Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

talida

GYNO - FEMIDAZOL... Kto stosował?

Polecane posty

Gość justas22
hej ja zaczelam kuracje i juz po pierwszej tebletce mialam nad ranem jak tabletka zaczxęła wypływac straszny świad i pieczenie jak nigdy.poo godzinie ustąpiło. ale było to nie do zniesienia. czy powinnam zaprzestać urzywania tych tabletek?

Gość justas22
witam panie ja zacelam dopiero stosowac ten lek ale rano przy pierwszej tabletce juz mialam okropne pieczenie i świad jak nigdy!nie wiem czy powinnam brac druga. odpiszcie.czekam

Gość Yaga
Ja tez biore Gyno-Femidazol, ale na małą infekcję, więc tylko trochę mnie swędzi i piecze po tej tabletce, ale tak powinno być, to znaczy, że lek działa.

Gość xxEDZIAxx
wlasnie wczoraj zaczelam stosowac i..odczuwam pieczenie... Czy to normalne ??

Gość abi23
ja dostalam na zapalenie wlasnie ten lek lekarz powiedzila mi aby zastosowala go po okresie wiec zastosowalam jedna tabletke i chyba zawczesnie bo pojawila mi sie krew i bardzo balalo mnie i nie wiem co dalej mam robic jeden dzien przerwalam juz wiem ze moge go brac dalej

też go stosuję (od wczoraj wieczorem ;) ) poranne swędzenie, pieczenia brak. nie wiem, czy to dobrze - ja dostałam na bakterie gram+ i nadżerkę...

Gość abi23
stosuje ten lek i caly czas mam wydzieline z krwia czy to normalna reakcja ??

Gość alt
witam, mam pytanie - moze ktoras z was bedzie umiala mi odpowiedziec :) lekarz przepisał mi flucomazole doustnie i gyno-femidazol dopochwowo... czy lek doustny mam stosowac najpierw a pozniej dopochw. czy rownoczesnie? prosze o odpowiedz pozdrawiam:)

Gość KoCi
Ja własnie dzis biore 7 tabletke, swędzi mnie w nocy okropnie;/ ale jakos daje rade. Za 3 dni powinnam dostac okresu, nie wiem czy odstawic lek na ten czas, lekarka mi nawet nie powiedziała ile razy dziennie mam to brac, wiec stosuje sie do recepty [ raz dziennie - na noc]. Przez stan zapalny nie moge sie juz kochac normalnie z moim facetem tak mnie boli;( ehhh to okropne;/

Gość abi23
koci gratuluje wytrzymalosci ja wzielam moze trzy czy 4 i mialam krwawienie wiec przestalam brac na czas okresu powinnas przestac je brac mi lekarz powiedzial ze po okresie mam brac te tabletki

Gość KoCi
dziekuje za odpowiedz:-) przestałam je brac na czas okresu i mówiac szczerze juz dalej nie brałam:-) niestety, stan zapalny sie utrzymuje.. mi juz chyba nic nie pomoze:-( pozdrawiam.

Gość abi23
kochana nie martw sie ja tez mam ten problem stan zapalny mi sie utzrymuje musisz zmienic lekarza aby dal ci inne tabletki bralas te i nie pomogly zrob tez cytologie i zobaczysz co ci wyjdzie

Gość EWA123
Cześć , ja właśnie zastosowałam pierwszą tabletkę Gyno-Femidazolu , lekko na razie piecze , noc przespałam spokojnie , ale mam inne pytanie po jakim czasie tabletka powinna wypłynąć , bo na razie nie widzie żeby coś się działo , żadnych dodatkowych wydzielin , a jak już coś jest to bialutkie , albo bezbarwne ,proszę o odpowiedz

Gość abi23
powiem tak ja odrazu zauwazylam wydzieline mam jeszcze te tabletki do konca nie wybralam nie moglam

Gość ALOJ 86
witajcie Bidulki. widzę, że nie tylko ja ma takie nieprzyjemne stany zapalne:(( miesiąc temu byłam u gina i dopiero teraz wykupilam tabletki przepisał mi gyno-femidazol i lek gynofal. wiem , że jeden z nich miałam przyjmowax raz na tydzień a drugi codziennie, niestety zapomnialam ktory kiedy:(( gynofal to pałeczki kwasu mlekowego wiec stwierdziłam , że właśnie jego zastosuje raz na tydzień. mama nadzieje , że gyno-femidazol wyleczy mój stan zapalny, ale mam pytanie, dziś zarzyłam pierwszą tabletke, w nocy był spokój ale jak wstałam to strasznie mnie szczypało, posmarowałam się maścią chlorhinalden H i tak jakbym poczuła ulgę, ale szczerze to przeraża mnie myśl że jutro przeżyję to samo pieczenie:(( czy to jest normalne?? czy powinnam odstawić lek?? pozdrawiam serdecznie

Gość abi23
powinnas sie skontaktowac z lekarzem ale moje zdanie jeste takie ze to normalna reakcja na zapelenie prawdopodobnie masz bardzo silne zapalenie jak ja i wiem jak sie czujesz wspolczuje naprawde a co do stosowania lekow gyno-femidazol stosuje sie codzinnie a ten drugi raz na tydzien jak tylko stoswoalam gyno- femidazol ale nie wybralam do konca przestalam sama je stosowac:(

Gość yeast
ale nie można tak sobie przestac stosowac lekow, trzeba zawsze kuracje dokonczyc. jak cos jest nie tak, uczulenie na lek i tym podobne, to do lekarza a nie odstawiac samemu leki. ALOJ 86, jak Ty miesiac temu bylas u gina a dopiero teraz zaczynasz sie leczyc, to niedobrze. dlugotrwale z grzybkiem chodzic, to niezdrowo i niebezpiecznie, bo moze wstapic na jajowody. z tym srodkiem z paleczkami kwasu mlekowego, to sie chyba pomyllas, bo nie ma czegos takiego jak gynofal (pewnie -flor na recepte z hormonami :o). dla mnie zawsze najlepszy byl lacibios femina jesli chodzi o uzupelnienia mikroflory a co do lekow, to wlasnie pomogl mi gyno-femidazol ;)

Gość abi23
nic mi lekarz nie powiedzial na temat tego ze odstawilam sobie sama lek bo niestety nie moglam go stosowac

Gość run up that
ja stosuje i jest ok, jakoś nie mam potwornego pieczenie, może tak delikatniie na samym poczatku, ale traz juz koncze kuracje i jest juz na serio dobrze, mam nadzieje, ze już mam za soba ta paskudna infeckję, teraz to normalnie bede codziennie łykac lacibos femina, zeby juz mi sie to wiecej nie przytrafilo, i zmieniam płyn do higieny intymnej, bo moj jakos wysuszal i mam wrazenie ze to tez bylo przyczyna mojej nieszczesnej infekcji , a przynejmniej mialo spory wpływ na to.

Gość aigail_7
cześć dziewczyny, jeżeli macie problemy z tymi grzybami i zapaleniami nawracającymi się to polecam Wam Albothyl(bez recepty) to są globulki które złuszczają chory naskórek, także po zastosowaniu tego jest czyściutko. Albothyl zacznijcie używać przed okresem, tak żeby w trakcie okresu to wszystko wylciało , a potem po okresie i kuracji stosujcie około 2 tygodnie LaciBios emina. I naprawdę po kłopoce ;) Już rok cieszyłam się dobrym zdrowiem ;) dopóki nie zaczęłam tabletek antykoncepcyjnych brać :/ bo one mi zawsze wywołują jakieś tam stany zapalne :P

Gość abi23
dzieki a ile to kosztuje i w jakiej to jest postaci tableki, masc, krem?

prócz Gyno, który został mi znów przypisany stosuje od razu krem PIMAFUCORT gdy tylko zaczyna mnie swedziec- swedzenie szybko mija ale leczy on tylko zewnętrze...a to nie wystarcza... byc moze przyczynia sie dodatkowo uzywanie tabl.anty. no ale albo wóz albo przewóz... Ginekolog dodatkowo przepisał mi do higieny intymnej PLIVIA fem F :-) (ok.22,-) jeszcze nie wykupiłam ale na dniach to zrobie:-) dodatkowo mam tabletki Metronidazol (ok1,60) oraz 1 tabletke Flucofast (ok 7,-). Cenowo źle nie wyjde:-) minie pewnie na jakis czas... co do partnera...NIGDY nie współzyje gdy tylko zaczynam odczuwac chocby najdrobniejsze objawy i stosujemy w 90% prezerwatywe...byc moze mógł sie zarazic... objawów zadnych nie ma... jak leczyc partnera w razie czego?

Gość abi23
ja stosowalam gyno-femidazol ale i tak zapalenie nie minelo odczuwam ze nadal mam:(

Gość ALOJ 86
hej. ja tez jakis rok temu stosowalam Albothyl i LaciBios emina ale z albothylu nie bylam zadowolona bo mi sie nie "rozpuszczal", czulam sie jaby "wypchana" od srodka, 3 tabletki juz nie moglam wsadzic:( i praktycznie musialam je wyciagac sama

Gość abi23
wspolczuje naprawde to calkiem podobnie sie czuje z gyno-femidazolem

ja jestem po 15dniowej kuracji- w 1szym dniu tabletka wczesnym rankiem wypływała- reszta tabletek popołodniem-nawet pod wieczór. Gdy sie bardzo głęboko ją wsunie to nie czuć żadnego dyskomfort. Co do wydzieliny- nie jest to jakas duza ilosc... co do skuteczności... nie jestm przekonana...na dniach wybieram się do gina by coś ze mną zrobił. Jak ew. leczycie partnera????

Gość KAM234
Ja juz stracilam chec do wspolzycia i zycia... meczace to paskudztwo! wczoraj bylam u mojej pani dr po raz ktorys z kolei.... przepisala mi gyno-femidazol iktory mam stodowac przez 15dni dopochwowo oraz flumycon (1 tabletka na tydzien, w sumie jest 7 tabletek wiec 7 tygodni) wczoraj na noc wzielam pierwsza tabletke gyno-femidazolu, przestraszylam sie gdy z rana obudzilo mnie pieczenie i swedzenie wewnatrz.... ale pomyslalam ze to normalna reakcja na grzybice, moze lek toczy jakas "walke" z ta choroba ;) teraz nic nie czuje, wszystko jest ok, ale boje sie co bedzie dalej. Nie chce miec uczulenia na ten lek, mam dosyc jezdzenia w kolko do ginekologa :/ aa.. i przepisala mi tez dla mojego partnera krem do smarowania jakis i rowniez te tabletki doustne flumycon co mi. Bo chyba ja go zarazilam tym paskudztwem kiedy uzylam plynu do higieny intymnej z Ziai! po nim mielam swedzenie pieczenie ktore sie nasilalo po jakims czasie, kiedy poszlam do mojej pani ginekolog wtenczas przepisala mi lactovaginal i jakas jedna tabletke taka duzo dopochwowo.. no ale jak widac musialam pozniej mojego zarazic i on pozniej mnie... Ginekolog mi powiedziala ze jesli te tabletki mi nie pomoga ktore teraz mi przepisala i bede czula jakikolwiek dyskomfort to wysle mnie na badania do jakiejs kliniki w ktorej pobiora mi jakis wymaz :/ chce juz byc zdrowa i wrocic do normalnosci! nie wiem cyz nie bede miala blokady psychicznej po tym wszystkim i czy w ogole bede chciala sie kochac z partnerem... poki co mam wstret do seksu! wspolczuje wszystkim kobieta ktore maja podobne problemy :( zdrowka zycze wszystkim :*

Gość abi23
ja wybralam wszystkie te tabletki ale nie bardzo sie czulam po nich i nie czuje aby mi pomogly :(

Gość wyleczona_zaleczona
ja po kilku latach męczarni , po badaniach , gdzie wyszło wszystko oki...zastosowałam albothyl ( bo nie mogłam dostac sie do ginekologa) oczywiscie do prywatnego mogłam...ale kasy na to poszło od groma ...wiec postanowiłam poratowac sie sama:) kiedys na jakims forum wyczytałam informacje o albithylu i zastosowałam go gdy zaczeły się ,,wstydliwe "problemy...na ulotce jest napisane ze gdy po zastosowaniu jednego opakowania wróci zakażenie nalezy sie zgłosic do lekarza...ja zastosowałam jedno. miałam spokoj na jakies 2 miesiace. teraz nosze jedno opakowanie ,,awaryjne" w torebce. nigdy więcej nie wzięłam całego opakowania.teraz gdy czuję ze ,,cos jest nie tak: - a zdarzyło sie to jakies 7 miesięcy od poprzedniego zaaplikowania...aplikuję sobie jedna , góra dwie tabletki w odstępie 2 óch dni. dziewczyny to na serio pomogło! polecam. cena ok.40 zł. za 6 tabletek.ale warto:) tfu tfu tfu.,...odpukać w niemalowane...mi bardzo pomogło! powodzenia!