Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nicoll

Nadżerka

Polecane posty

Gość Nicoll

CZy któraś z Was miała problemy z nadżerką???ja właśnie się dowiedziałam ze ją mam i strasznie sie boje, choć nie wiem czy aż tak bardzo powinnam;;( mam miec cytologie i chyba od tego wszystko zależy;(pomóżcie

Gość suzziee
ja rok temu mialam nadzerke,poczatkowo leczono mi ja farmakologicznie,potem okazalo sie ze najlepszym rozwiazaniem bedzie ja usunac,mialam krioterapie i jak narazie nie mam juz z nia problemow nie wiem jak jest z Toba jakiej jest wielkosci ale nie martw sie na zapas:)

Gość pola 19
ja mialam usuwana laserem jakis tydzien temu i nie jest zle doi sie teraz nic sie nie boj to nic takiego, tylko zeby cytologia byla w pozadku, a i nie zaniedbaj tego, lecz usun jesli trzeba i chodz regularnie do gina a bedzie ok

Gość kkkhkhhk
ile kosztuje usuniecie nadzerki??

Gość pola19
nic za mnie zaplacil nfz

Wiecie co dziewczyny, nadzerka to Problem o ktorym slyszalam tylko w Polsce. Mieszkam od dwoch lat w Austrii mieszkalam w niemieczech i tam nawet nie ma takiego wyrazenia. Rozmawialam na ten temat z ginekologami, ale zaden nie uwazal tego za powazny problem do wypalenia albo zamrozenia. Ja na szczescie nigdy jej nie mialam, kto wie moze gdybym poszlabym do polskiego ginekologa teraz moze by cos znalazl, jednak wedlug austriackich lekarzy tego problemu nie ma!

Gość ciekawe
a jaki jest procent zachorowalności na raka szyjki macicy?

Gość pola19
bo to jest owrzodzenie szyjki macicy takie wyrazenie napewno znaja bo nie wierze zeby w atri tego nie bylo to tak jakibys mi powiedziala ze nie maja wrzodow zoladka to jest poprostu niemozliwe

Gość dd**
tez mam nadzerke, ale od paru juz lekarzy slyszlam ze tego sie nie wypala ani nic innego sie nie robi jezeli nie rodzilo sie jeszcze dziecka.Najczesciej po urodzeniu dziecka ona znika a jak nie to dopiero wtedy mozna cos z nia robic.

Gość pola19
no dokladnie ale jak masz duza to trzeba cos z nia zrobic i juz

Gość utah
zapytaj swojego gina o preparat Solcogyn, mnie pomógł i 5 lat już jest ok

Gość anka_aa
Ja tez mam nadzerke. Moj gin proponuje mi leczenie prywatne (okolo 200 zl mialoby mnie to kosztowac). Mam pytanie czy nfz nie finansuje leczenia nadzerki??

Gość róża11
nfz-finansuje tylko trzeba dłuuugggooo przekonywać gina żeby dał skierowanie,przecież kasa mu ucieknie sprzed nosa:P