Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

talida

GYNO - FEMIDAZOL... Kto stosował?

Polecane posty

Gość edus
Witam dziewczyny. Ja miałam zapelnie pochwy z 2 lata temu pierwszy raz i tak powracało co drugi miesiąc czasem co trzeci, probowałam wszystkiego i nic nie pomagało aż lekarz przepisał mi gyno-femidazol kazał stosować przez 14 dni i nie współżyć w tym czasie, nie brać kąpieli tylko prysznic,nie pić naturalnych soków owocowych i nie jeść czekoladowych produktów. Po trzecim dniu stosowania tych tabletek musiałam zaprzestać poieważ ból i pieczenie było tak silne że nie mogłam chodzic ani siedzieć. Wiem jednak że ten lek dla osób ktore nie sa uczulone na jego składniki jest bardzo skuteczny. Dziewczyny jesli wam nic nie pomaga zapytajcie swojego lekarza o pałeczki żywych kultur bakterii, stosuje sie je 2-3 razy do roku i jest spokoj, nie bedziecie sie juz czuly niekomfortowo i wszystko bedzie ok pozdrawiam:*

Gość Annna-biolożka
czytam i nie wierze, nie rozmawiacie ze swoimi lekarzami? bierzecie te tabletki bez zastanowienia? nie czytacie ulotek? połowa z tych pytań jest śmieszna, choć lepiej ze pytacie niż że same wymyślacie odpowiedzi, tabletki nie wpływają negatywnie na antykoncepcje, także seks nie jest przeszkodą;) Są dobre dla tych, które nie mają uczulenia, polecam po konsultacji z lekarzem-ginekologiem, a powodów infekcji może być wiele np. nie właściwa higiena, kontakty seksualne, czasem też następstwo wspomnianej infekcji dróg moczowych.Spowodowane są albo przez grzyby albo też przez bakterie Gram +, na oba powody dziła GYNO-FEMIDAZOL, choć większe spektrum działania ma na grzyby. Lek stosuje się nie przerwanie przez 15 dni, w czasie okresu nie należy go stosować, więc kurację najlepiej zacząć tuż po okresie, mogą pojawić się różne objawy m.in. wydzelina, ale nie jest praktycznie żadna przeszkoda! Choć może się zdarzyć że wasz ginekolog sam ustali odpowiednią dla was dawkę, pozdrawiam

Gość bzyczas
jestem w trakcie stosowania tego leku i niestety paru pierwszych dni nie wspominam najlepiej- po okolo 5h od zastosowania tabletki pojawiało się okrutne pieczenie - pol godziny do godziny, na tyle silne żeby wybudzić ze snu-prawdopodonie wtedy tabletka wypływała. szukałam w wielu miejscach ile takie coś może trwać i niestety znalazłam tylko tyle że po paru dniach to mija. A teraz już wiem i podziele się z wami ostatnie pieczenie wystąpiło po 5 tabletce, mam nadzieje że nie wróci :) powodzenia w walce i nie poddawac się:)

Czołem dziewczyny, ja rowniez zaczelam stosowac ten lek. Poki co przyjelam dopiero jedna tabletke i jestem zdruzgotana! Ja pierdziu, szczypie i piecze tak, ze ledwo siedze w pracy przy biurku, poza tym rano mialal okropne uczucie swedzenia. Przeczytalam forum od deski do deski i wiem, ze niejedna z Was tak miala, to mnie jakos podtrzymuje na duchu i licze, ze terapia okaze sie skuteczna. U mnie to niestety powtorka z rozrywki, no ale nie ma co sie lamac, trzeba sie trzymac. Pozdrawiam.

Gość zelmia o o
tynaa a czemu powtorka z rozrywki? bralas probiotyki na odbudowanie flory bakteryjnej? ja maialam 3 razy nawroty a za 4- tym dopiero lykalam lacibios f i mialam spokoj wreszcie. i Twoj partner sie tez leczyl z Toba?

Hej zelmia o o, nie bralam nic na odbudowanie flory bakteryjnej poniewaz nie dostalam takich wskazowek od lekarza. To moje drugie zmaganie z choroba, po raz pierwszy przyplatala sie w kwietniu ubieglego roku. Zarowno wowczas, jak i teraz, leczylam sie ja i moj partner. Nie pamietam juz jakie przyjmowalismy leki za pierwszym razem, teraz oboje lykalismy triaxol, stosujemy pimafucin, a ja gyno-femidazol. Po drugiej tabletce wcale nie czuje sie lepiej, nad ranem obudzilo mnie potworne swedzenie, teraz oczywiscie piecze jak cholera. Wkurza mnie to strasznie, ze nie odczuwam zadnej ulgi, chociaz wiem, ze to dopiero drugi dzien leczenia. Zelmia o o, moglabys napisac cos wiecej o swojej kuracji i czy te leki na odbudowanie flory bakteryjnej sa dostepne bez recepty, czy ich przyjmowanie powinno byc poprzedzone badaniem? Dzieki za odzew. W kupie razniej :) Pozdrawiam

Gość teQila2334565
dostałam od gina dopochwowo gyno femidazol i doustnie flumycon.po 3 dniach miałam okropne bardzo obfite krwawienie kilkudniowe. a dopiero co bylam po okresie. co o tym myslicie?>gin kazal wrocic to tabletek i zuzyc do konca.

Gość ona-28
witam, ja stosuje wlasnie ten lek, po 3 dniu dostalam plamienia, nie wiem czy kontynuowac? co robic? ciężko sie dostac do mojego lekarza, dzis nawet mialam bole brzucha tak przez pare minut ( w dole) i co po nim mam stosowac żeby juz nie wróciło choróbsko? co bedzie najlepsze?

Gość maaarzenka
Cześć ... od dwóch tygodni zaczełam stosowac tabletki antykoncepcyjne Logest, a od trzech dni biore Gyno Femidazol bo mam zapalenie .. po pierwszym wzięciu gyno na drugi dzien pojawiło sie cos białego ( to chyba ta tabetka wypływa) ale to jest pomieszane z krwia czy czyms takim , wprawdzie sa to bardzo malutkie plamienia ...ale troche sie wystraszyłam :( poradzcie cos ???

Gość ja tez biore GYNO - FEMIDAZOL
wzielam juz 5 tabletek...ale nie wytrzymalam rannego pieczenia i odstawilam..po 5 dniach dostalam okres, dzis dzwonilam do ginekolog o wyniki cytologii...mam II grupe cytologii, kazala mi zuzyc wszystkie do konca i potem przyjsc na wizyte:-/ a jak rano swedzi i piecze to jest ok...

Gość k...y564
czytając te opinie na temat gyno-femidazolu.... czy można wtedy współżyć?widziałam tutaj parę postów na tak...czy panie które współzyly podczas stosowania g-f. się wyleczyły?skutecznie?

Gość ona-21
Witam ;) z tego co czytałam tutaj, widzę, że to jest jednak naprawde bardzo powszechny problem. Sama męczę się z tym od ponad 2,5 roku (wtedy przytrafiło mi się to pierwszy raz). Leczyłam się na wiele sposobów, w tym czasie miałam także leczoną nadżerkę. Infekcje pojawiały się na początku raz na parę miesięcy a od jakiegoś czasu nawet 2 razy na miesiąc. Zaczęłam się już poddawać, byłam tym już tak rozdrażniona, że przestawałam mieć ochotę na współżycie. Żaden ginekolog nie potrafił mi pomóc, kuracje dawały efekt, ale na krótko. W końcu wybrałam się do wenerologa, który zainteresował się problemem na poważnie. Wykonał dokładne badanie, wywiad i pobrał próbkę do badania mikologicznego(wyniki były już po godzinie). Okazało się, że oprócz gdzybicy mam też zakażenie bakteriami różnego rodzaju, dlatego leki, które stosowałam na typową grzybicę nie przynosiły rezultatu. Przypisał mi całą masę leków(tinidazol, trioxal, unidox, gyno femidazol i jakiś krem). Gyno femidazol również radził mi zacząć brać po okresie przez 15 dni(dzisiaj dopiero wezmę pierwszą tabletkę - trochę się boję po tym co przeczytałam tutaj, bo w prawdzie tego leku akurat nie próbowałam z tego co pamiętam). W tym czasie zalecił "odstawić" partnera, a także po zakończonej kuracji uważać na miłość francuską, bo nawet przy zachowaniu właściwej higieny może to też być wbrew pozorom źródłem zakażeń (dziwne co ? ;] ). Biore doustnie te antybiotyki, które mi przypisał, zobaczymy co się okaże za tydzień po kontroli. Wtedy ewentualnie będę mogła Wam coś polecić :) Jeśli to nie pomoże to chyba się załamię. Pozdrawiam Was i życzę hehe WYGRANEJ w tej walce :P Tym, które ją teraz toczą. i też soriii za tak długii wywód

Gość ona-21
aha, zapomniałam dodać, że parner będzie miał dobraną farmakologię dopiero po mojej kontroli, także czeka nas dłuuuuugi okres bez :((( no ale cóż . Poza tym dodam, że wizyta u tego lekarza wbrew temu co mi się wydawało, że będzie bardzo droga (wnosząc po jego tytułach, długiej liście specjalizacji i wyglądzie kliniki, w której przyjmuje) wyniosła mnie 110 zł (to chyba nie tak źle)razem z pobraniem próbki i wynikami no i + leki, trochę też na nie wydałam, ale mam nadzieje, że na tym sie skończy. Pozdr

Gość Ja784
Dziewczyny ja mam dpoiero poważny problem, byłam u gin ostatnio i przepisała mi gyno-femidazol, bo jakieś niby grzybki mam a zapomniała przepisać coś na hemoroidy, nie pójdę do niej jeszcze raz więc pomocyyy. Kto brał ten lek i wie co można jeszcze brać na te ch...... hemoroidy, żeby tylko to nie kolidowało. A dodatkowo, żeby było trudniej karmię piersią, dostałam tego dziadostwa po porodzie

Gość Ja784
Mam problem biorę ten lek ale potrzebuję jeszcze czegoś na hemoroidy pomocyyyy

Gość Basiuninienka
Czesc dziewczyny mam pytanie czy jesli stosuje Gyno_ Femidazol to czy branie tabletek anty bedzie zmniejszone?? Bardzo mi zalezy na odpowiedzi i prosze o pomoc!!!! Pozdrawiam i z gory dziekuje:*

Gość Basiuninienka
Chcialam zapytac czy dzialalanie bedzie zmniejszone??

Gość Wiczka
Cześć, czy po Gyno-Femidazolu moze wystąpić zapalenie pęcherza ?

Gość asiuntek
Dziewczyny - towarzyszki niedoli :) Mam problem,mianowicie w grudniu zrobiłam cytologię i wyszła II grupa + podwyższone leukocyty + ( cokolwiek to znaczy?) Lekarz stwierdził niewielki stan zapalny i zapisał Gyno - femidazol. Nic mi nie dolegało,ale wykupiłam i zastosowałam. Miałam łagodne działania uboczne przez 2-3 dni tzn. lekkie swędzenie i ból brzucha w dole. Po 10 tabletkach dostałam okres i przestałam stosować. Po okresie było ok,do czasu gdy stwierdziłam,że należałoby dokończyć kuracje. Już po pierwszej z pozostałych 5 tabletek odczywam okropne swędzenie, pieczenie i mam zaczerwieniony srom,w sumie dolegliwości jak przy zapaleniu sromu. A najgorsze to to,że lekarz do którego chodziłam,a był to starszy Pan,zmarł 8 lutego i nie mam się kogo poradzić. Na prywaciarza aktualnie brak kasy,a jakoś się trzeba ratować. Dodam,że lekarz nic nie mówił o grzybicy,więc myślę, że mąż raczej nie musi się leczyć. Poradźcie coś,bo już sama nie wiem,co mi jest? Czy to reakcja na te tabletki,bo kilka z Was pisało o tym swędzeniu,może ta tabletka wypływająca tak podrażnia srom... Czy może dodatkowo nabawiłam się grzybicy? Najgorzej jest rano,ale to pieczenie nie mija wcale tylko jest mniejsze. Nie wiem,czy mam brać jeszcze te 3 tabletki,czy zaprzestać? Z góry dziękuje i sorki,że tak długo :)

Gość abi23
jak odczuwacie jakies dolegliwosci zwiazen z tym lekiem mianowicie swedzenie, pieczenie krwawienie to poprostu przestancie je stosowac i idzcie do lekarza i powiedziedzcie nie ch wam zmieni na inne tabletki.

aktualnie stosuje ten lek przez pierwsze trzy tabletki budziłam się w nocy bo straszne mnie piekło i swędziało dlatego wstawałam podmywałam się Lactacyd'em i smarowałam Clotrimazolem. Teraz wszystko jest ok przesypiam całe noce, w dzień nic mnie nie swędzi ani nie piecze. Także w moim przypadku pomaga i z mojego punktu widzenia polecam.

Gość meeee
To może i ja coś powiem :D Dostałam na grzybice. [ ginekolog powiedziała że przez tabletki anty] :X . Więc, po pierwszej globułce... rano hmm baaardzo ze mnie wyciekło xd i w dzień miałam lekko różową wkładke. I oczywiście rano po tym jak juz wyciekło okropnie swędziało... przez trzy dni masakra nie mogłam przestać sie drapać przez ok. 1,5h xd a pozniej przestawało xd kolejne dwa dni swedziało ale na tyle słabo że nie musiałam się drapac xd a 6 dnia jedynie resztki wypłyneły już bez swędzenia :> dziś będzie 7 :D

Gość Na skraju załamania psychiczn.
Ja jestem już po 3ech globulkach, a ciągle mnie swędzi, czy to normalne?

Gość niemogejakwasczytam
kurwa czy wy nie czytacie ulotek? przeciez po to one sa!! tabletki oslabiaja dzialanie tabletek antykoncepcyjnych rozowe lub biale i uplawy geste to wydzielajace sie niepotrzebne substancje tabletki mozna stosowac tabletki przy nieobfitym okresie a jak juz chodzicie do lekarza i bierzecie od niego tabletki to zapytajcie sie do cholery o wszystko co wam przychodzi do glowy przeciez was nie zje a do tych idiotek co wam swedzi jak je bierzecie przeciez na ulotce jak wół jest napisane : "kiedy nie stosowac..." (...) reakcja alergiczna moze objawic sie wysypka swedzeniem.. w przypadku wystapienia takich objawow nalezy skonsultowac sie z lekarzem" ulotek od leku jest chyba ze 100 w internecie macie uczulenie na jakis skladnik i musicie wziasc jakies inne tego typu tabletki uzywajcie rozumu troche

Gość Gyno-F a Nystatyna
Witam serdecznie:) Skarżyłam się mojej pani ginekolog na upławy, nie miałam żadnych innych objawów grzybicy. Żadnego zapachu, swędzenia, pieczenia - nic. Poszłam prywatnie do ginekologa i on stwierdził dużą grzybicę. Nigdy nie współżyłam ze swoim chłopakiem. Jestem trochę zaniepokojona, ponieważ lekarz kazał mi brać gyno-femidazol przez 7 dni i po dwóch miesiącach, po miesiączce, znów przez 7 dni. Dodatkowo przepisał mi Nystatynę, przy czym na ulotce Femidazolu jest napisane, że osłabia on działanie Nystatyny. Postanowiłam najpierw wziąć te 7 tabletek Gyno-F, potem rozpocząć terapię antybiotykiem. Gyno piecze, ale można to znieść. Co wy sądzicie? Czy lekarz się pomylił przepisując taką dawkę? Powinnam się jeszcze z kimś skonsultować?

Gość Gyno-F a Nystatyna
Dodam jeszcze, ze pani doktor, do której chodziłam do tej pory, uznała, że upławy są normalne i nie ma się czym przejmować, a prywatny ginekolog na pierwszy rzut oka stwierdził, że coś jest nie tak.

Gość hejka dziewczyny
Obecnie lek ten jest na receptę i nie ma nic o podobnym działaniu bez recepty. były jakieś ziołowe tabletki ale zaprzestali ich produkcji

Gość Dr. Jolanta Bończyk
Dzień Dobry. Co do stosowania leku Gyno Femidazol opinie są podzielone: Lek jest skuteczny, dawkę zaleca lekarz, przy grzybicy pochwy należy stosować 15 tabletek ( całe opakowanie ). Lek można stosować przy słabym miesiączkowaniu ( najlepiej ostatnie 2 dni krwawienia ) choć wtedy będzie wydzielać się lekko różowa wydzielina z pochwy. Tabletki należy stosować wieczorem, radzę zakładać wkładkę higieniczną lub podpaskę, gdyż tabletka tak jakby " wypływa " co nie znaczy że nie działa. Można uprawiać stosunek, chociaż nie należy gdyż leczenie jest praktycznie bez sensu. Radziła bym też zaciągnąć partnera do lekarza, na zwykłe badania kontrolne, aby sprawdzić czy jest w pełni zdrowy, żeby zapobiec nawrotom infekcji. U mężczyzn 15 min nawet po umyciu tworzy się specyficzny zapach ( członka ), ponieważ członek jest tak jakby " schowany " w napletku, można to uznać za duszenie się. Polecam mężczyznom nosić luźną bieliznę.

Ja stosowałam Gyno-femidazol. Został mi przepisany wraz z tabletkami Mycosyst 200 mg (dawkowanie ustalone na 1,4 i 15 dzień zarówno dla mnie jak i dla partnera) oraz z tabletkami Cipropol. Jako uzupełnienie moja lekarka poleciła mi płyn do higieny intymnej PLIVA Fem F (jest jeszcze B na zapalenia typowo bakteryjne). Również POLECAM, gdyż jest on w odróżnieniu od innych płynów środkiem leczniczym na grzybicze stany zapalne. Nie jest tani - cena ok 25 zł/100 ml (bez recepty, tylko w aptece), ale jest bardzo wydajny i skuteczny. Bzdurą jest, że jeśli u partnera nie ma objawów infekcji - jest on całkiem zdrowy. Jeżeli odbył się stosunek podczas zapalenia partner jest najprawdopodobniej nosicielem i też powinien zażyć tabletki przepisane przez lekarza. Jeżeli lekarz sam nie zapyta o partnera, warto o nim wspomnieć i zapytać o terapię dla obojga - to nic nie boli. W przeciwnym razie możecie zarażać się wzajemnie w nieskończoność. Pozdrawiam.

Witam, ja byłam dzisiaj u ginekologa i przepisał ma własne gyno-femidazol. Z grzybicą się meczę już około pół roku(wtedy została stwierdzona przez lekarza, a jak było wczesniej nie mam pojecia:/) Najpierw stosowałam gynalgin i pomógł mi. Swędzenie ustąpiło. Wiec ja szczesliwa, że się udało pokonać to cholerstwo! Niestety, po jakims czasie powrocilo okropne swedzenie, nawet gorsze niz przed zastosowaniem gynalginu. Poszłam do lekarza, dał mi jeszcze raz gynalgin. Dodatkowo pomyslałam o jakiejs ochronie i kupiłam lacibios femina, żeby odbudować florę bakteryjna. Po tej kuracji przeszło, a przynajmniej tak mi sie wydawało aż do dzisiaj. Dzis lekarz na badaniu stwierdził, że grzybica nie jest wyleczona, tylko zaleczona, ale i tak jest lepiej niz na początku, jak do Niego przyszłam. Zapytał, czy nie zastanowiła mnie duża wydzielina? Hmmm... problem w tym, że nie, bo zawsze miałam jej dużo, tylko na czas stosowania tabletek sie zmniejszyła. Teraz przez miesiąc nie brałam tabletek anty, więc i wydzielina mnie nie zdziwiła, a jak sie okazało, to przez grzyba. Dziwne, myslałam, że upławy są raczej o jakims zapachu, kolorze, a nie bezbarwne, bezzapachowe... Na dodatek żadnego swędzenia nie czułam od kilku ładnych tygodni, więc byłam przekonana, że jestem zdrowa. Ech... cieżko sie tego pozbyć widzę... Dzisiaj wziełam pierwszą tabletkę gyno, zobaczymy czy będę miała jakies skutki uboczne...