Gość sonius Napisano Styczeń 10, 2012 hej ja kupiłam ten lek bez recepty za 8,62. Stosowałam 15 dni. Pomógł mi ale nie upeawiałam seksu przez ten okres. W między czasie dostałam miesiączkę ale nic się nie działa i nie przerwałam leczenia. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość caro scnd Napisano Marzec 21, 2012 Witam, Wczoraj na noc zaaplikowałam sobie pierwszą tabletkę gyno - femidazol. W środku nocy obudziło mnie potworne swędzenie i pieczenie. Czy przydarzyło się to którejś z Was?? Nie wiem czy to normalne i nie jestem pewna kolejnej tabletki, jeśli znowu mam cierpieć takie katusze ( to było naprawdę nie do wytrzymania) Dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misiaczek266 0 Napisano Marzec 25, 2012 Ja miałam podobnie swędzenie i pieczenie na początku kuracji ale później było już tylko lepiej, ważne jest aby po tej kuracji natychmiast zacząć leczenie probiotykami, bo się człowiek bardzo wyjaławia, polecam lactovaginal do odbudowy mikroflory oraz dodatkowo probiotyki doustne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość magdziiiiaaa4215 Napisano Kwiecień 8, 2012 Ja wczoraj zastosowałam pierwsza i dziś mnie tak piecze, że wariuję, nie wiem, co robić :( kupie sobie ten lactovaginal, dzięki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość magdziiiiaaa4215 Napisano Kwiecień 8, 2012 pierwszą tabletkę, znaczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Martyna19POMORZE Napisano Sierpień 7, 2012 no ja jestem w 24 tyg ciazy i zapisano mi Gyno-femidazol na upławy i po pierwszym zaaplikowaniu obudzilam sie w nocy taletka prawie wyciekla a mnie obudzil straszny świąd i pieczenie..... ale okropnee. za dwa dni mowie sobie a sprobuje i dzis w nocy powtorzylo sie to samo .... chyba bede musiala odstawic lek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Martyna19POMORZE Napisano Sierpień 7, 2012 no ja jestem w 24 tyg ciazy i zapisano mi Gyno-femidazol na upławy i po pierwszym zaaplikowaniu obudzilam sie w nocy taletka prawie wyciekla a mnie obudzil straszny świąd i pieczenie..... ale okropnee. za dwa dni mowie sobie a sprobuje i dzis w nocy powtorzylo sie to samo .... chyba bede musiala odstawic lek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AniaKO Napisano Listopad 23, 2012 Ja rowniez stosowalam. Bylam nastawiona na bol i pieczenie, czytajac wczesniej komentarze. Nie bylo bolu, pieczenia raczej tez nie. Czulam jedynie cieplo w srodku i nic poza tym. No i rzeczywiscie- cieklo ze mnie tak jak u innych :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krwawamasakra Napisano Sierpień 25, 2013 Cześć. Jak widzę, wszystkie się z tym borykamy, nie spodziewałam się, że aż tak dużo. Większość tutaj piszących czuje swędzenie w nocy. Otóz ja nie czułam nic, spałam jak zabita, nic nie piekło, nie swędziało. Po obudzeniu, fakt, tabletka wypłyneła, ale, kurde, razem z nią cała masa płynów, po prostu krew. I leci cały dzień jakbym miała okres (ktory powinien pojawić się dopiero za 2 tygodnie). Dodam, ze 3 dni przed zaczęcieciem używania Gyno-femidazolu partner uszkodził mnie, ale wszystko zdązyło już się chyba zagoić. któraś z was miała taki problem? Stosować to dalej, przerwać? Pordźcie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 11, 2013 wzięłam wczoraj 4 tabletkę i chodzę po ścianach tak bardzo piecze i oli, lekarz poszedł na urlop wizytę mam 30września, boję się odstawic lek bo obawiam się że wszystko powróci ze zdwojoną siłą, dodam że jestem przeleczona gynalginem i gynoxinem a w posiewie nadal candida. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aska87 0 Napisano Listopad 30, 2013 Cześć dziewczyny,czy któraś z Was wie może czy uprawiając z facetem seks oralny(minetka)partner może zarazić grzybicą pochwy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 2, 2013 Ja biorę trzeci dzień i właśnie się przebudziłam, bo cholernie piecze :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Riia Napisano Grudzień 2, 2013 Aska87 też mnie to ciekawi ale wstyd mi było pytać swojej ginekolog... Podejrzewam, że lepiej dmuchać na zimne. Partner pobierze tabletki i przynajmniej będziesz miała pewność. To pieczenie jest normalne, też tak mam podczas wypływania resztek tabletki. Ja z kolei mam inne pytanie. Dzień po zakończeniu kuracji wypada mi okres i nie wiem co robić z odbudową flory bakteryjnej. Boję się że po okresie będzie już za późno na jakiekolwiek aplikacje dopochwowe,a tym doustnym probiotykom średnio ufam ;/ Niby okres mam obfity przez pierwsze 3 dni. Może wtedy też zacząć stosowanie Lactovaginalu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 2, 2015 Czy ktoś miał pomarańczowo czerwone plamienia? Co z tym zrobić? lekarza mam dopiero za tydzień i nie wiem co mam robić w takiej sytuacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 12, 2015 Ja brałam. Zadnych plamien nie miałam a co do współżycia to mi lekarz powiedział żeby się na czas leczenia wstrzymać z tym, ponieważ leczenie będzie bez sensu bo on tez może być zarażony i darme byłoby branie :/. A co do ceny to ja zapłaciłam 21zl prawie bo 100% a więc trochę drożej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cynicznahipo Napisano Grudzień 27, 2015 Podczas używania gyno-femidazolu NIE WSPÓŁŻYJEMY - nie wiem, skąd te posty o tym, że niby wolno - podczas infekcji pochwy w ogóle nie powinno się współżyć, a co dopiero przy infekcji grzybiczej - bo istnieje możliwość zarażenia partnera. Pieczenie i swędzenie przy używaniu tego leku jest całkowicie naturalne, dlatego też często ginekolodzy polecają stosować go razem z Clotrimazolem, który zmniejsza tego typu dolegliwości. Co do plamień lub krwi - to NIE JEST normalne i jeśli coś takiego się pojawi, to należy skonsultować się z ginekologiem. Jeśli chodzi o o okres - oczywiście leczenie przerywamy na czas miesiączki, po okresie przyjmujemy resztę tabletek. Jestem w szoku gdy czytam posty typu ''wstydziłam się zapytać lekarza''. A uprawiać seksu to już nie wstyd? Jak już być dorosłą, to na każdej płaszczyźnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 23, 2016 byłam u ginekologa i przepisał mi ten lek, tylko ze przez 3-4 dni mam stosować go rano i wieczorem. To jest moj 4 dzień. Zauważyłam ze po 4 godzinach ta tabletka sie rozpuszcza i powoduje wielkie pieczenie, z dnia na dzień jest coraz słabsze ale mam uczucie jakbym miała z bólu jajko znieść. Przez długi czas nie mogłam wyleczyć grzybicznego zapalenia pochwy. Jeśli stosujecie ten lek to nie zrażajcie sie na ból. Trwa on około od poł godziny do godziny. Najlepiej stosować do tego leku clotrimazol. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Maria Napisano Maj 8, 2019 Dnia 23.09.2016 o 18:59, Gość gość napisał: Czy wy dziewczyny stosując gyno-femidazol stosujecie też tabletki antykoncepcyjne ? bo podobno wiele zakażeń pochwy i drożdże są właśnie przy stosowaniu antykoncepcji te co jej nie biorą nie chorują tak czesto na infekcje i grzybicę i nie mają nawrotu Ja właśnie stosuję anty i teraz tą grzyb mam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach