Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juliaa

Mój chłopak nie widzi sensu ślubu... mam podać arumenty za...

Polecane posty

Zmartwie Cie ale moda na sluby juz minela , moze kiedys wroci , to jest takie pospolite......

Gość problematyczna
Mój narzeczony niestety ma tysiąc argumentów i nic nie jest w stanie go przekonać. Twierdzi, że: --> ślub zniszczy nawet najlepszy związek -->że to kompletnie niepotrzebny wydatek rzędu kilkunastu tysięcy który można spożytkować w innym celu np. wycieczka -->mówi, że skoro jestem zdecydowana na to, żeby nie mieć dzieci ślub nie jest nam do niczego potrzebny -->jego zdaniem mamy maleńkie rodziny i niewielu przyjaciół więc nie ma sensu robić biesiady dla tych kliku gości -->nasze rodziny nie przepadają za sobą -->obawia się, że po ślubie założę mu niewidzialną smycz, że przestanę być taka jaka jestem teraz, że się roztyję i przestanę go kochać :D:D:D:D Dodam, że jesteśmy ze sobą 8 lat i przez pewien czas nawet mieszkaliśmy razem i jak tu takiemu przemówić do rozumu??

Gość juliaa
moda nie moda ale wydaje mi się że dziecko bez ślubu rodziców ma się jakoś tak dziwnie... a potem jak przyjdzie mi zachorować nawet nie będzie mógł podjąć decyzji co dalej..

Gość juliaa
tam wyżej ona to nie ja :P nie mam zamiaru go zmuszać na siłę, on sam musi tego chcieć

Gość juliaa
faceci mają czasem inaczej... mój nie wie w czym ślub pomoże tzn jak ułatwi życie:/

Gość juliaa
dwa wpisy wyzej znow sie podszywa idz juz dziecko spac:/

Gość no to tak
1. jeżeli rozwiedziecie się , a rozpad małżeństwa nastąpi z jego winy, to będziesz mogła domagać się - w pewnych okolicznościach - alimentów na siebie. 2. jeżeli rozwiedziecie się, a on popadnie w biedę zmuszona będziesz go alimentować 3. Jeżeli zaciągnie jakieś kredyty i nie będzie w stanie ich spłacić, to nawet po rozwodzie będzieśz zmuszona spłacac je za niego.

Gość juliaa
no to tak:):) a lepiej jak się nie rozejdziemy!! wiesz sprawy dziedziczenia, jakieś renty, prawo do decydowania jako najbliższa rodzina.. aha i jakie przywileje takiego małżeństw ma dziecko??

Gość dawid
No coz Kurdeczko i Snob moge ci powiedziec jedno ze w Erze Kamienia £upanego Konkubinat byl akceptowany bo i wedy sie solkowalo z kim da i z czym da ale wtedy to wystepowal maly poziom inteligencji .DLATEGO tez znalazl sie ktos inteligentny i zlegalizowal to dziadostwo ustawiajac jakies moraly w spoleczenstwie wprowadzajac zawarcie zwiazku malzenskiego .Mowisz nie ma mody na malzenstwo pamietaj filozofowaniem w zyciu nic nie wskoracie bedziecie szalec tak do 40 tymi plytkimi zwiazkami po drodze dorabiajac sie dzieciakow a na koncu pozostaniecie sami w tej wielkiej samotnosci .I bedziecie po drodze utwierdzac tym swoje dzieciaki rujnujac im zycie swoimi przekonaniami ,