Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga6

niedrożne jajowody

Polecane posty

Gość aga6

po zabiegu laparoskopii okazało się że mój jeden jajowód jest niedrożny. Staram się o dziecko i nie wiem jakie są realne szanse z jednym jajowodem. Czy ktoś ma podobne przeżycia?

Gość jestes bezpłodna
nigdy nie urodzisz

Gość Fi fi
Aga, nie martw się, idź do najlepszego lekarza, popytaj wśrod kobiet i zbierz opinie żeby nie wpaść w ręce byle kogo. Medycyna czyni dziś cuda. Zobaczysz że wszystko będzie dobrze. A opinią takich przeklętych kreatur jak ta powyżej w ogóle się nie przejmuj.

spokojnie mozesz miec dziecko jak najbardziej spolodzone wlasnymi silami jesli jajnik przy zdrowym jajawodzie jest zdrowy. do zaplodnienia wystarczy 1 komorka i jeden jajowod!!! glowa do gory

nie przejmuj się, ja też miałam niedrożność- hsg wykazało i rozmawiałam z moim ginekologiem i mówił że jest szansa. Po zrobieniu laparoskopii okazało się, że są drożne. Ale pamiętam jak mój lekarz mi mówił, spokojnie dziewczyno jeszcze gromadkę dzieci będziesz miała, zatem głowa do góry. Tylko znjdź sobie dobrego lekarza. Ja znam ale w Łodzi. pozdrawiam

Aga6 Nie przejmuj się. Wszystko będzie O.K. Jakiś czas temu przytrafiła mi się ciąża pozamaciczna, w efekcie której doszło do zapalenia otrzewnej. W trakcie operacji ratującej mi życie usunięto jajowód, w którum zagnieżdził się zarodek. Wykonane HSG wskazało niedrożność drugiego jajowodu. Swoje marzenia o drugim dziecku musiałam postawić do kąta. I wiesz co? Trzy lata temu urodziłam bliźnięta. :) Pozdrawiam i życzę duuużo satysfakci z przyszłego potomstwa.

Gość mamina
też tak miałam po ciąży pozamacicznej teraz jestem mama dwóch urwisów ale to wymaga cierpliwosci i trochę czasu ewentualnie paru wizyt u lekarza w pierwsza ciąże zaszłam dwa tygodnie po badaniu drożnosci jajowodów które wykazało zresztą że jeden jest całkowicie niedrożny a na to badanie zdecydowałam sie po dwóch latach bezowocnych starań głowa do góry to jest możliwe na bank