Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biała orchidea

O TABLETKACH raz jeszcze - prosze wejdzcie, mam pytanie odnośnie zmiany...

Polecane posty

Gość biała orchidea

Hej...mam pytanie czy zmieniajac tabletki anty na inne...biore od 3 mies Cilest jestem w trakcie 7-dniowej przerwy...czy zmieniajac je na inne potrzebuje jakiegos czasu przerwy? chocby czekania na wlasciwy okres... no bo skonczyla mi sie recepta na cilesty a do lekarza mojego najblizsza wizyte moge miec dopiero po czasie,, jak juz powinnam wziasc nowe opakowanie....a takto zawsze przez miesiac moglabym wziasc inne (jeannine) wykupujac recepte kolezanki... wiem ze to glupie, ale co mam robic

Gość Agatacc
mysle, ze mozesz po tych "regulaminowych " 7 dniach przerwy wziac inne..... Nie bylby to problem gdybys chciala juz zmienic na stale. Atak to dosc niemadre.... takie eksperymentowanie na wlasna reke Idz do lekarza internisty on Ci przepisze recepte bez zadnego problemu. ja tak robie, a do ginekologa chodze tylko co pol roku na badanie albo zrob miesiac przerwy bez tabletek...

mozesz w aptece pokombinowac i poprosic zeby Ci sprzedali na razie bez recepty...a pozniej ja doniesiesz...przewaznie nie maja do tego negatywnego nastawienia ,takze sprobuj

Gość Llena
Zgadzam się zupełnie z Agatacc. Możesz po 7 dniach przerwy normalnie wziąć inne tabletki ale powinnaś już przy nich pozostać. Najwyżej następnym razem poprosisz lekarza żeby Ci przepisał te nowe. Natomiast musisz pamiętać że to są hormonu i nie warto nimi eksperymennować na własnym organizmie. Poza tym nie każda kobieta toleruje dany rodzaj tabletek. Jeśli dobrz się czujesz po Cilest to nie znaczy że tak będzie również po innych.