Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucille

ODZIEŻ DLA CIĘŻARNYCH- SKADNAL!!!!!!!!

Polecane posty

hej! dziewczyny! wiem co przezywacie, moge wam polecic ciuszki F&F z tesco i cherokke, maja tam uze rozmiary i wiekszosc to tuniki a na wiosne mieli nawe kurteczki ciazowe, ja sie tam obkupuje gorzej tylko ze spodniami... chodze w jednych od samego poczatku.... ale ciuszki z tesco polecam, sa naprawde switne i duze i na brzuszki

hej! dziewczyny! wiem co przezywacie, moge wam polecic ciuszki F&F z tesco i cherokke, maja tam uze rozmiary i wiekszosc to tuniki a na wiosne mieli nawe kurteczki ciazowe, ja sie tam obkupuje gorzej tylko ze spodniami... chodze w jednych od samego poczatku.... ale ciuszki z tesco polecam, sa naprawde switne i duze i na brzuszki

a ja tescowych nie lubie... kupilam sobie tunike to miala taki dekold ze cycki na wierzchu mam musze pod nia koszulke zakladać... Wkurza mnie ze wiekszosc bluzek, tunik, sukienek ma takie wielkie dekoldy ... nie kazdy lubi chodzic z cyckami na wierzchu...

macie racje i szkoda mi kobiet w takich sytuacjach kiedy nawet nie mają sie w co ubrac. Ja naszczescie nie mialam takich dylematow bo nie musiałam robic zakupów a sklepach ciązowych ale gdybym sie tak naszukala co wy to kto wie czy sama nie otworzyla bym sklepu z uzywana odziezą ciązową. Az jutro rozglądne sie po miescie czy jest u nas takie cos :) a wam kochane życze powodzenia:)

Ja kiedys w ciąży zaszłam do sklepu DEEP popatrzeć jakie sa tam ciuszki a pani do mnie podeszła i powiedziała \"Ale przepraszam tu nie ma odzieży ciążowej\" strasznie sie zbulwersowałam bo skąd mogła wiedzieć co ja tam robie i czy szukam czegoś dla siebie

Gość tak tylko
Ja też miałam problem z ubrankami w ciąży szkoda kupować bo później nie ma co z tym zrobić:) ale mój kochany mąż był dobroduszny i kupił mi spodnie za 150zł takie spoko i na szczęście wystarczyły mi na całą ciąże he przynajmniej to świadczy o tym ze nie przytyły mi dolne partie ciała mimo że w całej ciąży przytyłam jednak te 28 kg:) a tak to miałam swoje ulubione bluzy i dałam rade:)

dziewczyny, jeśli któras potrzebuje całkiem fajne ciążowe ubrania w rozmiarach 40-42-44 to mam sporo w świetnym stanie, bo dwie ostatnie ciąże, kiedy się dobrze obkupiłam... ostatni trymestr, to było głównie leżenie... mogę wysłać zdjęcia :) i się dogadać! mail pod nickiem :)

z typowo ciążowych ciuchów kupiłam tylko jeansy w HM (chodizłam długo i namiętnie) i spódnicę (miałam na tyłku raz na obiedzie u teściowej). Mimo, ze przytyłam 23 kg (końcowa waga 92 kg!!!!) MASAKRA. Wszystko kupowałam w normalnych sklepach. Moda teraz sprzyja ciężarówkom. Tuniki, długie koszulki, spodnie i spódnice biodrówki z golfem (bardzo szeroki sciągacz). Kupowałam w reserved sukienki na lato - odcinane pod cyckami, w promod spodnie z golfem, białe płócienne długie, krótkie i 3/4, w hm na normlanych działach tuniki, koszulki. Jeśli chodzi o gacie to chodizłam w normalnych w stylu szortów lub stringach - tylko płyciutkich pod brzuszkiem. Kilka ciuskzów kumpela wyszperała mi na ciuchach - ale też "normalnych". Niestety wszystko zależy od tego jak nabieraja dziewczyny ciałka. Ja tyłam po całości - brzuszek miałam raczej niewielki dlatego mogłam sobie na to pozwolić.Moja kumpela w sobie wogóle nie przytyła, ale wyglądała jakby balon połknela - wiec normalne ciuszki raczej nie pasowały. Zgadzam sie, ze ceny ciuszków ciążowych są zdecydowanie za wysokie.

Gość Agness84
w sierpniu biore slub cywilny, bede wtedy w 8 miesiacu i niemam pojecia gdzie mam kupic elegancka suknie:(

za to na allegro jest mnostwo ciuszkow ciazowych wlasnie w bardzo duzych rozmiarach i sa to ladne viuvhy ale fakt zagraniczne ja znowu mam taki dylemat ze ogladajac na allegro ciuchy ciazowe znajduje malo w rozmiarze 36 troche wiecej 38 natomiast wiekszosc jest wlasnie w rozmiarze 44 46 takze moze tam warto sie rozejrzec

Gość 1234567890la
ej, bo u nas jakaś taka "nędza" jest. Staniki można kupić w dowolnym kroju i kolorze, oraz dla dowolnego obwodu pod biustem WYŁĄCZNIE dla miseczek "A". Jak koleżanka ma "AA" to się musi nabiedzić, jak ja mam "D" to wizytę w sklepie zaczynam od podania rozmiaru i dopiero wtedy pani pokazuje między którymi dwoma rodzajami staników można wybierać. U nas jest tak, jakby Kononowicz już wygrał wybory - NICZEGO nie ma :-( Oczywiście nie tylko w ciuchach taka nędza panuje. No to sobie ponarzekałam :-)

Gość no właśnie no właśnie
ja tyłam w ciąży cała, od stóp do głów. Poszłam do sklepu z ciuchami ciążowymi. Stały tam obok sprzedawczyni 2 manekiny o figurze modelki z brzuszkiem rozmiarów piłki nożnej. Ja miałam brzuch wielkości prawie piłki lekarskiej i byłam znacznie szersza od manekina. Nie znalazłam nic z mojego rozmiaru, ceny: bluzka na ramiączkach 85zł, golf 115 zł, spodnie 165zł :O Masakra. Stanęło na tm, że kupiłam sobie zwykłe bojówki biodrówki ze ściągaczem, który zakładałam pod brzuch (45zł w zwykłym sklepie) i nosiłam męża koszulki i bluzy polarowe (to była zima). Masakra w tej Polsce.

jestem obecnie w 32 tc i nie narzekam na brak ciuchow. do piatego miesiaca moglam nosic jeszcze niektore swoje bluzki (tuniki) a kupilam tylko spodnie ciazowe. teraz kupilam kolejne tylko ciensze i dosc szerokie na brzuchu, zeby starczyly mi do konca ciazy. po sklepach jest wiele fajnych ciuchow nieciazowych ale o fasonie tuniki, ktore beda dobre. ostatnio w reserved kupilam dwie i bluzke, wiec to nie jest tak do konca, ze nic nie ma. pozyczam tez ciuszki od mamy, ktora nosi rozmiar 44-46, mam naprawde spory brzuch ale jakos sie mieszcze. ciuchow w sklepach ciazowych w ogole nie kupuje, bo sa bardzo drogie, lepiej poszukac w innych sklepach. dodam jeszcze , ze mieszkam w niezbyt duzym miescie ok 80 tys mieszkancow. moze nie jest to takie znowu male miasto ale sklepow duzo nie jest, niektorych fajnych marek w ogole nie ma.

tak czytam .... dziewczyny zerkajcie czasami do zwykłych dyscontów - ja w plusie w ubr kupiłam sobie tishirty w bardzo śmiesznej cenie :D a razudało mi sie nawet kupic odlotowa bieliznę w sklepie wszystko po 4 zł- na wystawie był fajny dywanik - więc weszłam bo postanowiłam go kupić do przedpokoju i tak oto kupiłam fajną bieliznę :D:D:D:D:D:D:D czasami fajne ciążowe ubranka sa w bardzo ale to bardzo nietypowych sklepach :D:D:D:D:D

Gość franka_bananka
Ehh a ja mam rozmiar 48-50.. teraz jestem w ciązy i zgrzytam zębami jak patrze na rozmiarowke spodni od polskich producentów w brzuchu obwod 150 a udo 60 cm... I mam problem bo przed ciąża potrzebowałam pas na 90 cm.. udo na 76 biodra 123... biodra i uda takie same pas sie powiekszył i masakra. W H&M rozmiarowka do 46... tylko płakac pozostało... bo jak juz na allegro coś z angli przyzwoitego to długosc spodi 106.. a ja jestem gruba i wysoka.. spodnie potrzebuje na 114 cm długości. z bluzkami nie mam problemu a spodnie... tylko leciec do angli na zakupy.

Gość kasiula050399
www.shuflada.pl

Gość pieknybrzuszek.com
zapraszam do zakupów www.pieknybrzuszek.com szukaj brzuszka na allegro.pl oraz świstaku.pl pozdrawiam

Gość Maternity Wrocław
Zapraszam do NAS: www.maternity.com.pl

Gość Alize Wroclaw
Alize Odzież Ciążowa Wrocław Hala Strzegomska 1 piętro, Wrocław

Gość Alize Wroclaw
www.alize.com.pl

to ciekawe,ja mam rozmiar 36-teraz 38 w ciąży i też mi nie jest łatwo znaleźć coś ładnego.Zostaje tylko allegro. Co z tego że rozmiar niby jest jak to jest wszystko szyte z takim przekonaniem że baba w ciąży musi się maxymalnie roztyć,mnie nie odpowiada fason a'la "worek na ziemniaki". Większość spodni np od razu musi być mega szeroka w udziskach, a mnie przecież rośnie tylko brzuch i nadal bym chciała wyglądać hm..atrakcyjnie. Przyznaję że na rynku brakuje porządnej odzieży ciążowej,dla Pań o wszystkich wymiarach.

Gość ciucholandy...
...tam nalezy szukac ciuchów ciążowych. Poszłam raz do takiego sklepu i w ciagu 15 minut (dosłownie!) znalazłam 3 bluzki za które w sumie zapłaciłam 44 zł.

Gość skoro tak ciezko zdobyc
ładne ubrania ciążowe to chyba były z tego niezly pomysl na rozkrecenie biznesu;)

Gość prawo rynku jest takie że
nie produkuje się do masowej sprzedaży rzeczy na które nie ma zbytu ergo musisz być wyjątkowo wielkim kaszalotem jak ci coś nie pasi to zamów ubranie u krawca bo przypominasz kobietę która się żali że półki w obuwniczych nie uginają się od rozmiaru buta 44 bo ona taki właśnie nosi (mimo że to wybryk natury)

Gość pieknybrzuszek_com
a ja się nie zgadzam, że nie ma zbytu na ubrania ciążowe! jestem młodą mamą i to był mój właśnie pomysł na biznes, jest zbyt bo jest dużo Mam. Myślę,że problemem jest cena.

Gość okrągLusia
Ja tez jestem przyszłą mamusią dużych rozmiarow, mieszkam w malym miasteczku i niestety nic na siebie nie znalazłam z odzieży ciążowej. Wybrałam się nawet do Bielska-Białejdo sklepów ciązowych i też klapa, nic nie było w naprawde dużych rozmiarach, byłam załamana. Aż w koncu znajoma mi powiedziała że w Bielsku-Białej na Hulance jest sklep z odzieżą ciążową z Anglii i mają tam duże rozmiary. Nie majac nic do stracenia pojechałam jeszcze raz do Bielska i okazało się ze w końcu znalazłam spodnie ciążowe na siebie, a nawet płaszcz ciążowy, a co najciekawsze to ceny naprawde niskie , za spodnie jeansy ciązowe zapłacilam 65 zł. Znalazłam tez ich strone internetową www.babski-swiat.com.pl ale niestety jest chyba nieaktualizowana, bo bardzo malo rzeczy mają tam wystawione, widziałam tez że handlują na allegro użytkownik babski-swiat Poloecam mamusią słusznych rozmiarów

Gość hahahahh
Czytając was, dochodze do wniosku, że to jakiś spiek, iz nie produkują wielkich ciuchów dla młodych kobiet. Otóż nie, sprawa jest prosta - nie ma popytu, nie ma podaży. Nikt nie zamówi rozmiaru 48, bo będzie mu wisiał na wieszaku. Na Zachodzie jest dużo więcej kaszalotów, stąd większa ilośc dużych ciuchów. Na pocieszenie - równiez u nas jest coraz więcej grubych osób, więc niedługo 42 stanie się obowiązującym rozmiarem. Inna sprawa, że ciuchy ciążowe faktycznie są bardzo drogie.

Bzdura że nie ma popytu! w sklepie z odzieżą ciążową( w Warszawie) pracowałam dwa lata i nic tak szybko nie schodziło jak rozmiary od L w górę, a na rozm. XXL i większe miałyśmy stałe klientki które przychodziły co jakiś czas. A małe rozmiary S i XS zalegały na półkach. To zależy od firmy, ja polecam firmę BRANO, oni często maja rozszerzoną rozmiarówkę. Natomiast 9fashion strasznie zaniża rozmiary a za większe od XL każe sobie więcej płacić. Moim zdaniem większy jest problem z biustonoszami do karmienia, ja swój musiałam dopasować specjalnie bo noszę 75H.

Gość srutututa
Dziwię się, dlaczego te ubrania się w Pl sprzedaje tylko takie "małe". Mam rozmiar 42 i widzę wiele, wiele cieżarnych, które na bank mają co najmniej ten sam rozmiar. To ja nie wiem, gdzie one mają się ubrać i gdzie się ubierają