Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dr.ginekolog

Ktoś ma pytania odpowiem !?dotyczące antykoncepcji !

Polecane posty

Gość dr.ginekolog

Gość kassiaff
kiepsko wyksztalcony z pana doktor panie doktor :p po skrocie "dr" kropki nie stawiamy :p

Gość dr.ginekolog
witam prosze nie wytykac mi tutaj niczego chciałam odzdzielic ! tylko a poza tym wlascie ukonczylam doktorat i jestem panią Ginekolog

Gość zabrakło nam prezerwatyw
czy zamiast nich możemy użyć takich dziecięcych baloników?

Gość ojojjjj
ja mam pytanie odnośnie cilestu i zmian nastrojów, nerwowości i płaczliwości- biorę 3 opakowanie- co może mi pani na ten temat napisać...

Gość kamka-beee
Bylam u ginekologa, bo moj organizm troszke wariuje (cykl 30-45 dni, bole jajnikow) i dostalam zastrzyk z progesteronu. A dzisiaj gdzies przeczytalam, ze progesteron podany domiesniowo jest sposobem antykoncepcji ( 99 % skutecznosci) i dziala przez 3 m-ce. Czy to prawda?

Gość dr.ginekolog
do pani odnosnie prezerwatyw ! nie mozna ich zastapic jakimis balonami ! chyba ze to jest zart !

Gość dr.ginekolog
do pani odnosnie cilestu - te tabletki sa dobre sama czesto je przepisuje ! jednak kazdy organizm znosi je inaczej i coz moge powiedziec najpleiej sie wypowie po przeprowadzeniu obserwacji i badan lekarz panią prowadzący ! no ale tabletki maja to do siebie ze sa rozne nastroje

Gość dr.ginekolog
tutaj tez zalezy od organizmu ale progesteron rowniez zaliczany jest do srodkow anty w wyjatkowych przypadkac czase nawet moze spowodowac poronienie w ciezkim przypadku no ale zalezy od organizmu 1 no a nie radze liczyc tylko na łód szczescia i mozliwosc nie zabezpiecznania sie przez 3 miesiace niech pani bedzie ostrozna i lepiej np stosowac prezerwtywe

mam pytanie dotyczace jeanine i yasmin. podobno oba preparaty przeciwdzialaja zatrzymywaniu sie wody w organizmie to prawda?? kolezanka ponadto stosuje jeanine jako lek w walce z tradzikiem:/ slyszalam ze tylko diane tak dziala i ze jest niezdrowa dla organizmu.

Gość dr.ginekolog
niestety nie moge sie wypowiedziec na takie tematy czy pani beda paswwac tabletki niemal kazde pomagaja w walce z tradzikiem a rzecz organizmu czy beda zatrzymywac wode ja najpierw przeprowadzam dokladne baania a pozniej przepisuje pacjentce lek ktory jest dla niej odpowiedni !

Gość kamka-beee
dziekuje, lekarz przepisl mi ponadto harmonet, jednak slyszalam,ze zdarzaja sie przypadki ciazy po tej tabletce..to prawda, ze zwieksza ona ryzyko ?

Gość dr. ginekolog
niestety podczas stosowania kazdej tabletki abty mozna zajsc w ciaze od nieprawidlowego jej zazycia ! a tak to nie ma sie co przejmowac trzeba miec wielkiego pecha zeby po tabletkach zajsc w ciaze jednak o i to jest niewykluczone bo sa takei przypadki ! nie ma za co ! pozdrawiam

Gość heh dlaczego konczy pani
kazde zdanie "!" ?????

Gość morphina
Czy to mozliwe by gynalgin powodowal podraznienia??i powodowal alergie? moja pani ginekolog go przepisala mi po raz 3 .i po raz kolejny mnei strasznie swedzi..i przestalam go brac...czy moge wziasc zamiast niego sterovag albo polseptol??

Gość dr. ginekolog
bo mam taki kaprys a poza tym nie mam ochotysie kłócić ! o to bo jest t dla mnie rzeczowa błahostka !

Gość ciekawy bolek
czy umycie rąk zabrudzonych sperma mydlem i zimna wodą skutecznie unieszkodliwi plemniki?i czy są one w stanie przezyc na zdczka zeschnietej kostce mydla? prosze o odpowiedz!

Gość zając w trolejbusie
Poproszę o przetłumaczenie i zlokalizowanie anatomiczne: Commissura labiorum anterior

Gość dr. ginekolog
będę kochani o 21 ! wiec piszcie a ja pozniej odpowiem na wszystko ! całuje i pozdrawiam

Gość a ile
po odstawieniu tabsów mozna starac sie o dziecko? i jak dlugo norma jest nie zachodzenie w ciaze? a czy po szczepieniu przeciw grypie trzeba otczekac jakis czas bez staranek?

Gość missska
co oznacza stwierdzenie "narząd rodny dziecka" dodam ze mam 16 lat

Gość morphina
Czy rigevidon jest wystarczajaco skuteczny? czy nei powinnam dodatkowo stosowac prezerwatyw albo stosunku przerywanego?

Gość prosze o odp...
co to jest - glandula thyroidea ?? Jasne....... kobieta sie za dr podaje...haha dobre ! ! ! !

Gość czy moge zajsc w ciaze
podczas stosunku analnego? Wczoraj moj gin powiedzial mi, ze mam zrosnieta macice z krezka... Za 2 tyg mam operacje..Strasznie sie boje:( Czy taka operacja jest bolesna? Pozdrawiam

Gość ac
eh... takim "dr." to i ja moge być... :/ w ciąże podczas stosunku analnego się nie zajdzie glandula thyroidea to tarczyca rigevidon jest tak samo skuteczny jak każde inne tabletki, czyli 1-3 kobiety na 1000 zajdą w ciążę (prawdopodbnie poprzez złe przyjmowanie, zapominanie o tabletce, wymioty lub biegunka) narząd rodny dziecka to Twoja macica i spółka, kochana :] po odstawieniu tabletek 3-6 miesiączek i wszystko na pewno wróci do normy Commissura labiorum anterior to wzgórek łonowy plemniki w środowisku innym niż wnętrze kobiety nie przeżyją długo, a na mydle na pewno nie :] widzicie, google i własna wiedza wystarczy

Gość Kamilka2005
Mam pytanie, jaka jest temperatura podczas brania tabletek anty. Cilest?????Czy jest ona podwyższona i cały czas utrzymuje się na tym samym poziomie????

Gość ac
nie sądze aby tabletki anty miały wpływ na temp ciała, więc zapewne skoro nie pisze nic w ulotce jest normalna i stała :)

mam 17 lat przez 2 miesiace stosowalam logest, ale nie najlepiej sie po nich czuje, a pozatym po nich jest wieksza mozliwosc zachorowania na zakrzepice niz po tab drugiej generacji, czy moge stosowaac microgynon w moim wieku??

Gość ale co z ta szczepionka
przeciwko grypie? pani dr prosze o odp! to wazne!

Gość Julies
mozesz sie zaszczepic!Szczepionka nie ma zadnego wplywu na tabletki.