Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie slowa

szukam w ciele ideału.. jakoś tak....

Polecane posty

Gość jakie slowa

Czy ktoś może spotkał sie z tym wierszykiem o matematykach i zna słowa - było coś o szukaniu w ciele ideału, lecz "co znajdę to trywialny" czy jakoś tak......

Gość kasiulencja
o ludzie ale zagadka,,,czeos takieog jeszcze nie slsyzalam

Gość pomocna dłoń
Hymn matematyków Oj, myślę sobie czasem, aże sam się śmieję Oj, czemu to zbiór wszystkich zbiorów nie istnieje. Oj, byłby to hałas spory, gdyby zebrać wszystkie zbiory. Oj, dana, dana... Oj, myślę sobie czasem, co za pech fatalny Że przedział (0,1) jest nieprzeliczalny. Oj, jakby to dobrze było, gdyby się go przeliczyło. Oj, jakie to wspaniałe zbiorów są zwyczaje, Że się uporządkować każdy dobrze daje. Zaraz się chłop lepiej czuje, jak se zbiór uporządkuje. Oj, próżno się człek prosty dorozumieć stara Oj, co to jest za miara zwana miarą Haara. Są to takie miary głupie na lokalnie zwartej grupie Oj, czasem sobie w nocy próbuję pomału Oj, w niezerowym ciele szukać ideału. Lecz mam taki pech fatalny, że co znajdę, to trywialny. Oj, każdy Brouwerowi winien bić pokłony Że wreszcie zlikwidował środek wyłączony. Stworzył nowe możliwości współczesnym i potomności. Oj, dana, dana... Oj, w którąkolwiek pójdę dzisiaj świata stronę Wszędzie mnie straszą dziwne funkcje zespolone. Jeden fakt mnie zwłaszcza złości: sinus większy od jedności. Oj, czy ktoś zna odpowiedź, ja się ciągle waham, Jak szybko można biegać w przestrzeni Banacha? Oj, zapytam się Cauchy'ego, bo w niej zbieżne ciągi jego. Oj, była dzisiaj w barze draka nadzwyczajna: Barmankę klient prosił o butelkę Kleina. Ona się tym nie zraziła: czas do ceny doliczyła!