Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milaaaa

zwolnienie z wfu

Polecane posty

Gość milaaaa

jaki powod podac zeby zalatwic zwolnienie z wfu na caly rok???

Gość milaaaa
Jestem w liceum.chodzi mi o to jak to zalatwic u lekarza zeby dal zwolnienie.

oo wlasnie..zaczynam teraz studia i musze zalatwic sobei zwolnienie z wfu ( z powodu duzej wady wzroku).Na kazdej uczelni tak jest?Gdzie studiujesz?

A masz jakieś dolegliwości? Przebyte zabiegi, operacje, kontuzje? Może skrzywienie kręgosłupa, bo teraz to chyba najpowszechniejsza przypadłość.

Gość ja miałam zwolnienie z wf
w liceum 3 klasa oczywiście lewe nie nawidziłam babki z wf pierdolnieta suka z niej była, załatwiłam u dermatologa - całkiem syppatyczna lekarka i na dodatek powiedziała ze mnie rozumie :)

Na uczelni zwolnienia z w-f udziela komisja i cięzko jest je dostać. Na UJ np. mając wadę wzroku można chodzić na gimnastykę rehabilitacyjną, 45 minut raz w tygodniu. Nie weim, jak jest gdzie indziej.

a i nawet kasy nie chciała , chciałam jej zapłacić bo mi głupio było a ona że nie chce zadnych pieniedzy

a ja nie musiałam nic do dyrekcji pisać tylko dałam zwolnienie nauczycielce i tyle .

Przy skrzywieniach kręgosłupa jest czasem tak, że lekarz nie djae całościowego zwolnienia, ale może wskazać, jakich ćwiczeń nie mozna wykonywać. Bo trudno chyba, żeby osoba ze skrzywieniem stała na głowie czy robiła przewroty, bo może to spowodować jakieś dalsze uszkodzenia.

Gość _Dorota_
A wlasnie,jak wyglada sprawa ze zwolnieniami z w-fu na studiach? Tzn. czy wystarczy zwolnienie od lekarza,czy trzeba jeszcze "cos przecgodzic" ?

Gość milaaaa
Nie mam zadnych powaznych dolegliwosci ale nie lubie cwiczyc na wfie.Kiedys mialam male skrzywienie kregoslupa jak bylam w podstawowce ale teraz juz chyba nie mam.Kurde niewiem jak to zalatwic.Moje kolezanki z innych szkol maja lajtowe wfy mowia ze je boli glowa i nie musza cwiczyc a moja nauczycielka jest wredna i kaze cwiczyc,moze najwyzej wpisac np .Jedna z was zalatwila zwolnienie u dermatologa wiec jaki byl powod tego zwolnienia?

Gość jestemm na studiach
i mam zwolnienie od ogólnego-nikt sie nie czepia ...a powód jest taki,ze dojeżdzam do szkoły i nie chce mi się stroju wozić..babka dała bez problemu...no i powiedziałam,że jestem juz dorosła i juz sie w zyciu nacwiczyłam hahaha

Gość milaaaa
Ale ja jestem w liceum wiec nie mam sie tak latwo jak na studiach.Bede musiala miec jakis powod na tym zwolnieniu i dyrektor musi je zatwierdzic:(

Gość jestemm na studiach
no ja mam napisane na zwoln." z powodu choroby" a w karcie babka mi napisała bóle kregosłupa w częsci lędzwiowo- krzyzowej ahhahaha czy jakos tak :classic_cool:

Gość milaaaa
A wyglądała u was wizyta u lekarza? co mu powiedzialyscie?

na zwolnieniu nie miałam podanego powodu - jest ochrona danych czy jakoś tak i nie powinno nikogo obchodzic z jakiego powodu nie ćwicze na w-f . Ważne trlko było ze jest piecztaka lekarza i tyle

ja powiedziałam prawde ze nie chgce cwiczyc ze mam okropna nauczycielke która sie po mnie wyżywa . Lekarka była bardzo wyrozumiała - tylko powiedziała mi zebym czasem sie na basen przeszła i tyle :D

Gość milaaaa
a jak wygladala-tak mialo byc;)

Gość milaaaa
Hmm czyli nie ma zadnych problemow musze sie wybrac do jakiegos lekarza.Ide w tym tygodniu do pani dermatolog u ktorej bylam juz pare razy i jest calkiem mila wiec moze ona mi zalatwi:)

Ja mam zwolnienie z wf juz piaty rok :P ale nie dlaetgo, ze nie lubie cwiczyc, ale mam chore kolana. Kiedys lazilam po nie specialnie do ortopedy, co pol roku, a teraz mi sie nie chce i chodze do mojego rodzinnego, babka dobrze mnie zna, wie wszystko o moich kolanach - co, jak i kiedy i bez problemu mi wystawia.

Gość studentkaaaaaaaa
naprawde jest tak na UJ?ja mam duza wade i chcialabym miec zwolnienie

no ja właśnie byłam u p. dermatolog i bez problemu mi dała życze powodzenia papap

Gość marta_martaaaaa
a nie wiecie jak jest na uniwersytecie slaskim w katowicach? czy tez jest specjalna komisja???

Gość marta_martaaaaa
czyzby nikt na usiu nie studiowal:(

Gość marta_martaaaaa
czyzby nikt na usiu nie studiowal:(

Gość defdfd
liceum: jeżeli masz wade wzroku to idz do okulisty i po sprawie moja kolezanka dostała zwolnienie, ale jak była w ciazy ;)

ja miałam na usiu zwolnienie bo mi sie nie cghcial cwiczyc:P zadej komisji nie było tylko dałam zwolnienie nauczycielowi

do marta -----> a jaki kierunek studiujesz?

apierowe nozyczki a jaka masz wade jezeli moge spytac, ze tak Cipowiedzieli. Ja mam -6 i chodzilam na WF w liceum mialam super kolesia od WF , nie wcale nei przystajny a wrecz przeciwie ale tak nas zachecal i w ogole spoko a po nim przyszla baba, ktora uczyla nas \"chodzic tak jak kobieta powinna\" no i na rok dalam sobie spokoj na studiach tez chodzilam, bylo fajnie, zawsze jakies odreagowanie. No ale jezelichodzi o zwolnienia to kobietki nie mam problemu, idzie sie do ginekologa i mowisz, ze prosisz o zawswiadczenia o zapaleniu jajnikow, nie ma rady zeby na uczeli sie przyczepili a i ciezko sprawdzic.

Gość marika34
A probowałas na przewlekłe zapalenie drog moczowych ...albo kolka nerkowa ,wiem ze o to nikt sie nie przyczepi.