Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KroŚciaRa

Przez Pryszcze nawet z domu mi sie nie chce wyjsc !

Polecane posty

Gość KroŚciaRa
juz nie wiem co mam robic, nic mi nie pomaga.... i co ja mam zrobic.... maske sobie kupic??

Gość Zneba
wejdz na temat: kampania antytrądzikowa i poczytaj

Gość dziewczyna mojego chlopaka
Polecam: Masc Brevoxyl dwa razy dziennie, ok 20 zl w aptece olejek z drzewa herbacianego rano i wieczorem stos, jak tonik na wacik maseczke z drozdzy ( lyzka drozdzy, kilka kropli cytryny, troszke mleka, zmieszac i na 20 min na twarz) peeling z platkow owsianych masc z kwasami owocowymi Lysanel Mat z SVR Laboratorium (40 zl - efekty:super) peeling z aspiryny ( znajdziesz na Kosmetycznych sztuczkach) sok z cytryny do przecierania a na sciagniecie maseczka z bialka kurzego plus kilka kropel cytryny Pozdrawiam

Gość Zneba
Brewoxyl tylko w wypadku gdy nie przesusza Ci się skóra a krem z kwasami pod warunkiem że nie rozszerzają Ci się naczynka reszta się zgadza do kazdej cery

Gość KroŚciaRa
ja juz bylam u 20 dermatologow od 8 lat!! Brevoxyl juz uzywalam kiedys ale niewiele mi pomogl Bralam antybiotyki juz 3 razy wszystkie masci jakie sa!! differin, aknemycin plus, zineryt, isotrexin, isotrex, metronidazol, masci cynkowe, aknofan, davercin... moge tak wymieniac....

Gość no wiec.........
zacznij myc twarz szarym mydlem (zadnych zeli zwlaszcza z drogerii!!!), dobry krem nawilzajacy (nie matujacy) o prostym skladzie (zeby bylo jak najmniej chemii) na noc krem bambino dla dzieci - nakladasz porcje na reke mieszasz z olejkiem pichtowym (tluste ale nie zapycha porow i naprawde pomaga - przedewszystkim lagodzi, wygladza) do tego tormentiol zmieszany z tribioticiem i mascia ichtiolowa (na noc bo ma dziwny kolor) na pryszcze

Gość Zneba
KroŚciaRa , a może opowiedz coś więcej o tym jaki masz rodzaj trądziku, stan skóry, todzaj skóry, czym ostatnio się leczyłaś i jaki to miało wpływ na twoją cerę, i czy wogóle miało, jakich kosmetyków używasz na codzień bo to wszystko co mówimy w dobrej wierze, może wcale Ci nie pomóc, bo nie jest właściwie do Twoich potrzeb

Gość KroŚciaRa
DZieki za wszystkie odpowiedzi!! NO u mnie roznie ten trądzik wygląda, ale najgorzej jest latem! MAm mnostwo podskórnych krost i troche czerwonych. Czasami mam wielkie gule, wtedy biegne do lekarza po antybiotyki , bo nie chce mieć blizn. Wtedy troche mi sie polepsza... ale na krotko... Ostatnio bylam u dermatologa, ktory jako pierwszy dobrze obejrzał moja skóre. Powiedział ze mam zapalenie. Teraz uzywam zinerytu i differinu, ale czasami przerywam bo skora sie meczy i tribiotykiem smaruje. Poza tym biore Tetralysal ( juz go kiedys stosowalam i mi pomogl na poł roku) od 40 dni. I mimo ze teraz kiepsko mi pomaga lekarz powiedzial zebym sie nie zniechecala... DO tego zaczelam brac DIANE-35 (od 7 dni biore) ten sam dermatolog mi przepisal, ale mu ja zasugerowalam. Tylko nie wiem czemu od kiedy ja biore mam okres a to juz 7 dzien... Wiec skoro biore tyle tego powinno mi pomóc. Jak narazie jest średnio, a dzis mam już wielkiego doła.... Nie poszłam na spotkanie bo się wstydze tych krost...... ECH juz mam dość.

Gość Zneba
na moje oko ten lekarz nieżle przedobrzył !!!!!!!!!!!!! zineryt plus defterin antybiotyk plus hormony (a przynajmiej powiedział Ci, że antybiotyk osłabia działanie hormonów i wtedy zabezpieczenie nie jest takie dobre??) kuracji defterinem nie wolno przerywać, bo wtedy jego działanie jest żadne -- szkoda wyrzucać kasy, a jak już stosować to przynajmniej 3 m-ce dzień w dzień!!!!!!!!!!! dołożenie do tego zinerytu nie ma sensu, lepiej wybrać jeden z nich to samo z antybiotykiem i hormonami - jedno, albo drugie... na pojedyncze krosty możesz kupić bez recepty masć antybiotykową Tribotik - w aptece w małej saszetce 1,50 zł najlepiej to zmien dermatologa, bo ten na pewno Ci nie pomoże...... ilość nie przekłada się na jakość...

Gość KroŚciaRa
no nie wiem... ten lekarz naprawde byl lepszy od innych... powiedzial ze differin zawsze na noc a zineryt na dzien, bo kazdy z nich dziala na inne bakterie. a ten antybiotyk powiedziala ze mam brac bo szkoda przerywac skoro juz bralam 27dni... a DIANA podobno zaczyna dzialac po 2,3 miesiacach wiec akurat jak skoncze brac antybiotyk.. A moze oslabia to zabezpieczenie przed ciaza a nie dzialanie na tradzik? Mi to sie wydawalo w miare sensowne jak mi lekarka tlumaczyla... Inni lekarze nawet na mnie nie spojrzeli... a to juz cos ona wziela lupe.. Ale dzieki za wypowiedz

Gość a mozeeee
Daj skórze "odpocząć" i odrzuc te wszystkie smarowidła..... a twarz zamiast mydłem myj płynem do higieny intymnej (tak radzą nawet dermatolodzy)