Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała myszka miki

Dobre rady

Polecane posty

Gość mała myszka miki

Gość mała myszka miki
Oj przepraszam. Zapomnialam napisac o co mi chodzi. Zakladam ten temat po prostu po to bysmy mogly umiescic tu nurtujace nas pytania dotyczace zdrowia i urody i abysmy uzyskaly odpowiedz na nie. jestem kosmetyczka. sluze pomoca. prowadze tez prywatnie swoj salon wizazu. takze o makijaze i kolorowke rozniez pytajcie. pozdrawiam papa. jak bede mogla to na pewno odpowiem i pomoge. iwona

Hej, nio to ja bede pierwsza. Kilka dni temu spuchły mi bardzo oczy, obudziłam sie z oczkami wielkosci pileczek pingpongowych. ZZrobilam oklady, opuchlizna zeszla, przestaly bolec. Teraz mam bardzo podrazniona skore wokol. Sucha i szczypiaca. Czym mam to posmarowac? Co dalej...?

Gość weź...
posmaruj sobie oczy kremem nivea albo detromecyną

Gość mała myszka miki
weź bardzo dobrze ci poradzila. posmaruj to najlepiej kremem bambino, detromecyna lub nivea. to pomoze.

Gość spot_ka
a mozesz poradzic jakis dobry krem pod oczy? wlasnie taki na opuchnieci? i co z przebarwieniami na twarzy tzn. z czerwonymi plamkami?

Dziewczyny świetna do \"naturalnej\" twarzy jest Nivea - lecz tylko zagraniczna!!!!! Niestety u nas to syf jakich mało:O ... Każdy np. niemiecki krem, żel, szampon, pasta do zębów jest o niebo lepszy niż nasze polskie odpowiedniki - rozcieńczane :O ...

Spot_ka: ja od kilku dni stosuje na twarz na wieczor Brevoxyl. Wiem ze to strasznie wysusza, jednak bardzo to poprawilo stan mojej cery. Zero przebarwien, twarz z dnia na dzien staje sie gladsza...co jest widoczne...a zawsze o takiej marzylam. Moze sprobuj.. UWAZAJ jednak na oczy. Mi chyba wlasnie spuchly od nieostroznego posmarowania twarzy. Bylam potwornie zmeczona i prawdopodobnie niechcacy troszke tej masci do oczu mi \'weszlo\' i rano koszmar na calego. Albo zrob sobie maseczke z ogórka badz przemyj kroplami cytryny przebarwienia. Pozdrawiam. :)

Gość spot_ka
gdzie mozna dostac ten brevoxyl i ile kosztuje? (brzmi apteczni) mamjeszcze jedno pytanku czy ktoras z Was ( moze miki-jako kosmetyczka0 wie jak sobie poradzic z nieznosnymi wypryskami na tyleczku??

Gość ZOzol
Re, masz racje, też zauważyłam że jak coś kupię za granicą to jest o niebo lepsze niż w Polsce. W ogóle to oprócz tego że są te dwa transporty i my dostajemy gorszy sort to niektóre kosmetyki są robione chyba w Polsce bo widzę na kodach % czyli produkowane w Polsce..

Jestem ze szczecina. I czesto u nas mozna dostac kosmetyki z niemiec. Stad mam to porownanie. spot_ka: tak brevoxyl dostaniesz w aptece. Ja placilam cos kolo 19 zl. Jest to lek na tradzik. Jednak ja go nie mialam. Mialam natomiast kilka grudek i plamki po pryszczach. Teraz twarz robi sie bardzo bladka. Masc chyba zluszcza naskorek. Nie wiem dokladnie jak to sie dzieje, ale dziala swietnie. A na tyleczek to moze warto wprobuwac jakies siarkowe mydlo, gabke, porzadny peeling a na koniec cos silnie zluszczajacego i wysuszajacego. Moze Benzacne 10%. Bo kremy z kwasami owocowymi, ktore stosuje sie przy tradziku na twarz to chyba szkoda na pupcie...

Oczywiście dziewczyny!!!! Najzwyklejsza niemiecka Nivea działa cuda z cerą - o ile jest stosowana przy dobrym toniku.. Ja zaprzestałam praktycznie używać pudru (tylko specjalne okazje) .. A co do toniku to polecam - SORAYA Care&Control (ekspresowy tonik antybakteryjny) .. - dla mnie bomba!! I przed nocą oczyścić i wklepać Nive\'ę:) .. Natura to podstawa :P Pozdrawiam:)

To ja mam teraz troszke inne pytanie. JAK DBACIE O LADNA CERE? Ja mam cere mieszana, teraz mi sie znacznie poprawila, wlasnie dzieki temu Brevoxylowi. Jednak przesusza mi sie od tego troszke. Ale w koncu moge wyjsc bez makijazu na ulice. Jak nalezy dbac tak na dluzsza mete o cere. Jak Wy dbacie?

a wiesz ze jak bezdiesz tak bardzo przesuszac skore to stanie sie na odwrot i spaprasz sobie buzke/Po prostu bedzie ci sie jeszcze bardziej przetluszczac!

Gość fgjrfsd
Co robić gdy mam podkrążone oczy?

Gość malutka_de
badanie nerek

Gość to ja i moje powody
Mam problemy z workami pod oczami jak je usunąć?? Sypiam regularnie czasem nawet po 10 h na dobę a mimo to mam cienie i worki co z tym zrobić??

Gość Zapytanie zdesperowanie
dziewczyny..wyszly mi na twarzy plamy ciemniejsze od solarium.. Nie chca zejsc.. jasnieja tylko zima..kiedy nie ma slonca ale nie gina.. Lubie miec opalona buzie..ale nie przesadzalam iogdy ze sloncem.. Nie wiedzialam..ze przy leczeniu hormonalnym nie mozna sie opalac.. i na solarium chodzic..JAk to zdjac z twarzy? :-(((

Gość Legalna blondynka
Nie wolno sie opalać przy braniu tabletek? Serio?

Gość Zneba
pellingi, na dzień wysokie filtry, krem z kwasami na noc, zero słońca i solarium, a przede wszystkim cierpliwość....

Gość Zapytanie zdesperowanie
Legalna Blondynko..- tak..ni emozna biorac pastylki horonalne..i antykonc. Wisiala tam kartka nawet..ale nie przeczytalam..choc opalalam sie raz na miesiac..i po 10 minut..a plamy wyszly i to na czole.. :-((( ZNEBA...jakie to kremy z kwasami..napisz prosze wiecej...Czy jest jakis spsob.. na nie tyle na chronienie plam..by nie powiekszaly sie.. co na zlikwidowanie ich?

Co do opalania po tabletkach to ja na pewno będę już przestrzegać napisów w ulotkach leków o unikaniu słońca w czasie ich brania. Niedawno byłam chora, wzięłam Doxycyklinę i na kło pół godziny wyszłam na słońce, po raz pierwszy w życiu tak mnie poparzyło ( w tym nieszczęściu na szczęście tylko na dłoniach) Spędziłam godzinę z dłońmi w zimnej wodzie a potem całą noc w mokrych rękawiczkach, nic innego nie pomagało, myślałam wtedy że oszaleję. Rano minęło. Uważajcie jednak, bo nikmu nie życzę czegoś podobnego.