Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sloneczko_18

Artroskopia

Polecane posty

Bylam ostatnio u ortopedy na usg kolana.Okazaloo sie ze mam uszkodzona lekotke i metoda na wyleczenie tego jest zastosoeanie zabiegu,ktory nazywa sie artroskopia.Czy ktos mial taki zabieg??Chcialabym sie czegos wiecej na ten temat dowiedziec.Piszcie wszystko co o tym wiecie.

Gość Ja mialam miec
Ja mialam miec i bede musial sie jej poddac. Mam uszkodzona lakotke w prawym kolanie( okazalo sie po rezonansie magnetycznym). Znieczulenie jest od pasa w dol. Klada Ci noge na specjalnej podporce, nad kolanem bedziesz miala opaske elastyczna, by bylo mniej krwawienia w czasie zabiegu. Nastepnie wprowadzaja ci ( przez chyba trzy otworki w kolanie) male przyrzady ( jak przy laparoskopii) i wszystko mozna ogladac na monitorku.

Gość Słoneczko_18
Do "Defilujacej kozy"--->mozesz mi napisac juz po zabiegu Twojego kolegi co on ma do powiedzenia na ten temat??bo bardzo jestem ciekawa jakie zdanie maja osoby ktore juz to przeszly.dzieki z gory.pozdrawiam WAS:)

Jasne ,spoko.Widziałam sie z tym znajomym dzisiaj ,mówi ze w poniedziałek to pewnie zrobia mu badania typu morfologia itd ( tak przypuszcza) ,a artroskopię zrobia we wtorek,jak cos sie dowiem to napiszę :-)

WIELKIE dzieki!!!!:)poczytalam troche o tym i nie wiem czy to byl dobry pomysl bo jak do tej pory sie nie martwilam to po tym zytaniu zaczynam...dlatego potrzeba mi czegos na otuche:)mam nadzieje ze u Twojego kolegi wszystko przebiegnie pomyslnie:) trzymam kciuki:)

Hej! Ja miałam ten zabieg dwa lata temu, w warunkach ambulatoryjnych.. Zbierała mi się woda w kolanie lewym. Zabieg pomłógł-przynajmniej jak na razie. Miałam narkozę, ale krótką, zabieg trwał godzinę. Okazało sie, że miałam chondromalację rzepki, czyli rozmiękczenie. Usunęli mi powstałą narośl. Przez ponad miesiąc musiałam chodzić z wyprostowanym kolanem. Po zabiegu brałam Ketonal i antybiotyk. Pozdrawiam:)

ja mialam miec artroskopie, i musze mie ale dopiero jak dostane zapalenia kolana - tak lekarz powiedzial. aha dzieci sie usypia, doroslych znieczula w kregoslup, ja wolalabym miec znieczuleie miedzy kregi zamiast usypiania, wole byc sparalizowala niż martwa :( a narazie sobie chodze ze zwichnieta rzepka...

Gość juwo80
Hej, ja mialam artroskopie i bardzo sie ciesze,ze sie na nia zdecydowalam! Za kilka tygodni ide bez namyslu na artroskopie drugiego spuchnietego kolaniska...

Gość endi
juz jakis czas temu zakładałam taki topik poszukaj........

Gość endi
ja tez juz miałam skierowanie do szpitala na artroskopie ale gdy tam pojechałam lekarka mi ja odradziła powiedziała ze czesto trzeba ja robic kilka razy a poza tym artroskop nie wszystko zauwazy i jest to ingerencja w delikatne kolano które róznie moze zareagowac powiedziała ze trzeba najpierw wszystkiego sprobowac zanim sie na to zdecyduje miałam robiona blokade po której kolano mnie strasznie bolało po 2 tygodniach miałam druga ikolano przestało bolec moge teraz normalnie chodzic wchodzic po schodach a wczesniej zatrzymywałam sie co 3 schody! mam nadzieje ze te blokady dalej tak beda działały bardzo mi pomogły zobaczymy jak długo oby na zawsze......................pozdrawiam

Gość Kinia Bdg
Hej artroskopia to nic strasznego nie bójcie się jej ;] sama wiem po sobie jak sie bałam, ponieważ ludzie mi nagadali głupot, że jest tak i tak, ale tak naprawdę nic z tego jakby się nie sprawdziło ...kto z was miał rekonstrukcję wiązadeł krzyżowych ?