Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dr.ginekolog

Ktoś ma pytania odpowiem !?dotyczące antykoncepcji !

Polecane posty

Gość na jakie tabletki
ja pytalam czy starając sie o malenstwo moge sie zaszczepic!!!

Gość Julies
oj przepraszam, na topiku na ktorym bywam dziewczyna pytala o szczepionke i tabletki wiec nie czytajac wczesniejszych wypowiedzi odpowiedzialam ponownie.Przepraszam za pomylke!

Gość dr. ginekolog
jestem na chwile ! nie mozna sie szczepic przeciwko grypie podczas staran o ciaze lub ciazy ! bo powoduje to poronienie ! daje pani 100% ze jeli pani jest w ciazy to poroni :( prosze przeczytac o tym w internecie na pewno pisze ! a i dziekuje pewnej pani ze wyreczyla mnie na kilka pytan odpowiedziala prawidlowo do innych kobiet ! bede pozniej

Gość MadziorekMagda
chcialabym cos wiedziec o mercilonie...mam to przepisane na zespol napiecia przedmiesiaczk. ile kosztuje czy sa jakies uboczne itd;-) wielkie dzieki za wszytskie informacje;-)

Kwestia tylko w tym, że commissura labiorum anterior to nie jest wzgórek łonowy. Chyba, że moje mianownictwo anatomiczne coś łże ;) Nie fachowcom się nie dziwię, ale ginekolog to jednak powinien wiedzieć. Więc?

Gość cola light
ja mam problem a dokladniej dylemat bralam kiedys harmonet na bazie estrogenu i bolala mnie glowa i nogi wiec lekarz kazal zmienic na diane35 tam jest progesteron no i po diane pojawily mi sie pajaczki na nogach.Lekarz stwierdzil z emoj organizm nie toleruje hormonow i nie moge nic brac....:( czy mial racje? dodam ze mam zla krzeplwiosc krwi tzn za wysoka ale nie wiele

Poza tym pierwsze słyszę, że podczas starań o ciążę nie można się szczepić przeciwko grypie. Jedynie szczepionka na bazie żywych wirusów, czyli z dostępnych w Polsce to będzie przeciw różyczce jest zabroniona na 3 miesiące przed ciążą. Dziewczyny, czy naprawdę nie możecie iść do lekarzy z Waszymi pytaniami?

Gość ac
mala_martyna - 2msc to zaz mało żeby ocenić jak organizm się ma przy tych tabletkach, o microgynon znajdziesz wiele tematow na forum, a tabletek generalnei nie powinny brac osoby młode na każdej szczepionce są przeciwskazania i mozliwe że będzie tam informacja że podczas ciąży jest niewskazane, ale niekoniecznie musi być to zabronione jeśli chodzi o mercilon to również o nim jest tutaj dużo wątków, po co powielać? co do "commissura labiorum anterior" to faktycznie nie musi być to prawda, choć spotkałam się z takim własnie oznaczeniem... dodam że JA nie jestem ginekologiem, nie jestem lekarzem, co więcej ja nawet jeszcze nie studiuje :) antykoncepcją i pośrednimi interesuje się z ciekawości, a także dlatego że chyba każda z nas powinna jak najwięceh wiedziec o sobie :) także moich odpowiedzi proszę nie traktować jako 100% pewne, nigdy rozmowa z lekarzem i badanie nie da wam pewności ale tego dr. ginekologa (z kropką pisane, a jak :D) też nie wiem czy słuchać... ;)

Gość MadziorekMagda
sorki nie wiedzialam ze o mercilonie jest tak wiele watkow pierwszy raz weszlam na to forum i pierwsze lepsze zapewnienie o jakis tam wyjasnieniach dlatego zapytalam czy to grzech??

bralam przez rok minulet, było ok, jednak minulet wycofali i mialam dwa miesiace przerwy, teraz biore femoden juz od dwoch tygodni, jestem na pierwszym opakowaniu i pojawilo mi sie plamienie, trwa juz trzeci dzien boje sie bo jest troche zbyt obfite jak dla mnie pytam sie bo gdybym chciala isc do gina to i tak musze czekac 3 miesiace wiec mam je zbagatelizowac te plamienie i jeszce poczekac czy co mam robic :( moze tabletki sa zle dobrane... ale minulet mial dokladnie ten sam sklad i zadnych plamien nie bylo mam zmienic pigulki, czekac jeszcze, isc do gina od razu (prywatnie) czy co robic?

Gość mam pytanie
prosze o odp. przyjmuje microgynon 21 i ostatnio zapomnialam wziasc tabletke w trzecim tygodniu przyjmowania.czy mam nie robic przerwy tylko wziasc drugie opakowanie aby byc zabezpieczona i czy wtedy bedzie okres normalnie jak w czasie przerwy?prosze o odp bo to wazne!!dziekuje z gory

Gość ac
jeśli o ten mercolin chodzi to zajrzyj tutaj http://czytelnia.onet.pl/1,8,8,4008215,12035736,677465,0,forum.html i tutaj http://www.leki.med.pl/lek.phtml?id=227&idnlek=765&menu=3 sheerine - krwawienie w ciągu brania pierwszych 3 opakowań tabletek jest często spotykane, nie należy się tym martwić. jedynie przy bardzo obfitym krwawieniu należy iść do lekarza do mam pytanie - tak jak na ulotce - nie rób przerwy, weź od razu drugie

Gość mam pytanie
dzieki ale wtedy okres bedzie normalnie wystepowal jak podczas przerwy?odpowiedzcie prosze

Gość ac
"okres" czyli krwawienie z odstawienia wystąpi dopiero po 2 opakowaniu, wtedy robisz normalną 7dniową przerwę, a jesli wystąpiłyby jakieś plamienia podczas któregoś z tych 2 opakowań to nie przejmuj się

Gość lalllka
a ja chcialabym sie dowiedziec co znaczy pojecie narzad rodny(macica jajniki ird) jak u dziecka...chodzi jaka jest jego budowa konsystencja itd.....Prosze o rzetelne wytlumaczenie

Gość ac
jak możesz mieć konzystencję macicy? :) jeśli chcesz coś o tym wiedzieć to zajrzyj do książki od biologii albo poszukaj w necie, wpisz sobie narząd rodny kobiety i czytaj dowoli! poza tym nie pisz kilka razy tego samego, już o to pytałaś pod innym nikiem i w różnych tematach i Ci odpowiedzieli, że "taki jak u dziecka" czyli że jeszcze nie w pełni rozwinięty. jak masz jakiekolwiek wątpliwości TO DO LEKARZA a nei na forum :/

Gość to sktutek zatrzymania wody w
organizmie. Jesli pisze w ulotce, ze tak moze byc to znaczy, ze tak moze byc. Tych ulotek nie pisza sprzataczki albo cyrulicy ale producenci po wieloletnich badaniach.

Gość wystrachana
Mam pytanie biore Regulon od okolo roku teraz doslzy mi leki debridat i meteospasmyl poniewaz mam bardzo duze wzdecia kolki jelitowe i problemy z wyprozanianiem. i moje pytanie brzmi czy nie nastapi obnizenie dzialania tabletek antykoncepcyjnych przy braniu debridatu i meteospasmylu? szukalam info na necie i na ulotkach i nigdzie nie psize zeby milay wplyw, ale wokle sie upewnic... prosze o odpowiedz

Gość ac
skoro chcesz znać odpowiedź idź do lekarza, tu nie ma lekarzy :) skoro jednak nie pisze to nie ma wpływu

Gość antykoncepcjadlafaceta
Witam Mam pytanko, czy wiadomo Pani coś w temacie antykoncepcji dla mężczyzn?. Słyszałem że na zachodzie pojawiły się zastrzyki. Czy w Polsce można to dostać?, jeżeli tak to gdzie?, i pod jaką nazwą?, może wiadomo coś o cenie? Z góry dziękuje i pozdrawiam Robert

Gość hahahahhahahahahha
ludzie weźcie, bo padnę ze śmiechu...wy jej wierzycie no błagam i ta gustowna kropka po dr chyba sobie dyplom na stadionie kupiła. buahahahahhahahahahah

Gość kotekMalutki
czy możliwa ciąza 13 dzien cyklu ale gumka nie pekła i nie spadła do okresu okolo 10 dni czy mam panikowac?

Gość prooosze odp
a ja nie wiem zupelnie oc robic nie moge stosowac hormonow ( problemy zdrowotne) jestem alergikiem wiec prezerwatywy i globulki opdadaja.. z przerywanego mam teraz nerwice bo zaczelam schizowac ze moze wpadlam ... mam nieregularne miesiaczki iwiec odpada oblicznie dni plodnych .. chyba... nie wiem na prawde co zrobic ?? moze ktos stosuje cos innego , pewnego ??

mam pytanie - z badania krwi beta hcg wyszło 0.107 które było zrobione 15.03. planowana miesiączka 10.03. ostatnia miesiączka zaczeła się 07.02 trzy testy negatywne 11.03, 13.03, 22.03 i dalej nie mam miesiączki. czy jest taka możliwośc ze jestem w ciąży. dodam ze mam nieregularne miesiączki 24 - 31 czasem dłużej . i jeszcze wydaje mi sie ze powiększyły mi się piersi??? prosze o odpow!!!!!

Gość wysterylizowałam chłopaka y
no i już sie nie truje tą jebaną chemią, za dużo znaczy dla mnie zdrowie

Gość ja prosze o odp ale
widze ze dr gin juz tu nie wchodzi :( jakie jeszcze tabletki anty oprocz diane moga wplynac dobrze na cere?

Gość miskaa_89
mam dpo pani pytanie.. jutro pierwszy raz wybieram sie do ginekologa. czy moge negocjowac z lekarzem na temat tabletek.. boje sie zapytac lekarza czy moglby mi przepiszac tansze tabletki ale odpowiednie dla mojego organizmu chodzi mi np. o dine 35 lub Rigevidon czy mozna takie stosowaxc tego typu tabletki.. podkreslam ze dopiero zaczynam wspolzycie i tabletki to moje pierwsze na jakie sie zdecydowalam