Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Labirynt2

Gastroskopia!!Kto ja mial?

Polecane posty

Gość pacjentka_01
Jeśli chodzi o to badanie to polecam ETER-MED w Gdańsku. Byłam na nim dwa tygodnie temu, nie było problemu z zapisaniem się, o wszystkim zostałam poinformowana i nic mnie nie zaskoczyło. Czytając opinie na temat tego badania trochę się bałam, ale Panie w rejestracji skutecznie mnie uspokoiły. I miały rację, nie warto się bać. Badanie do przyjemnych nie należy, ale myślę że to w dużej mierze kwestia tego kto je wykonuje i jakie ma podejście. A tu było bardzo profesjonalnie, zdecydowanie polecam!

Gość okropne badanie
NIGDY W ZYCIU!!!!! poki nie wynajdą innej metody badania nie poddam się gastroskopi!! to jest totalny koszmar....:(((((

Gość okropne badanie
mialam ochotę wyrwać tą rurę ze swojego przełyku...tak koszmarnego badania jeszcze w swoim zyciu nie mialam...:((

Gość patus1992
wczoraj moj dziadek mial robiona gastroskopie, dzis wyladowal w szpitalu. uszkodzil mu zoladek wymiotowal krwia, krew stolcu, i krew z nosa ciekla... mowie prawde... jezeli roicie sobie takie badanie lub kolonoskopie to u jakiegos specjalisty ktorego ktos moze polecic... jutro sprawa zostaje oddana do sadu... w szpitalu powiedzieli ze dobrze ze zadzwonilismy tak szybko (moglo byc jeszcze szybciej) bo juz byl krwotok wewnetrzny... ledwo uszedl z zyciem...

Gość ODWAŻNIACHA
do patus 1992 to kto robił dziadkowi tę gastoskopie? moze uczeń ? nie straszcie ludzi!! ja miałam 7 lat temu robioną gastroskopię na saskiej w warszawie - na żywca, i skoro ja osoba wrażliwa na uszczypnięcie nawet przeżyłam, i wytrzymałam 1,5 min to inni dadzą radę też. fakt nieprzyjemne badanie , ale da sie wytrzymać. Teraz ide w środę na waryńskiego w Warszawie , prywatnie bo w państwówkach miesięczne terminy, mam cykora trochę ale cóż, to tylko 1,5 - 2 min trwa. głowy w górę- nie bać się. Ja bardziej wyniku się boję a nie badania :).....

Gość ODWAŻNIACHA
...................

Gość strach pomysleć
już po, troche sporo miałam tych odruchów wymiotnych i łzy mi przy tym popłynęły... słowem? było bardzo cięzko, ale trafiłam na delikatną panią doktor która zna się na rzeczy. Nie jestem pełnoletnia więc miłam robione w Klimontowie, jelsi dzieci musza mieć to badanie to tylko tam ;)

Gość patus1992
skoro tak uwazasz ze jest to straszenie, to mysl sobie co chcesz.... napisalam tylko ze maja uwazac u jakiego specjalisty, bo to tez niby byl specjalista, i tak pobral wycinek ze dostac krwotoku wewnetrznego ;]]

Gość Julci:)
Ja bede miala jutro :((( strasznie sie boje :(((((((

Gość Julka:*
Ja bese miala jutro :((( strasznie sie boje :(! :(

Gość odważniacha
no ok- moze pochopnie napisałam ,,straszenie"- bo moje badanie wtedy przebiegło bardzo szybko i niemal bezboleśnie, więc się dziwiłam , jaki krwotok? a wczoraj właśnie mój gastrolog powiedział mi - że mogą się zdarzyć takie rzeczy jak krwotok- zwracam honor :) ps: a ja nie muszę narazie mieć hurrrrra :)

Gość lidkaNY
Mieszkam w Nowym Jorku .Mialam robiona gastroskopie i kolonoskopie tutaj' Zrobiono mi pod narkoza.10 minut i po wszystkim.Pelny konfort.

Gość patus1992
do odważniacha: hehe no mój dziadek już wyszedł ze szpitala;) jedno szczęście wszystko jest dobrze, niestety tak to jest, dlatego po prostu napisalam, zeby zawsze iść do sprawdzonego specjalisty;)) ja nie mialam tego badania i chyba mieć jej nie chce:p mialam kolonoskopie

Gość marunia
Ja mialam wczoraj robiona gastroskopie przez nos w krakowie na ul szewskiej i naprawde bylo ok nic mnie nie boli nie mialam odruchu wymiotnego lekarz super i naprawde nie ma co sie stresowac bardzo polecam to miejsce tym ktorzy sie bardzo boja naprawde warto :)

mialam dzisiaj.....z "glupim jasiem" ...musze powiedziec ze nic w sumie nie pamietam....odlecialam zaraz po zastrzyku.....obudzilam sie juz po calym zabiegu w innym pomieszczeniu!!! wiec jak tylko mozecie , decydujcie sie na znieczulenie!!!

Gość agulaaaaaaaaaaaaa:)
a ja mialam dzis robiona gastroskopie:) I wcale nie bylo tak strasznie jak co niektorzy tu pisza!!!!!!!! Dr popsikal mi gardlo jakims psikadlem,ze prawie nie czulam jak sline przelykalam! I jak kazal polknac rure to polklam! nie chcialomi sie wymiotowac! jeden nieprzyjemny moment ,jak mnie zemdliloto wtegy jakjezdzil mi juz na dole w zoladku.... Badanie trwalo ze 2 minuty! Nie bjcie sie dziewczyny!!!!! Do przyjemnych nie nalezy ale straszne tez nie jest! i taka uwaga-na 15 godzin przed badaniem nic nie jadlam i nie pilam..... To tez nie bylo czym wymiotowac.... Powodzenia:)

Gość Konserwatysta
Miałem robioną wczoraj, nie jest tak źle jak się wydaje! Przyjemne to to nie jest, ale boleć nie boli! Oddychajcie nosem i będzie wszystko ok :)! Pozdrawiam

Gość agitsu
a powiedzcie mi ile sie czeka na badanie w prywatnej klinice a ile w normalnej przychodni ze skierowaniem?

Gość ODWAŻNIACHA
Z TEGO CO SIĘ OSTATNIO ZORIENTOWAŁAM TO PRYWATNIE JESLI GODZINY ,,POŁUDNIOWE" TO KWESTIA DNIA, DWÓCH, CHYBA ŻE NA RANO A TAK NAJLEPIEJ TO OK 3 DNI. KOSZT 100-150 ZL NATOMIAST NA NFZ NP SASKA W WARSZWIE OK MIESIĄCA NIESTETY ***JA MAM W PONIEDZIAŁEK BRRRRR***

Gość agitsu
powdzenia w takim razie ..dzieki za info..:) a jesli np. kolezanka wymiotowala krwia i dostala skierowanie na gastroskopie to jest szansa ze zrobia od reki w przychodni?

Gość ODWAŻNIACHA
nie wem- ale może spróbować, czasem ktoś się nie zjawi to może wcisną i zrobią, jeśli to ,,nagly przypadek" przychodnia przychoni nie równa więc trzeb próbować... ale jak wymiotuje krwią to wrzodziki się kłaniają, moja koleznka miała tak- i gastroskopia wrzody wykryła ( ..., ale z tym się żyje także spoks :)

Gość agitsu
kurde same nieszczescia.. dziekuje Ci za pomoc...:)

Gość ODWAŻNIACHA
bardzo proszę- ale wrzodziki to jeszcze małe nieszczęscie- uwierz mi , będzie tylko dieta i jakieś leki ... pozdrawiam :)

Gość ODWAŻNIACHA
*

Gość agitsu
a lezy sie na to w szpitalu czy niekoniecznie?:) p.s.czuje sie jakbym rozmawiala z lekarzem..:)

Gość odważniacha
bo mam od lat problemy ze swoim to co nieco juz wiem :) i wiem tyle że na wrzody sie nie leży w szpitalu tylko farmakologicznie sie je leczy, mi lekarz powiedział ze na wrzody choruje co 4 osoba więc jest to choroba XXI wieku , bo trudno nie mieć jak wszyscy w stresie żyją, jedzenie naszprycowane chemią itp... ja to włąściwie nie wiem co ja mam ze swoim , dlatego po 7 latach ide ponownie na gastrokopię żeby sie upewnić że nic nadal tam nie mam, że tak jak mówi lekarz jest to na tle nerwowym ( te moje bóle poranne jesienią i wiosną), a że badanie robi TAKI MŁODY PRZYSTOJNIACZEK to mniej sie boję hi hi :)

Gość tyuthyt
ghgdhgdhg

Gość 8889656ghg
Miałem gastroskopie wczoraj, najgorszy z tego wszystkiego był strach. Badanie trwało maksymalnie 10min, po wejściu do gabinetu dostałem do wypicia płyn znieczulający gardło, jedyne co czułem to lekki odruch wymiotny. W skład badania wchodziło: filmowanie, jakaś próba powietrza, test HB, biopsja pobranie wycinka, wyniki po dwóch tygodniach. Badanie przeprowadziłem w państwowym szpitalu w Łodzi. Moje wnioski NIEPOTRZEBNY STRACH !!!!.

Gość tttttttttttjj
Potwierdzam gdyby nie strach mogłabym robic to badanie co miesiąc. TO NIC NIE BOLI !!!!

Gość odważniacha
10 minut? - to bardzo długo!!!! ja 10 bym nie wytrzymała, dwie ledwo znioslam, i niczym nikt mi nie psikał, bo nie chciałam - na ŻYWCA :/ POZDRAWIAM

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować