Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaluska

reinkarnacja jest faktem i co o tym sądzicie?

Polecane posty

Gość dla mnie jako naukowca
heheheh nie doczytalem do konca :P tego tlumaczenia w zachwycie :) heheheh ale z autorka nie bede dyskutowal bo klamstwa i bzdury nie zasluguja na dyskusje bo niby ja ma tez zaczac klamac ???

Gość Myślaca
Czytam to forum i podziwiam Kaluskę,ze odważył sie taki temat poruszyć ..... Nie dziwię się ze machnął ręką... " Nie rzucaj pereł między wieprze bo rzucą się na ciebie i zagryzą" Nic dodać, nic ująć!

Gość a ja wiem kim bylam
w poprzednim wscieleniu :D wiec popieram kaluske :D

Gość a ja wiem kim bylam
wcieleniu*

Gość Hej zapraszamy
na topic "Duch" na forum "Zdrowie" - poruszamy tam wszystkie wymienione tematy. Wszyscy są mile widziani.

Nie wierzcie tak mocno w naukę, nauka nie jest w stanie jeszcze udowodnić wielu rzeczy, w tym w znacznej mierze tego c odotyczy sfery duchowej. Oczywiście istnieje wiele dziwnych fenomenów zdających sugerować, iż reinkarnacja jest mozliwa (taka jak choćby relacje ludzi poddanych hipnozie, relacji szamanów pozostającyc hw transie, przekazy mediów i tym podobne. Problem w tym, że nauka nie ma pomysłu na opracowanie sensownego aparatu metodologicznego pozwalajacego na systematyczne badanie tego typu relacji. Więc nie ma też i wyników sćiśle naukowych. Mam pytanie inne: gdzie w religii chześcijańskiej jest mowa o reinkarnacji, pytam całkiem serio i byłabym wdzięczna za w miarę precyzyjne odniesienie do konkretnego fragmentu bibli, ponieważ zawsze mi sie wydawało, że właśnie chrześcijaństwo nic na ten temat nie mówi. Odpowiadając na pytanie w topiku - osobiście jestem przekonana, że reinkarnacja istnieje.

Gość Myśląca
Przeczytaj sobie Kod Leonarda Da Vinci to dowiesz się na jakich "prawdach " opiera się nowy testament. A co do starego testamenu to na soborze w Konstantynopolu nakazano wymazać z biblii wszystko na temat reinkarnacji, bo chodzilo o kasę za odpusty grzechow. Gdyby motloch wiedział, że żyje wielokrotnie to grzeszyłby bez opamietania( tak sobie wykombinowali). W ten sposob chcieli ludzi od siebie uzależni i im się to udało aż do tych czasow. Ludzie się budzą.Kosciół oparty na kłamstwie musi upaść. Jezus mówił oreinkarnacji ale jego nauki jak izycie prywatne sa przeklamane. Przeczytaj ewangelię Filipa i Tomasza, ktorych kosciół nie uznaje. Ostatnio odkryta ewangelia Judasza w innym swietle jego osobe ukazuje. A dlaczeho ukrywa sie zawartośc zwojow znad Morza Marwego, Qumran czy Nag Hammadi? Bo za bardzo otworzylyby ludziom oczy. Nagonka na Kod L.D.V. mowi sama za siebie....

{ Kod Leonarda Da Vinci } :D🖐️ A potem sie dziwią że kościół jest przeciwko takim wydaniom. Książka sensacyjna dowodem w sprawie, świat schodzi na psy. :o :D

Gość Myśląca
Pod płaszczykiem sensacji( bo taka forma przyciagnie czytelnika) zostala ujawniona ukryta prawda. Trzeba czytac i interesowac sie tymi sprawami, to zorientujesz się że autor mowi prawde. Ale to trzeba mieć otwarty umysł....Gdyby ta prawda nie bylaby grozna dla kosciola, to nie reagowano by tak gwaltownie. Z czego oni beda zyć jak owieczki przejżą na oczy?!!!!

Gość seńiorita
Miałam przeprowadzoną regresje hipnotyczną , reinkarnacja to fakt.Ale nie odczuwam potrzeby przekonywać o tym kogokolwiek:)

Gość agata----
seniorita akim bylas w poprzednim wcieleniu?

do \"dla mnie jako naukowca\" ktoś kto ogranicza się tylko do Newtonowskiej fizyki nie jest dla mnie żadnym naukowcem. Myśląca \"Kod Leonarda\" to fikcja literacka. Nie zapominaj o tym.

Gość marzenia /
gdyby reinkarnacja była faktem to po nic byłyby badania historyczne :) wystarczyłoby pohipnotyzować statystycznie dobrany tłum i mamy historię czystą klarowną bez zakłamań... Nieźle nieźle... nota bene... ręce opadają...

-->Myśląca Masz prawo myslec że to jest prawda. :D🖐️ Nic mi do tego puki silą mnie do tego nie przekonujesz. A mnie to smieszy sorry. A wracając do tematu. Jak by byla faktem nie trzeba by było specjalnie nikogo do tego przekonywac.Tz. inaczej jak by było to udowodnione.

16:35 seńiorita Miałam przeprowadzoną regresje hipnotyczną , reinkarnacja to fakt.Ale nie odczuwam potrzeby przekonywać o tym kogokolwiek Nie, reinkarnacja nie jest żadnym faktem, a regresje wcale nie muszą być dowodem na istnienie kolejnego życia po śmierci :)

Gość Myśląca
Jestem daleka od przekonywania kogokolwiek .Chcialam tylko pobudzic do myslenia. Już sam fakt, że tak różnimy się w odbieraniu rzeczywistości jest wyraznym dowodem na reinkarnacje.....

Gość Myśląca
Ja odpowiadalam tylko na pytanie Bean Sidhe, który pytal o to dlaczego w Biblii nie ma wzmianek o rein karnacji. To wszystko. Każdy ma prawo do własnych pogladow!!!

Niestety, to co Myśląca napisała nie jest odpowiedzią na moje pytania. Oczywiście sięgnę do apokryfów, ale jakoś nie przekonuje mnie stwierdzenie, że w bibli było ale się zmyło- to znaczy zostało wydeletowane celem wprowadzenia totalnej ściemy. W taki sposób można praktycznie wszystko próbować udowodnić. Co do hipnozy, to słabo się na niej znam, ale wydaje mi się, że nie do końca wiadomo czego czlowiek doswiadcza, a wyniki badań nie są jednoznaczne.

co powiesz na temat smierci klinicznej masz jakas wiedze??

Odświeżam bardzo ciekawy temat.Co myslicie o tej reinkarnacji??

Gość X-ray-men
A my NIE.

Reinkarnację potwierdza również Pismo Swięte, zobacz: Mat. 11, 11-14 Mat. 14, 1-3 Mat. 16, 13-16, 28 Mat. 17, 10-13 Mar. 1, 7-8 Mar. 8 27-29 Mar. 9, 9-13, 27-28 Łuk. 1, 13-17 Łuk. 9, 7-9, 18-20 Jan 3, 3-7 Jan 8, 55-59 Jan 9, 2-3, 21-23 Jan 17, 24-26 Przeczytajcie, a zobaczycie że tak jest.

--> Hamster Założysz się ? :D E.. myslałem że coś ciekawszego przeczytam.. ide spać.. 🖐️

Jak jeszcze raz ktoś postawi fizykę kwantową obok bzdur typu reinkarnacja, to przyp..dolę 🖐️

Gość zabiłam kuzyna...
ja wierzę, bo inaczej cholernie ciężko byłoby mi pogodzić się z tym, że kogoś nie ma

Wiem doskonale że reinkarnacja istnieje i ciągle dążę do tego by dowiedzieć się kim byłam... Te głupawe testy to se można wsadzić tam gdzie słońce nie dochodzi, skupianie się mi nic nie pomaga. Ja chcę znać prawdę do cholery!! Nie potrafię myśleć o niczym innym... mam nawet pytanie na zapytaj ( http://zapytaj.com.pl/Category/001,001/2,126840,Wierzyc_w_reinkarnacje.html) Czy mogę się jakoś dowiedzieć (w inny sposób) kim byłam? Proszę to mi nie daje spać... :D

Gość gość
Ipomylec, ze w następnym wcieleniu będę (będziesz )zwierzęciem- np. swinka tak okrutnie traktowana.