Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

talida

GYNO - FEMIDAZOL... Kto stosował?

Polecane posty

Gość lutea
mi dzisiaj lekarz tez przepisał te globulki...tylko ze mam w piątek studniówke i nie wiem co robić czy nie brac przez ten dzien czy co? i czy np taniec bedzie przeszkadzał w czyms czy nie wyleci albo cos?

Gość tina22
jest skuteczy jest na recepte ale jest tes nieprzyjemny mam tu na mysli ze piecze i wogóle ale skutecznosc doba polecam???

Gość akle
Stosujecie ten lek podczas okresu? Mam zaalenie mój ginekolog powiedział ze mam go stosować 15 dni bez przerwy jestem przy 7 tabletce ( nic mnie nie piecze ani nie mam pomarańczowych wydzielin czy plamień), czy aby napewno u mnie zadziała?? Na dniach spodziewam się okresu i niewiem co robić?? Doradzcie kobitki.Z góry dzięki.

Gość zapalona sisiunia
hmmm ja tez mam brac ten lek wsumie mialam zaczac tydzien temu ale dostałam okres i zaczynam od dzis :) kurcze na jaka głebokosc trzeba to sobie włozyc?? bo sama sobie za głeboko nie włoze hihi bede musiała dzwonic po mojego miska zeby mi włozył hehe.mam jeszcze jedno pytanko z czego sie robie e zapalenie pochwy bo ja nie mam pojecia dzis az mnie całe wargi sromowe swedza niewiem o co kaman zaraz idem sie kapac i włoze ta zakichana tabletkei zobaczymy rezultaty po paru dniach uh az sie boje sama ja wlozyc

Gość zapalona sisiunia
ja zaczynam i niemoge nic an ten temat powiedziec

Wy to macie male problemy.. ja mam mala nadżerke -ale plamienia i ta okropna wydzielina wracaja mi co chwile!!! a to jest strasznie nieprzyjemnie i nie moge sie tego pozbyc wylecze zniknie a za 2 tygodnie znowy.. i tak ciagle.. gyno-femidazol bralam juz raz 10 tab pomoglo mi ale i tak stan zapalny wrocil. Potem bralam raz w miesiacu FLUMYCYON i pomoglo pozez pol roku potem tabletki sie skonczyly i po miesiacu wrocily problemy.. moj goniu przepisal mi je po raz kolejny wzielam tak jak zazal 1 potem po tyg 2 i potem raz w mc minely 2 tyg od ostanej tabletki i mam takie problemy ze az strach!! wiec znowu wzielam ten FLUMYON (znalazlam jeszcze 2 tabletki GYNO-FEMIDAZOLU )za tydzien wezme 2 jak mi sie skoncza to bede musial isc do ginia zeby mi cos poradzil.. tylko chodze prywatnie a bierze troche duzo i nie stac mnie zeby chodzic co mc i jeszcze tabletki za 55 zl kupowac!! przesada.. no na recepte chyba ok 30 nie jestem pewna.. sama nie wiem co mam juz zrobic z tym .. wydaje mi sie ze doprowadzialm sie do takigo stanu przez moja poprzednia pania ginekolog bo mialam tez takie problemy ale ona ich nie zauwazala i ciagle mowila ze wydzielina jest naturalna.. no ale chyba nie jak ma juz prawie konsystencje mokrgo papieru.. mowie wam jak jakis giniu wam zle radzi to zmiencie bo mozece miec rownie straszne problemy.. pozdrawiam was.. a tak apropo to te leki lecza stany zapalne wywolane przez bakterie grzybiczne.. nie znam sie na tym az tak dokladnie

Gość mloda_tm
ja zaczelam lek brac tydzien temu wybralam juz ok 7 tabletek i codzien mam coraz wieksza wydzieline... mam tez maly proble poniewaz powinnam dostac okres i mam nawet jego objawy ale zamiast krwawienia mam biala wydzieline... nie wiem czy to jest normalne bo na ulotce nie pisalo o takich objawach... i na pocztku odczuwalam tez nieprzyjemne pieczenia ale teraz juz przeszlo... moze ktoras z Was miala podobne objawy???

Gość niutniut
Hej dziewczyny uzywalam ostanio gyno, lekarz przepisal mi bo widzial ze ropieje, wiecie czy czasem nie powinien tez przepisac czegos mojemu facetowi??

Gość SKAzana
hej dziewczyny! ja jestem po 4 tabletce i zauwazylam ze rano nie wyplywa biala tabletka tylko lososiowa wydzielina i bardziej obfita niz poprzednio biala.. nie wiecie czy w takim wypadku mam przerwac leczenie czy nie nalezy sie tym przejmoewac? prosze o szybka odpowiedz, bo nie wiem co robic..

Gość też to mam
ja tez kiedys brałam taki lek i z tego co mi lekarz powiedział to zakaż współżycia oraz przerwa na okres. plamień akurat nie miałam więc nie wiem ale wiem ze taki lek jest lekiem na grzybice a nie na zadne bakterie wiec nawet jeśli lekarz nie powi co wam jest to jet to właśnie grzybica pochwy. mi ten lek pomógł ale nie na długo. wciąz mam nawroty choroby i juz mnie to wkurza :( a i dziewczyny pamietajcie ze po takim leku po skończeniu tabletek radziła bym wykupić BEZ RECEPTY lactovaginal. on przywróci wam prawidłowa flore bakteryjna w pochwie.

Gość ttekla
po co laktovaginal on kosztuje 30 dychy a ma to samo dzialanie co jogurcik naturalny

Gość wieczny grzybek
Dziewczyny, ważne jest aby przy grzybicy wasz partner też się leczył, bo nawet jeśli tego u niego nie widać, to zarodki grzyba i tak on na sobie ma. Kochając się podczas posiadania grzybków, niezależnie od leków, jakie się bierze, możesz być na sto procent pewna, że się nie wyleczysz. TYo takie non stop samozarażanie się. I teraz po waszej głowie się kołacze: a co z prezerwatywą? Odradzam stosunków nawet w prezerwatywie. pozdrawiam.

ja juz sie mecze z owracającymi grzybicami bedzie z 1.5 roku... przeszłam od clotrimazolu , nystatyny , po metronidazol i gynofemidazol obecnie...lekarz kazał mi brac metronidazol i gynofemidazol przez 5 dni ale wyczytałam na ulotce ze pierwszy bierze sie 10 dni a drugi 15 wiec tak robie...najpierw 10 dni razem ( metronidazol wieczorem) a gynofemidazol rano a teraz kontynuuje tylko ten drugi przez ko.ejne 5 dni... mam nadzieje ze mi pomoze:) rzeczywiscie wypływa jak sie wstaje rano ale chyba tak musi byc:P a i tez współżyłam z partnerem bo lekarz nie powiedział mi ze nie powinnam....i zmieniłam mydło na zwyczajne szare, bielizne piore recznie ( najpierw zalewam wrzatkiem pozniej piore mydłem szarym) reczniki zmieniam bardzo czesto...staram sie nie jesc słodyczy... podobno to daje jakies efekty...zobaczymy. a dzisiaj wyczytałam ze problemy z nawracającymi grzybicami moga byc skutkiem tego ze w organizmie mozemy miec gronkowca...jakiegos dziada co miesza nam w błonach sluzowych..ale jeszcze nie jestem na tyle madra zeby cos na ten temat powiedziec wiecej:) jak sie dokształce to sie wypowiem. pozdrawiam i sorki ze takie dłuuuugie:PP

ja stosuję już trzeci raz, ale wciąż to samo opakowanie;) najpierw zrobiłam przerwę po jednej tabletce, bo dostałam okres, a słyszałam wyraźnie, że na czas okresu trzeba zaprzestać i wznowić po... mi jakby przeszło po okresie, więc olałam... wróciło i wzięłam kolejne 4 tabletki - przeszło i znów odpuściłam. moja niechęć brała się z bardzo niefajnego uczucia w ciągu nocy (o tym zaraz). i teraz wróciło oczywiście, a ponieważ zostało mi 10tabletek, to tym razem przemęczę się i wezmę je do końca niestety... w nocy budzę się po parę razy - szczypie mnie, piecze, swędzi (jeszcze gorzej niż było).miałam te same objawy po 1-wszej tabletce i od razu pojechała do mojej pani gin, i powiedziała, że tak powinno być, bo tzn że \"pochwa\" jest chora i lek działa. aha, a do tego chce mi się siku, jakby coś tam w środku podrażniało i popędzało. wtedy siku robię bez problemu, tabletka zostaje w środku. tylko raz tabletka wyszła prawie w swojej postaci, tylko taka \"zmiękczona\", natomiast zawsze wychodzi taka \"sposzkowana\" i już sama nie wiem jak to powinno być. pozdrawiam wszystkie \"biedulku\", bo to naprawdę uciążliwe:(:(:(

Gość KK*
a od jakiego wieku mozna stosowac te tabletki???? i sa na recepte:P brde wdzieczna:):)

Gość nikkorka
jak ja was rozumiem .jutro ide znow do ginekologa ale nowego tym razem.zobaczymy co nowego wymysli.najgorsze jest to ze moj partner tez sie leczy bralismy razem tabltki i bylo dobrze.do czasu az po 2 tygodniach od zakonczenia kuracji zaczelismy wspolzyc.znow to samo:-( juz nie mam na to sily;-(

Gość iWcia29
odstawić chłopa i nie stosować przy @ tak mi powiedział ginekolog

Gość thing
czesc dziewczyny,widze to jest ogromny problem wielu z nas,ja na grzybice lecze sie od roku i zaraz po odstawieniu tabletek powraca,teraz jestem na GYNO-femidazolu i Flumykonie,i co gorsze grzybica zaatakowałam mi juz pecherz moczowy tak wiec przestrzegam was nie bagatelizujcie tego.Nie wiem czy wy tez ale ja uważam ze głównym powodem powstawania grzybicy jest stosowanie hormonów,zycze wam wytrwałosci w leczeniu,przyznam ze ja juz opadam z sił,pozdrawiam

Gość z_usniechem_na_twarzy_i_sercu
a skad wiesz ze zaatakowała pecherz? robiłas jakies specjalne badanie moczu czy w takim normalnym zwyczajnym tez wyjdzie ze jest cos nie tak?

Gość thing
Wiem bo mam duże problemy z oddawaniem moczu,tj.pieczenie,czeste oddawanie i rownież ból nerki.W tym samym czasie pojawiła sie ostra grzybica pochwy,zrobiłam badanie moczu i niestety okazało sie że pecherz jest również zaatakowany grzybem.Nie jest to przyjemne i nie chce ustapic,mam to juz dwa tyg,od 6 dni przyjmuje leki i czakam na poprawe.Pozdrawiam

Gość thing
pytasz czy normalne badanie moczu? tak ,normalne

Gość thing
Na grzyba polecam wam ParaProtex,nie tani lek ale mysle ze skuteczny,zaczełam zażywać,poczytajcie,jest dużo o tym leku w internecie.

Gość z_usmiechem_na_twarzy_i_sercu
oki to juz wiem jak z tymi badaniami moczu:) a para protex tez zaczelam uzywac. stosuje od jakis 2-3 tygodni. powiem tak...tydzien było bardzo dobrze. nic mnie ,,tam" nie swedzialo i nie piekło. po tygodniu dostałam takiego stanu zapalnego ze dawno takiego nie miałam( choc miewam je srednio raz na 1,5 miesiaca). ale mysle z organizm musial sie odtruc. ..a ze pochwa jest najmocnij zaatakowana grzybkami to wyszło tamtedy...:/ wydaje mi sie ze jest jednak lepiej. a do tego stosuje jeszcze nopalin srodek przyspieszajcy wydalanie toksyn itd. probuje bo juz wiele ,,normalnych" lekarstw na to swinstwo nie pomogło...poinformuje o skutkach:)

Gość thing
Dziewczyny czy wy też po 5 godzinach po zastosowaniu tego leku macie coś w rodzaju pieczenia?to jest nie do zniesienia,ja go nie moge stosowac dalej,budze sie nawet w nocy.pozdrawiam

Gość Gyno-femidazol
Ja zaczynam właśnie stosować ten lek, mimo tego,ze wlozylam go gleboko to faktycznie jest poranny "wyciek" lekarz zakaz mi wspolzycia przynajmniej przez dwa tygodnie :)

Mi rowniez zostal przypisany ten lek... Ale gienkolog nic nie wspominal o zakazie wspolzycia. W kazdym razie mam je stosowac 2x dziennie rano i wieczorem lub dwie na noc... Zastanwiam sie ktora z opcji jest lepsza i wygodniejsza.

Gość Gwazdeczka5
Owszem w tej chwili zaczelam odczowac te pieczenie. Jest straszne, a lzy same naplywaja mi do oczu... ;(

Gość Mrówka999
Bez recepty raczej nic nie dostaniecie chyba ,ze doniesie sie recepte od lekarza.Ja ten lek stosuje na grzybice pochwy 5 tabletek i to wszystko uzywam w takim przypadku równiez kremu łagodzącego swiad pozdrawiam

Gość patipati1237
jawłasnie stosuję gynofemidazol i też dzisiaj po kolejnej tabletce zauważyłam krwistą wydzielinę (wymieszaną z rozpuszczoną tabletką). Od razu zadzwoniłam do swojej lekarki, bo jestem w 22 tyg.ciąży i poważnie się wystraszyłam. Póki co - mam dzisiaj obserwować. Być może przy umieszczaniu globulki podrażniłam sobie szyjkę macicy i stąd to krwawienie.