Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekoladka23

moja twarz......pomocy!!!

Polecane posty

Gość czekoladka23

mam od chyba 5 lat nawracającą co tydzień alergie na twarzy tzn wokol ust, na brodzie i czesciowo na policzkach, lekarz rodzinny przepisał mi maść CUTIVATE i pomagało, pozmarowalam na noc i znowu mialam z glowy na tydzien. Wreszcie poszlam do dermatologa bo juz nie moglam tego zniesc. Przepisal mi tabletki TETRACYKLINA i AMERTIL , do smarowania krem METRONIDAZOL i specjalna zawiesina robiona. Wszystko bylo ok krem pomagal ale.... na noc mialam smarowac ta zawiesina (dopiero 3 razy pozmarowalam)i jest jeszcze gorzej. Teraz moja twarz jest czerwona z malymi krostkami, znaczy nie cala twarz tylko jak wyzej opisalam , strasznie szczypie, slyszalam ze to moze jet opryszczka, jutro ide jeszcze raz do dermatologa bo zamiast lepiej to jest gorzej. Poradzcie cos prosze!!

Gość Zneba
to wygląda raczej na trądzik różowaty albo dermoze okołoustną (czy jak to się zwie) -- lepiej trzymaj się rad lekarza, ale odłuż to co Cię mocniej drażni i zgłoś mu to, może masz uczukenie na jakiś składnik... może to być również trądzik (wysypka) sterydowa, jeśli maść, którą leczyłaś się wcześniej była na bazie sterydow....

Gość RedWoman
Albo tarczyca...

Gość Jesli to alergia
to idz do alergologa. Przyczyn moze byc tysiace, ale nie widzac tego, ani nie bedac lekarzem nikt nie da Cie gotwoej recepty.