Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juliaa

Mój chłopak nie widzi sensu ślubu... mam podać arumenty za...

Polecane posty

Gość juliaa

Mój chłopak stwierdził dziś że po co się żenić konkubinat też jest dobry:P nawet mając dziecko. Nie pomogło, że dla dziecka nazwisko, dziedziczenie i wspólny majątek... poza tym jak coś mi się stanie nie będzie mógł nawet zadecydować o moim życiu... i takie tam!!! Więc bardzo wszystkich proszę piszcie, być może pomożecie rozwiązać mój problem!!

Gość juliaa
mężowie i żony oraz wszyscy inni pomocy:)

Gość przygniatajonce som
te tfoje problemy, bleeeeeeeee :D

Gość juliaa
ja tylko pytam ogólnie co przemawia za ślubem !!!

Gość juliaa
wiem i swoje juz mu powiedziałam !! ale proszę o inne:P

Gość klikając sobie
wiesz, to swego czasu było na topie "po co ślub, uczucia ważne, i tak wiemy co nas łączy, głupi papierek"...ale właśnie ten papierek, to sformalizowanie zwiąku dodotakowo łączy. Można mówić co się chce, ale są sytuacje życiowe, że właśnie fakt, że jestem Twoją żoną/Twoim mężem sprawi, że dzisiaj nie odejdę od Ciebie, że jeszcze raz przemyślę gorące myśli, że może jedanak warto przeczekać, prozozmawiać, bo przecież rok/10lat temu powiedziałem/am TAK...... dlaczego? jestem zwolenniczką ślubów.... to jednak jakaś deklaracja, zobowiązanie, piękny i czuły gest, oddanie siebie.

Gość juliaa
mam już dosyć obciągania mu z połykiem bez ślubu ! prosze podajcie mi jeszcze inne powody

Gość juliaa
no komus sie moj nick spodobal:/ ale smieszne

Gość klikając sobie
skoro piszesz, że bez sensu to może dodaj DLACZEGO to jest bez sensu? Czy nie dasz rady?

Gość juliaa
co jest bez sensu to nie ja napisalam:(

Gość juliaa
tam wyżej to nie ja chciałam powiedzieć, że całe życie marzyłam o założeniu rodziny, a teraz on nie chce słyszeć o ślubie

Gość juliaa
klkając sobie miala racje:P

Gość klikając sobie
julia, a ile macie lat? jak dlugo jesteście ze sobą?

Gość juliaa
troche to bez sensu ze ktos sie pode mnie podszywa bardzo smieszne to jest!!

Gość juliaa
mamy po 24 lata i jestesmy 6 lat...

no wiesz to proste chyba jest - jeżeli dwoje ludzi naprawdę się kocha to będzie ze sobą pomimo wszystko. nikt tak sobie po pierwszej lepszej awanturze nie odchodzi jeżeli kocha. jeżeli przestał kochać, to bez względu na papierek odejdzie - popatrz na rosnącą liczbę rozwodów. napisałaś ..\" to jednak jakaś deklaracja, zobowiązanie... - tak zobowiązanie, aż do rozwodu.

Gość kurdeczko
slub sam w sobie sensu nie ma, ale dla niektorych stanowi pozadany rodzaj rozrywki. dla innych iluzje ubezwlasnowolnienia drugiej osoby. dla panstwa slub to powod, zeby troche lepiej traktowac ludzi. ale o sens nie pytaj. o ile kiedys slub byl koniecznoscia z wielu wzgledow (mowia o poprzednich stuleciach), o tyle dzis jest tylko widzimisiem i nie ma co szukac argumentow - kto chce neich slubuje, a kto nie chce niech nie :)

Gość juliaa
ja mam 19 lat , a on 22, jestesmy razem 3 lata skończyłam zawodówkę i chce żyć jak dorosła - mieć rodzinę, dzieci

Gość juliaa
julia ktora zalozyla topic ma 24 lata...

Gość juliaa
ale jak to jest jak ma się dziecko przeciez ono samo gubi sie jak tata ma inne nazwisko mama inne? a ono jakie ma miec ? a potem szkola inne dzieci ?? chyba cos nie tak:/

Gość klikając sobie
Jędza, wiesz, jakiś czas tem rozstałam sie z chłopakiem...nastal czas bez wyrazu, bez sensu między nami właśnie....spowodowany niczym, jakaś taka depresja, ogólna niechęć, stagnacja, marazm...skończyliśmy w końcu, nie chciało nam się. gdybyśmy byli małzeństwiem bylibyśmy dziś dalej ze sobą, bo ten stan nie doprowadziłby nas do rozwodu (nie było kłotni, tragedii, zdrady).... dzisiaj wyszłam z tego stanu, ale wiem że nie spróbujemy raz jeszcze...bo byłaby zadra straszna dlatego jestem zwolenniczką małżeństw...bo kolejny dobry układ dwóch dorosłych ludzi poszedł w niepamieć

Gość juliaa
i co ludzie powiedzą

Gość juliaa
to znow nie ja:P w czym zycie bez slubu lepsze od po slubie??

Gość klikając sobie
Jędza.... to tylko moje skromne zdanie, wyniakające z moich przeżyć, doświadczeń. nie musisz się z tym zgadzać, jak najbardziej rozumiem i szanuję Twoje zdanie

Gość juliaa
czy ktoś mi poda jeszcze jakieś plusy małżeństwa?? Klikając sobie może Ty:) chodzi mi o takie jeszcze prawne rzeczy !!