Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załaamaanaa

nienawidzę swoich nóg i pupy

Polecane posty

Gość załaamaanaa

są całe w rozstępach i na dodatek mam cellulitis. zobaczcie http://www.sky.com/showbiz/galleries , wybierzcie "who forgot their trousers" - moje nogi wyglądają bardzo podobnie. jak myślicie czy jest szansa na poprawe (kosmetyki, ćwiczenia) czy to strata czasu i pieniędzy?

Gość 123980
nie przesadzaj to zdjecie nie jest najgorsze zanm gorsze okazy. A sama nie mama lepszych :( i troszke grubsze:( Spokojnie da sie cos z tym zrobic ja tez od jakiegos czasu alcze z celulitem i chce poprawic swoje uda i pupke. polecam jakis balsam antycelulitowy nie musi byc najdrozszy byle zawiral kofeine itp..i stosuj codziennie nie zrywami od czasu do czasu, dlatego tez lepiej korzystac z tanszych:) No i oczywiscie ruch-ja od miesiaca cwicze chodze na aerobik i czasami w domku i jest naprawde lepiej (duzo lepiej). no i mozesz zastosowac zimny prysznic na koniec-niby tez pomaga ja polewan tylko nogi boi reszty nie daje rady(zimno:)) ppowodzenia a i czytalam na forum o jakim,s specyfiku z kawy imbiru cynamonu i spirytusu naklada sie to na nogi i tyleczek i owija sie folia na jakis czas-pomon rewelacja-ja jeszcze nie probowalam bo zapominam kupic folii a mam za malutko jak na moje udka:) Glowa do gory

Gość tragedia
nie wiem jak ta babka mogła pokazać się tak publicznie. blee

Gość open
a co Ciebie to interesuje kurna jak ona mogla sie tak pokazac, jej sprawa a nie twoja, zabierz sie za siebie a nie patrz na innych... Ludzie kurwa wiecej tolerancji

Gość brawo open
:):) najlepiej niech kazdy zajmie sie soba-kazdy bedzie wtedy happy

Gość nie panikuj
przecież ona wyglądała jak co 2 polka. Normalka!! Widziałam,duzoooooo gorssze!!!

Gość cóż ja mogę polecić
gimnastykę, chociażby na samą pupę, rozciąganie na wysmuklenie nóg, masaże gąbką, i rewelacyjną papkę domowej roboty. Resztę musisz sama... pokochać. Oczywiście, jest szansa na poprawę, Jak wyżej napisane. Jeżeli będzie chciała przepis tej "papki" napisz.

Gość załaamaanaa
dzeki ogromne :) po tym co przeczytałam nabrałam zapały do walki ze swoimi niedoskonałościami. nie wiem co to za papka ko której piszecie, ale przypomina mi to specyfik który kiedyś stosowałam. nazywało się to krem odchudzający. robiłam go z kilku olejków eterycznych, nie amiętem już dokładnie które, ale na ulotkach opisane są właściwości każdego z nich. wiem że był rozmarynowy (rozgrzewający). mieszałam te olejki z kremem nakładałam na ciało i w folię, w koc i leżenie ok. godziny. nie przynosio to efektu odchudzającego ale skóra stała się bardziej nawilżona i jędrna, cellulitis stał się też mniej widoczny co nie znaczy że zginął, bo jak wiadomo na jędrnej skórze jest mniej widoczny. może ta papka działa na podobnej zasadzie. imbir też jest rozgrzewający. poszukam przepisu i wypróbuję. prosze piszcie jeszcze jakie macie pomysły :))

Ojej... te nogi na zdjęciu wcale nie sa takie złe. Baaaardzo duzo dziewczyn takie ma.... Chyba za duzo ogladasz kolorowych gazet;)

no pewnie, że nie są złe...a oglądnęłaś dalsze? przecież to takie brzydkie ujęcie a dalej wyglądają naormalnie, po co się tak zamartwiać, zacznij ćwiczyć, mniej tluszczu, słodkości...i na spcerki jesienne, dobra książka, film, przyjaciele i już problem zniknie, pr\\zecież każdy z nas ma jakieś defekty. Musi je mieć, by być człowiekiem indywidualnym, kanony niech pozostana na papirusie w rzymie lub u Apolla Dawida ;)

Gość załaamaanaa
nic na to nie poradzę, że czuję się źle mając takie nogi. krępuje mnie to, szczególnie latem lubie spodenki, krótkie spódnice nie mówiąc już o plaży. dla mnie to ogromny stres. :(

Gość spot_ka
skopiowalam z innego topiku: CELLULIT i wyszczuplenie nóg i pupy wymieszac: 2 lyzeczki imbiru, 2 lyzeczki kawy rozpuszczalnej, 1-2 lyzeczki kakao gorzkiego, 2 lyzeczki cynamonu, calosc zalac 2-3 lyzeczkami spirytusu (lub wodki) i 2 lyzeczkami oliwy z oliwek (lub olejem z domieszka oliwy lub oliwa z pestek winogron lub oliwka dla dzieci) jesli jest zbyt geste mozna dodac wody lub jakiegos balsamu do ciala (jesli stosujemy na wieksze partie ciala to trzeba odpowiednio zwiekszyc proporcje) i owinac cialo folia spozywcza stosowac ok 30-40 min 2-3 razy w tygodniu podobno efekty widac juz po pierwszym zastosowaniu!!! Wlasnie siedze owinieta folia troche piecze..tzn. szczypie-moze to znaczy ze dziala:)

Gość załaamaanaa
napisz koniecznie o efektach. jestem bardzo ciekawa. powodzonka 🌻

Gość spot_ka
oj bylo bardzo goraco:) pieklo szczypalo ...ale skora fajna gladka i jakby bardziej napieta-zobaczymy... bede probowala, za pare dni p[owtorze..

przepis jest ode mnie..zamiescilam do w topiku , który niestety juz wykasowali... napisz wam cos jescze o dzialaniu tej maseczki... tylko znajde... tak, tak, to powinno szczypac...znaczy to ze działa... ale bywa tak ze niektorych nieszczypie i wcale nie oznacza ze niedziala, poprostu kazdy ma inna skore:)

Gość spot_ka
madafi dzieki za przepis:):):) napisz cos jeszcze jak znasz:)

Po wymieszaniu wszystkich składników, nakładamy je łyżeczka na miejsca objęte cellulitem (najczęściej są to nogi i pośladki),nakładając delikatnie masujemy ruchami okrężnymi (pamiętając że zaczynamy od dołu (np. kolan) ku górze. Taki masaż ma trwać około 3 min, potem owijamy ciało folią przezroczystą (około 2 warstwy),następnie możemy założyć szlafrok i pójść oglądać telewizję, lub poczytać książkę, stopniowo zaczynamy odczuwać lekkie mrowienie , a następnie rozgrzewanie. Imbir w połączeniu z alkoholem (jeżeli nie posiadamy alkoholu - można ominąć ten składnik gdyż imbir i tak rozgrzeje nam skórę-tylko NIESTETY wolniej)wchłania się do skóry poprawiając jej mikrokrążenie ,w momencie rozgrzania skóry zaczynają w nią wnikać kofeina oraz mikroelementy i witaminy zawarte w pozostałych składnikach. Rozpoczyna się drenaż wewnątrzkomórkowy w pierwszej i drugiej warstwie skóry powodujący stopniowe rozbicie grudek tłuszczu Po 10-40 min (pierwszy zabieg lepiej wykonywać krócej-po to aby sprawdzić oddziaływanie składników na skórę),odwijamy folię i bierzemy prysznic (zmywamy maskę ze skóry-letnią wodą-zbyt ciepła może nas parzyć).Tradycyjnie możemy zakończyć zabieg zimnym strumieniem (jeśli nie cierpimy zimnej wody-nie jest to konieczne).Po osuszeniu skóry nie jest konieczne nakładanie balsamów(skóra powinna być natłuszczona), chyba że czujemy taką potrzebę-możemy posmarować ciało jakimś balsamem lub oliwką dla dzieci. Lekkie „grzanie”, mrowienie będziemy odczuwać cały dzień-oznacza to ,że składniki dobrze się wchłonęły i działają!!!. a teraz o tym jakie maja zadanie poszczegolne składniki: Imbir należał do najwartościowszych surowców leczniczych w starożytnej medycynie indyjskiej, tybetańskiej i chińskiej. W medycynie azjatyckiej korzeń uchodzi za \"gorący\", powodujący ogień w ciele. Zawiera olejek eteryczny i substancje ostre, które działają na krążenie krwi ,a tym samym potrafią „spalać” tłuszcze znajdujące się w naszej skórze , jak również oczyszczać ją z niepotrzebnych toksyn. Imbir tym samym ułatwia dostanie się wartościowych składników do naszej skóry zawartych w pozostałych elementach „maski”. •Kakao zawiera dwa alkaloidy o działaniu pobudzającym - teobrominę i kofeinę. • Cynamon -reguluje poziom cukru we krwi (leczy bóle mięśni, reumatyzm)- działa stymulująco Kawa-nasiona kawy zawierają kofeinę, alkaloid o działaniu pobudzającym(składnik większości kremów wyszczuplających)

mam jeszcze gdzies nalewke na celulit..musze tylko poszukac... nieznam efektów jej dzialania bo jeszcze nierobilam , ale kuzynka mi jedynie powiedziała ze nie jest zbyt smaczna:P:P:P

Znalazłam ta nalewkę....:):):) Zamiast tabletek!! Nalewka na cellulit!!! Jeżeli stosujesz tabletki antykoncepcyjne ,możesz mieć utrudnione zadanie-tendencja organizmu do magazynowania wody-dlatego dobrze jest pić len ,dodatkowo, można co jakiś czas zastosować nalewkę z pory-bardzo dobra -działa na cellulit od wewnątrz!!! (chociaż ja nie potrzebowałam dodatkowego wsparcia ”porami”- więc tej metody nie wypróbowałam-metoda nie podlega reklamacji-gdyż jest dodatkiem do opracowania). Co potrzebujemy?? -kg. Zielonej pory -białe wytrawne wino gronowe 1litr Pory zalewamy winem i gotujemy około 3-7 min. Po zagotowaniu odstawiamy do ostygnięcia, odcedzamy i pijemy pół szklanki na czczo. Kuracje stosujemy 7 dni raz w miesiącu. Powodzenia...:):):):)

Gość lllllllllllllllll
pomysł wydaje się ciekawy

Gość ksero
ja stosuje tą papke podaną przez madafi już chyba 4 miesiace ale efektów 0 jakbylo 50cm w udzie tak jest dalej przestałam juz wierzyć że z tym cellulitem da się coś zrobić, ćwiczę 3 lata na początku szczególny nacisk położyłam na nogi, to zaczęły sie bardziej wyrabiac mięśnie nóg a cellulit zostawał ten sam jest to chyba sprawa genetyczna bo moja mama ma w identycznych miejscach cellulitis. jestem osoba szczupłą bo ważę 51 kg ale moje nogi sa okropne i sa moim stałym kompleksem z którym musze sie chyba pogodzić. Ciągle szukam na forum jakiegoś ratunki różnych sposobów ale nic nie pomaga, odchudzać sie też nie mam z czego bo wtedy moje ramiona i biust niknie w oczach a uda zostają takie same. tak chyba musi już być. Pozdrawiam wszystkich

Gość gdzie jest to zdjecie

Gość mortaleSssu
Ja polecam cwiczenia. Duzo cwiczeń i dieta uboga w sol i tluszcze, powinna nastapic poprawa. Ja bardzo dbam zwlaszcza o pupe, bo mam tendencje do tycia w tych rejonach. Efekty sa takie,że moge startowac w konkusie;P http://smys2.sloggi.com/?lang=pl&cl=0

Gość a jakie cwiczenia polecasz

Gość ona ma siłę
ja polecam chodzenie po schodach i wypady nóg w tył w pozycji klęczącej lub leżącej. kilka tygodni i pupcia jak z konkursu sloggi :)