Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malyga

Jeczmien atakuje pomocy....

Polecane posty

Gość Malyga

Czuje ze na oku robi mi sie jeczmien, dzwonilam do lekarza aby wyciagnac karte, niestety ale brak wolnych miejsc i nie przyjal mnie bo jest duzo pacjentow, mam jutro przyjsc pani w recepcji kazala mi przemywac oczy rumiankiem, ale czuje ze atakuje mi drugie oko. Kurcze kluje jak cholercia. Kto z was leczyl jeczmien domowym sposobem, i skad sie to cholerstwo bierze, na dodatek wyskoczylo mi tez zimno na gornej wardze. Ja sie chyba zaraz zastrzele.

Gość sandkd
jakis tydzien temu tez zaatakowal mnie jeczmien. i praktycznie przez caly dzien przemywalam oko rumiankiem-ale bardzo cieplym!!opuchlizna byla minimalna i po 3-4 dniach zeszlo. Rumianek jest najlepszy.mi zawsze pomaga.

Właśnie mojemu synowi ( 8 lat) rośnie coś na powiece.Prawdopodobnie jęczmien.Byłam z tym wczoraj u pediatry i pani doktor powiedziala,że coś mu sie tam wykluwa i przepisala maśc do oczu - Neomycinum.Narazie obserwujemy jak rosnie. A jeśli chodzi o domowe sposoby, to oczywiście czytalam tutaj w internecie o pocieraniu oka zlotem(obrączka) i o przemywaniu rumiankiem. Ale nie próbowalam tego robic.

Mój maż miał jęczmienia...Robił okłady torebeczką (ciepłą) rumianku wczesniej zalanego wrzatkiem. Pocierał też obraczką. Jęczmień jak kłuje tzn, że lada moment pęknie i po 2 dniach nie będzie śladu. Tylko miej swój ręcznik, potem go wygotuj.

Gość nikaaaaaa
rumianek rozjasnia rzesy, moze sprobuj z esencja z herbaty. ale moj sposob na jezmien to tylk... przeczekac. nigdy nie udalo mi sie niczym przyspieszyc jego znikniecia, ani rumiankiem, no moze zlotem - ale wyparzonym.

Gość iskaa
mi pocieranie zlota obeczka pomaga naprawde i niewiem czy poprostu od dziecka tak mama robila i tak w to wierze ze pomaga czy rzeczywiscie pomaga

Gość poinformowana
na pewno złoto pomaga, ale w bardzo wczesnym stadium, tzn, gdy ziarenko jest bardzo małe. Później bardzo dobra jest maść do oczu Oxykort A. Sprawdzałam na sobie kilka razy i polecam. Maść jest TYLKO na recepte!!!!!!!

Gość gość
mi pomaga zlota obraczka.najpierw trzeba poslinic a potem potrzec.to nie zart