Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hehhh

Czy jest ryzyko?

Polecane posty

Gość hehhh

Wczoraj wieczorem zapomniałam połknąć pigułkę... a dziś rano kochałam się z moim chłopakiem. Czy jest prawdopodobieństwo, że zaszłam w ciążę?

Gość hehhh
a zastanawiałam się rano dlaczego mam taką ochotę... to pewnie dlatego, że zawsze jak nie biorę piguł to mam większą ochotę ;D mam nadzieje jednak że w ciąży nie jestem...

Gość hehhh
Tak... zapomnianą wzięłam po 9 rano, a mój normalny czas to około 19.

Gość ja tak uwazam
minelo 12 h?? jeeli tak to instnieje ryzyko..........mle ale jest

Gość kobietkaaaa
według ulotki wiele zalezy od tego która to była tabletka.. jeśli któraś z pierwszych siedmiu to jakieś ryzyko może być.. jeśli tabletka z drugiego tygodnia to praktycznie nie ma jeśli to tabletka z 3 opakowania to może warto byłoby wziąć kolejne opakowanie bez przerwy .. ale najlepiej jeszcze raz wczytać się w ulotkę i zastosować się do wytycznych

Gość heeeeeeeeeeh
To tabletka z ostatniego tygodnia

POSTEPOWANIE W PRZYPADKU GDY PACJENTKA ZAPOMNI PRZYJĄĆ TABLETKE: -Jesli zapomni sie przyjąć tabletke i nie minęlo 12 godzin od ustalonej pory przyjmowania tabletek, należy ją przyjąć jak najszybciej. W takim przypadku nie ma potrzeby stosowac dodatkowych metod anty -Jesli zapomni sie przyjąć tabletke i upłynęlo 12 godz. od ustalonej pory przyjmowania, nalezy ją POMINĄĆ i kontynuowac przyjmowanie pozostałych. Przez nastepne 7 dni nalezy stosowac dodatkowe metody anty... Jesli pominieta tabletka była jedną z ostatnich siedmiu tabletek z opakowania to kolejne nalezy rozpocząć nastepnego dnia po zakonczeniu opakowania bezr robienia przerwy