Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wysypka

czy jest tutaj jakis lekarz?? pilnie prosze

Polecane posty

jak , gdzie ? ... pokrzywka ? to pokarmowa , ewentualnie kontaktowa , przeanalizuj co zmieniłas w kosmetykach , proszkach . Może jakieś owoce ???? Porzadna dawka wapna , nie zaszkodzi :)

Gość lekarz z zamiłowania
własnie, gdzie ta wysypka, jak wygląda??

Gość aleś się rozpisała
na temat dolegliwości

Gość wysypka
wysypka na brzuchu i na gornej czesci tulowia, dochodzaca do piersi czerwona, nie swedzi, to nie sa jakes grudki czy krostki to jest taka jedna wielka zaczerwiniona plama zlozona z tysiaca melenkich czerwonych towarzyszy temu temperatura lekko podwyzszona 37 do tego kaszel, od dwoch tyg, na poczatku wygladalo na grype teraz robi sie nieciekawie

Gość ehhhhhh
wejdź kobietko na topik o łupieżu różowym Giberta ..prawdopodobnie to jest. Tam znajdziesz duzo na ten temat (atakuje wiosną i jesienią, szybko sie rozprzestrzenia atakuje na początku tułów). Wiele młosych ludzi to przechodzi...i jest z tym niezła jazda. Powodzenia. Oczywiścnie mogę sie mylić

Gość tez tak kiedys mialam
mialam tak samo. nawet nie wiem co to bylo. lekarze tez nie wiedzieli. mialam tak 2 razy. a oni wymyslali dolegliwosci ale nie wiedzieli co to jest. lezalam w szpitalu na to. potem platami schodzil mi naskorek. straszne. ale ta wysypka przy pocieraniu tak piekla. i mialam ja wszedzie. tylko na poczatku gdzie niegdzie.

Gość życzę Wam
nieeeeeeeeeeee, no kurwa, już się leczycie na kafeterii??? To zacznijcie od zdrowia psychicznego :P:P:P Poszła do lekarza, ale już!

nie to nie ten lupiez rozowaty. to tez mialam na wiosne. ale tam to sa duze krosty i nie ma przy tym innych dolegliwosci.

Gość polallala
moze szkarlatyna? ja tak mialam , do tego czerwone gardlo....Tylko byla dziwna u mnie bo skora mi nie zeszla. idz na poogtowie...

Gość ehhhhhh
..ale ja to napisałam do 'wywspka'

Gość a może................
jesteś w cionży??? Zapytaj grabaża - on jest fachura w tym temacie :O

wlasnie u mnie lekarz najpierw stwierdzil ze to szkarlatyna ale gardlo mnie nie bolalo i jak zrobili mi wymaz to nie bylo paciorkowcow. pozniej zaczeli zmieniac zdanie...

ehh-wiem ale mowie ze jej objawy-czyli male krostki nie pasuja do objawow tego lupieza.

Gość wysypka
przy szkarlatynie wystepuej wysoka goraczka szukalam po encyklopediach medycznych i na googlach objawy takie moga towarzyszyc- zapaleniu oskrzeli, aids, kile, alergiom roznego rodzaju, zapaleniu stawow wybieram sie jutro z ranca do lekarza teraz prosze o opinie kogos kto zna sie na tym troche lepiej ode mnie dzieki

Gość BejbeP
hmm a to sa takie wybroczyny? bo jak tak to moze byc sepsa:(

Gość wysypka
dodam ze skora pokryta tym rumieniem- bo tak to wyglada jak jakis wielki plac czerwony, jest taka "nieobecna", nie ma czucia gardlo ok, troche wezly chlonne powiekszone i ten kaszel od dwoch tyg jak gruzlik a moze znacie jakies forum gdzie mozna szybko uzyskac porade lekarska

Gość polallala
hmm a ja nie mialam goraczki tylko 35. i wczesneij mnie troszke bolalo gardlo. dodam ze wczesniej lezalam nie potrzebnie w szpitalu an oddziale chorob pluc mimo ze mialam chore zatoki:( dziwi mnie u mnie tez ze nie zeszla mi skora i w czasie choroby i troche po bolaly mnie stawy...a moze u ciebie to i kila? ja bym juz dzis pojechala na pogotowie .po co ryzyowac

Gość BejbeP
kiurde to dziwne..... pola ma racje porada przez net nie pomoze. jedz na to pogotowie czym predzej!

Gość wysypka
jutro rano biegne do lekarza, nie jest to dokuczliwa wysypka, nie swedzi, nie piecze, tylko .....powieksza sie... dodam ze biore od kilku dobrych lat piguly hormonalne moze to reakcja alergiczna

Gość a moze to całkiem coś
innego niz piszecie.................. objawy poczatkowe jak przy grypie a potem ta wysypka. moja kolezanka tak miała a choroba nazywała się MONONUKLEOZA.........

Gość wysypka
mononukleozie tez towarzyszy goraczka ja nie mialam ponad 38 moze to poprostu jest zwykla alergia na nowy plyn do plukania...... a grypa jest sobie zwyklą grypą.... oby

Gość ej beeeeez kitu
Idź do lekarza! Moim zdaniem to półpasiec, zwłaszcza, jeżeli pojawiło się to tylko po jednej stronie talii, pleców, klatki piersiowej. Szybciutko idź do lekarza, jest to choroba wywołana przez wirus ospy. Nie jest śmiertelna;)i nie trwa tak długo jak ospa, ale trzeba ją leczyć. A jeżeli to nie to, to i tak: - - - Wio do lekarza! Ale dam sobie za to obciąć...paznokcie!:D Przynajmniej z tego mglistego opisu tak wynika;)

Gość a gdzie jest
lekarz z zamiłowania?

Gość w dupie rzecz jasna

Gość bejbeP
i jak bylas u lekarza? i co ci powiedzial?

RÓŻOWATY to jest TRĄDZIK, a ŁUPIEŻ jest PSTRY.... $%*^)(&%%$#^)(*+ (zeby nie było, że na kafffe sie przeklina...) pzdr

Gość medicon
Masz po prostu półpasiec