdy Polak sama stawiam sobie diagnozę a potem idę do lekarza.;) ale wiedzy nie czerpię z forum lecz z książek i portali medycznych.

Gość lamattina
witam ja bym radziła pójść z tym do ginekologa bo może z tego wyść cos poważniejszego, ja ostatnio miałam problem wydawał sie błahy a wyszło z tego poważne wirusowe zapalenie (dodam ze w tej chwili juz dość kosztowne a we wczesniejszym stadium można było leczyć czymś innym) więc szybciutko do lekarza prywatnie albo na izbe przyjęć do szpitala. pozdrawiam

Gość zawstydzoona
Zarejestrowałam się do ginekologa na za półtora tygodnia. Niestety szybciej nie moge do innego lekarza niz swoj. Przez najbliższe trzy dni miejsc nie było a potem bede mieć okres. Inny lekarz prywatny aktualnie nie przymuje bo jest na wczasach za granicą, a jeszcze inny poszedł własnie na emeryture. No cóż poczekam te 9 dni. Troche martwie się bo nigdy nie miałam zadnych problemów. Dbam o TE sprawy. Badania kontrolne robie co pół roku i wszystko zawsze mam w jak najlepszym porządku DO "DO ZAWSTYDZONEJ" wiem, ze masz rację, ale pierwsza myśl jak TO zobaczyłam to było to forum.. tak choćby z ciekawości czy jakaś miała cos podobnego

Gość zawstydzoona
A ten babelek wyszedł "daleko" od wejścia do pochwy, tam gdzie rosną włosy łonowe, prawie na wzgórku

Gość nie taka jaka
to zniknie w przeciągu kilku dni...sprbuj nie ruszac, nie draznić bielizną;) mozxesz zrobić okład z rumianku m:)

Gość zawstydzoona
Rany dziś miałam sen, ze byłam u gina i on mi powiedział ze mam nadżerke i wysyła mnie gdzies do kliniki do wawy. Az sie obudziłam w nocy.... szok:( Dzis ciuteczek jest to mniejsze choc nadal boli jak dotkne

Gość zawstydzoona
Sprawdzałam w necie co to nadżerka (bo myslałam ze to jakis proroczy sen) ale to nie moze byc to... wiem wiem...odbija mi;)

Gość Jeśli Cię boli
to nie ma sie co martwić, to tylko opryszczka, nie choroba weneryczna. Na opryszczkę: maść cynkowa, aspiryna rozgnieciona z kropelką wody, a najlepiej plasterek czosnku.

Gość zawstydzoona
Dzieki:) A moze być tez krem CLOTRIMAZOLUM?