Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polakierowana

Lakier do paznokci -czym rozcieńczyć??

Polecane posty

Gość Polakierowana

Słyszałam, że nie można go rozcieńczać zmywaczem, bo robi sie matowy. Może wiecie czym sie rozcieńcza zbyt gęsty lakier?

Gość aniaania
czytalam kiedys tu na forum ze dobrze robi wlozenie go do garnuszka z goraca woda , zmywacza nie polecam bo to pogarsza stan lakieru

Gość Polakierowana
Mam nadzieję, że nie przed każdym użyciem do tego garnuszka;) Wydaje mi się, że to miał być spirytus do tego rozcieńczania, ale nie pamiętam.

Gość Kathia
najlepiej specjalnym rozcieńczalnikiem. nie kosztuje drogo - ok. 9 PLN, a wystarcza na dość długo. firma bodajże Cree. naprawdę jest niezły. kiedyś był jeszcz Sally Hansen, ale dużo droższy - ok. 30 PLN, oba jakością nie różnią się specjalnie.

Gość wyrzucic
i kupic drugi lakier jakbym miala sie bawic w kupowanie rozpuszczalnika za 30 zl to bym poszla i kupila drugi lakier

Gość Polakierowana
Dziękuję wszystkim życzliwym za radę ;) Wiem, że stary lakier to mogę wyrzucić, ale czasem nowy jest za gęsty albo wolałabym bardziej przezroczysty.

Gość open
dodaj troche acetonu

Ktoś napisał recenzję w DT odnośnie rozcieńczacza do lakierów firmy Inglot, kosztowało to chyba ok. 10 złotych.

Cytuję tu czyjąś wypowiedź \"wyrzucić i kupic drugi lakier jakbym miala sie bawic w kupowanie rozpuszczalnika za 30 zl to bym poszla i kupila drugi lakier\" Po pierwsze taki rozcieńczalnik np. Inglot nie kosztuje 30 tylko 10 zł. Poza tym wbrew pozorom opłaca się kupić taki rozcieńczalnik bo jest wydajny i można nim uratować nawet kilkadziesiąt lakierów i jeszcze zostanie go sporo w buteleczce. A chyba bardziej opłaca się zreanimować wiele starych lakierów niż je wszystkie powyrzucać i kupować za te pieniądze nowy lakier. Jest to bardziej ekonomiczne i ekologiczne również bo niewykorzystane do końca lakiery nie lądują na śmietniku. Taki rozcieńczalnik jest o tyle lepszy ze nie pogarsza jakości lakieru w przeciwieństwie do rozcieńczania zwykłym zmywaczem.

Najlepiej to trzymać lakiery od nowości w lodówce ;) Nie gęstnieją i są lepsze nawet, gdy ma się je długo :) pozdrawiam

Gość idi
a ja mam rozcienczalnik delia za 3 zl i jestem zadowolona :)