Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modrakova

jak walczyć z ZAPARCIAMI W CIĄZY?

Polecane posty

Gość modrakova

jak w temacie

Gość omleczko
pić siemie lniane, w ogóle dużo pić

Gość jedz suszone sliwki
pij wode niegazowana i przede wszystkim spacery,spacery,spacery

Gość jedz suszone sliwki
danone rozleniwia jelita,tak samo jak herbatki przeczyszczajace itp.

Gość MaUgonia
Uważaj z tymi zaparciami bo słyszałam o przypadku jak pewna kobieta razem z kałem oddała do toalety swoje dziecko

Gość KaSh
Wdiziałem to!! Potem to dziecko zaczęło krzyczeć i gdzieś uciekło!! Do tej pory nie wiadmo gdzie jest...

Gość BoOyA
ćwiczenia relaksacyjne - joga ponoć bardzo pomaga jest kilka takich specjalnych pozycji które można wykonać będąc w ciąży i to ponoć nawet dobre dla psychiki dziecka duże prawdopodobieństwo że dziecko bedzie inteligentniejsze

Gość glicerynowe
glicerynowe czopki... mało przeyjemne,ale skuteczne broń boże żadne herbatki rozluźniające:( znam ten problem pozdrawiam,

Naturalny sposob - to wiecej blonnika w diecie. Nie polecam zadnych tam danonow, herbatek, czopkow - bo tak jak ktos pisal - to rozleniwia jelita i zadziala tak, ze nie bedziesz sie mogla obyc bez tych wspomagaczy... U mnie pomagaja 3 jablka zjedzone dziennie, warzywka w kazdym posilku. Podobnie wspomaga codzienna dawka ruchu (godzinny spacerek, najlepiej po obiedzie, lepiej wtedy pracuja jelita) no i picie odpowiedniej ilosci plynow.

Ja do 4 miesiąca miałam straszne problemy i ból. Ale zmieniłam dietę,piję na czczo niegazowaną wodę, jem tylko chleb czarny,graham,razowy i jadłam też suszone śliwki,po nich naprawdę mi pomogło. Activia na mnie nie działa,szkoda kasy.

Gość zap
ja nie wiem czy to co mi dolego to zaparcia czy??????????????????????????jak czasem coś zjem to jest mi niedobrze i czuje ciężar w brzuchu, takie uczucia choćbym najadła się czegoś tłustego. Jestem w 10 tygodniu ciąży i mam już tego dość. Macie jakieś sprawdzone sposoby na takie dolegliwości?

Gość IWKA26
ja po porodzie mialam zaparcia nie zycze tego nikomu:(:(polozna kazala mi stosowac czopki glicerynowe pomagaja w mgnieniu oka:)wlozysz i za minute biegniesz do kibelka...hihi:) pozdrawiam

mi zawsze i wszędzie pomaga kawa z mlekiem:) danone aktivia i owszem, ale po nim tak mnie skręcało,że nigdy już po niego nie sięgnę!

Gość gość
gdy byłam w ciązy i męczyły mnie zaparcia przyjmowałam czopki eva/qu poleciła mi je farmaceutka, co wazne nie trzeb aich przechowywac w lodówce

Gość elena_12
Lepsze od czopków glicerynowych są czopki evaqu, polecane właśnie kobietom w ciąży, ja gdy moj ginekolog mi je polecał, pomyślałam, że to reklama i kupiłam zwykłe czopki glicerynowe, czułam się po aplikacji fatalnie, owszem pomogły, ale po 3 godzinach mega dyskomfortu, moja koleżanka która wtedy też była w ciąży dała mi evaqu i pozytywnie mnie zaskoczyły, bez bólu i dyskomfortu, w kwadrans było po problemie.

Gość vessca
Już w kwadrans nie ma problemu? I tak działają na każdy organizm? W ciąży zaparć aż takich nie miałam, ale po porodzie już dwa miesiące mam takie, że aż sobie nie mogę poradzić. Karmię piersią i jestem świadoma, że nie wszystko mogę jeść, pić, nie wszystkie leki mogę stosować, na wszystko muszę uważać. Czy bez konsultacji z lekarzem można używać tych eva/qu?

Gość gość
u mnie tylko siemie lniane działało i suszone sliwki, po activi tylko brzuch bolał i nic więcej

Gość gość
evaqu można stosowac bez porozumienia z lekarzem, ja polecam tez syrop lactulosum, rewelacyjny

Gość gość
to ja w takim razie jutro pójdę do apteki, kupię rzeczone czopki i sprawdzę, czy faktycznie działają do 15 min. Ja jestem z tych co tak łatwo nie wierzą :-)

Gość gość
Polecam zmienić diete, jedz jabłka, dużo warzyw, kasz, ciemny chleb, zrezygnuj ze słodyczy, ryżu, bananów, duzo ruchu i śliwki suszone, do tego na czczo rano ze dwie szklanki wody, albo wody z miodem. Zap miałam tak na początku ciązy, wieczne uczucie cięzkości, pomagało picie dużej ilości wody na czczo.

Gość gość
potwierdzam wypowiedz gdzies tam z gory - syrop laktuloza i probiotyki, ale najlepiej w kapsulkach, bo skoncentrowane. Dla mnie problem minal bezpowrotnie a tez bylo marnie.

Gość gość
Przy zaparciach w ciąży spokojnie możesz stosować czopki eva/qu. Sa bezpieczne dla mamy i dziecka.

Gość gość
W czasie ciąży za dużego pola do popisu to nie ma jezeli chodzi o medykamenty, ja akurat na zaparcia stosowałam evaqu, w pelni bezpieczne w tym okresie