Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutny bombelek

Mam duże bąble po poparzeniu, kompeltnie niewiem co robic!!!??????????

Polecane posty

Gość smutny bombelek

Poparzylam się przy depilacji cukrowej i mam teraz male i duze bable na nodze, pelne wody :( jednego mi juz przekula i wycisnela do polowy wode moja babcia, ale co mam dalej robic? mam plaster na tym wielkim i sie boje, ze beda blizny poradzcie mi ;(

nie przekluwaj, bo zrobia sie blizny kiedy wszystko sie wogoi zacznij smarowac mascia typu tointex albo cepan, zeby nie bylo sladu

Na drugi raz poczekaj aż pasta przestygnie porządnie. A teraz pod żadnym pozorem nie przekłuwaj tylko marsz do lekarza. Przy głębokich oparzeniach może dojść do zakarzenia. Czasem trzeba nawet brać antybiotyki. Konieczne będą jakieś maści od lekarza. Powodzenia w leczeniu.

Gość a podobno głupota nie boli
a tu proszę - jednak boli :D:D:D na drugi raz spróbuj opalić kudły gazetą i denaturatem tak jak depiluje się kaczki :D

Gość jak nie możesz iść do lekarza
to pędź do apteki po jakąś maść bez recepty na oparzenia! A tak w ogóle, to najlepszy na poparzenia jest aloes ;)

Gość na pewno pomoze
ja poparzyłam sie wrzatkiem ok lutego i teraz została mi mało widoczna blizna ale ja smarowałam rane juz od pierwszego dnia maścią dermazin chyba na recepte pędx do apteki i sobie kup jak ci zniknie za pół roku to i tak bedzi e sukce powodzenia