Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna mala

macica

Polecane posty

Gość taka jedna mala

jak sprawdzic czy macica jest twarda czy miekka ????? powiedzcie - tylko dokladnie :>

Gość rada na dzis
wsadź sobie mopa aż poczujesz na łechtaczce przyjemne lechtanie sznurkow

Gość taka jedna mala
juz wsadzalam, to nic nie daje ..... wrrr, odpowiedzcie ....

Gość taka jedna mala
up

Gość lill
trzebaby sprawdzać przez jakiś czas codziennie żeby wyczuc różnice. po miesiącu, dwóch nauczysz się rozróżniać.

Gość taka jedna mala
ale jak sprawdzac ?? o sposob sprawdzania wlasnei chodzi ...

Gość lill
włóż palec, znajdź szyjke macicy - oprócz niej nic tam nie ma więc na pewno wyczujesz, i podotykaj

Gość taka jedna mala
dzieki Lill o to mi wlasnie chodzilo :):) bardzo gleboko wkladac ?

Gość kurcze dziewczyny
tego samemu nie mozna sobie sprawdzic przeciez. Jedynie co mozesz sobie dotknac to szyjke macicy. Nie wiem po co masz takie badanie na twardosc macicy zrobic, ale to moze tylko gunekolog albo osoba inna. Bo trzeba wlozyc palec do pochwy i jednoczesnie naciskac na miejsce na brzuchu, gdzie jest macica. Inaczej sie nie da... i nie wprowadzajcie jej w blad. A tak z ciekawosci, czemu cie interesuje twardosc twojej macicy?

Gość taka jedna mala
hehe interesuje mnie to z ciekawosci :):) slyszalam o tym i nie wiedzialam co i jak :):) poza tym w ten sposob mozna posrednio wyznaczyc dni plodne i niepoldne no nie ? a ja wlasnei sie tego ucze ...

to może być bardzo trudne, bo żeby wybadać macicę przez brzuch musiałabyś mieć luźne mięśnie brzucha. włożyć musisz do pochwy dwa (!) palce i jakby \"podepchnąć\" szyjkę, przez co macica staje się łatwiejsza do badania przez powłoki o ile nie masz tyłozgięcia. dopiero wtedy druga ręka (badająca) ma szanse sprawdzić spoistość macicy. myślę że przy tego typu akrobacjach o jakich mówisz raczej to się nie uda głównie przez napięte mięśnie brzucha oraz krocza... ale nie ma rzeczy niemożliwych może jakoś to wykombinujesz. macica jest trudna do badania i jest naprawdę malutka, mniejsza niż większość kobiet się spodziewa. jeśli chciałabyś w naturalny sposób planować rodzinę to jednak nie jest to dobra technika. jeśli masz regularny cykl to o wiele łatwiej oprzeć się o śluz, zmiany temperatury, ale trzeba być bardzo skrupulatnym. jeśli masz cykle nieregularne to o planowaniu naturalnym raczej nie myśl. życzę powodzenia.