Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spanikowana

POMOCY!!!!!!!! wazne TO NIE CHODZI O CIĄŻE

Polecane posty

Gość spanikowana

Dziewczyny ratujcie. Tabletki biore półtora roku. Nigdy nie miałam spóźnienia, nigdy o zadnej nie zapomniałam. Wszystko jak w zegarku. Dziś jednak coś mi się popierniczyło i zamiast jutro przyjąć tabletke (dzis jest 7 dzien przerwy) to wzięłam dzisiaj. Ratunku!!! Czy to bedzie miało jakis wpływ, ze zamiast 8 dnia przerwy wzięłam 7??????

Nie. Gdybyś wzieła 9 dnia, byłby problem. Dzień wcześniej nie wpłynie na skuteczność.

oj, może nie wpłynąć ale nie musi. więc przez najbliższe siedem dni zabezpieczaj się dodatkowo. przerwy nie wolno wydłużać, bo może wtedty obniżyć się skuteczność tabletek

Gość spanikowana
Dzieki troche mnie pocieszyłas..... o skutecznośc to w sumie się nie boję, bo w razie czego moge po prostu dodatkowo gumek uzywać. Ja obawiam sie tego, ze moge miec jakis nieprzewidziane "niespodzianki" organizmu - cykl mi sie zahwieje, moze jakies plamienia.... czy okres pojawi mi sie normalnie podczas przyszłej 7-dniowej przerwy 4 dnia :(

Gość oksyda
tez tak myślę :) to ja sie też przy okazji coś zapytam: pomyliło mi się coś i przestałam brac tabletki nie po 21 dniach ale po 14. Dostałam okres ale nie wiem co dalej - czy ósmego dnia mam znowu zacząć brać od nowa jak gdyby nigdy nic, czy może zrobić jakąś przerwę? oszalec można. Czy mojemu organizmowi nic nie bedzie jak mu zafundlowałam okres po 14 dniach???

Gość spanikowana
Dziewczyny dzieki za zainteresowania, ale mi w sumie nie chodzi o o to czy zachowam skutecznosc. tylko o jakies zakłocenia o których wczesniej pisałam:(

Gość oksyda
zakłócenia mogą być ale z tym sie musisz liczyć - mogą sie pojawić plamienia . nie zwracaj uwagi i bierz sobie dalej tabletki zgodnie z "harmonogramem" p ozdr

Spanikowana>>> nic nie ma prawa się dziać. Bierzesz normalnie i normalnie robisz potem przerwę. oksyda>>> wydaje mi się, że powinnaś zacząć brać po 7 dniach normalnie.

Gość oksyda
no więc co? brać te tabletki normalnie jak minie siedem dni czy zrobić dłuższa przerwę? halo. mówi sie.

Gość spanikowana
Ja dziś jeszcze mam końcówke okresu:(

Gość oksyda
Morgaine - wielkie dzięki :)

Gość kalumbakumba
ludzie co wy dziewczynie gadacie... jakie zakłócenia, nic a nic się nie stanie złego!!!!!!!! Cholera jasna czytajcie ulotki i słuchajcie lekarzy

Do oksyda Jak to sie stalo, ze wzielas tylko 14 tabletek. Zawsze myslalam, ze w opakowaniu jest 21 tabletek :O

Gość do oksydy
A mnie się wydaje że powinnaś iść do lekarza się zapytać i raczej rada abyś normalnie zaczeła brać po 7 dniowej przerwie nie jest dobra.Pewnie możesz je brać ale skuteczność przynajmniej w pierwszym tygodniu na pewno nie będzie duża. Wręcz dziecko bardzo prawdopodobne. A poza tym jak można zapomnieć że trzeba wziąć 21 tabletek??????? Nie zdziwiło cie że ci 7 tabletek zostało w opakowaniu??????A później się dziwią że na tabletkach wpadły.

Gość a ja mam pewne pytanie
Do Oksydy ma racje. Jesli uprawialas seks w ciagu tych 14+7 dni to jest BARDZO prawdopodobne, ze zaszlas w ciaze

Gość do spanokowanej
ja też miałam taką sytuację i wzięłam tabletke o jedeń za szybko. Absolutnie nic się nie będzie działo z twoim organizmem, tylko miesiączka wystąpi ten jeden dzień wcześniej. To wszystko

Gość spanikowana
Dzieki... już jestem spokojna:) Jak topik założyłam to było akurat pól godziny od momentu jak wzięłam tabletkę i zorientowałam się, ze to nie ten dzień. Mam teraz wolne w pracy i mi się pochrzaniło ze dziś środa