Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biegaczka

Bóle stawów...

Polecane posty

Gość Biegaczka

No właśnie mam troszke denerwujące bóle stawów w okolicach stóp. Jakoś bym się tym tak nieprzejmowała, bo ból to ból - poboli i przestanie, ale w tym przypadku przeszkadza mi w codziennych czynnościach. Zaczeło się nagle w czasie biegania ( bardzo lubię biegać i robie to codzennie wieczorem, pomaga mi to pozbyć się stresu z całego dnia :) serdecznie wszystkim polecam ), coś w rodzaju potężnego i bardzo bolesnego kucia. Teraz boli nawet jak chodzie. Czasem nie przestaje jak już nie ruszam stopami....Bardzo dziwne zjawisko....Może ktoś miał podobne problemy, wie dlaczego się to dzieje i jak temu zapobiedz ?? Z góry dziękuję za odpowiedz :)

Gość stara reumatyczka
Kochana, najlepiej idz do reumatologa, a doraźnie na bóle tego typu polecam DR Żel (Deep relief) przepisał mi go kiedys mój reumatolog, jest bardzo dobrny, zwiera ibuprofen i mentol, świetnie znieczula, ból szybko ustepuje. Polecam, ale nie rezygnuj z lekarza. Pozdrawiam.

Gość Biegaczka
Dziękuję za odpowiedz "stara reumatyczko" :) A czy reumatyzm, (bo chyba to sugerujesz,prawda?) mogą mieć osoby młode ? Nie znam się na tym zbytnio, ale kiedyś myślałam że mam ten reumatyzm , bo miałam tak zwane "bóle na pogode" :) Jak tylko miała się zmienić pogoda bolały mnie całe nogi :) i nie wiem czy to prawda, ale ktoś mi powiedział że to reumatyzm....Co do lekarzy... jak mnie tak "na pogode" bolały nogi to poszlam do swego lekarza, który się jakoś tym nie przeją....A najbardziej mnie interesuje jak zapobiegać a nie leczyć...I co mi da żel jak mnie boli gdzieś w środku i nie mogę zlokalizować tego miejsca?

Gość stara reumatyczka
Zlikwidowac ból stawów jest cieżko, przyjełam nick stara reumatyczka, ale zaskoczę Cię mam 26 lat, zachorowałam na zapalenie stawów jako dziecko. Wyleczyłam się, a po latach zostały mi straszne bóle, lekarz twierdził, że taka moja uroda, do czasu, kiedy trafiłam do specjalisty, czyli reumatologa z prawdziwego zdarzenia, po rocznej kuracji, dziś nie boli mnie juz nic, sporadycznie, wtedy używam tego żeliku. A od czasu tej wizyty i leczenia u reumatologa minęło już 3 lata. Zmiana i komfort życia nie do opisania. Musisz trafić do dobrego lekarza. reumatolog wykonał mi ponadto badanie Walerego-Rosa, które stwierdza, czy jestem na bank wyleczona i nie ma żadnych zapaleń i rzeczywiście wszystko jest ok. Pozdrawiam.

Gość Biegaczka
Ale bolały CIĘ wszystkie stawy? Bo nie tylko stopy bolą więc sama nie wiem.... Ale dziękuję za odpowiedz :) Miłego Dnia :)

Gość stara reumatyczka
tak, bolały mnie wszystkie stawy, być może Twoja dolegliwość to coś zupełnie innego.Pozdrawiam 🌼

Gość papryczkaaaa
radzę zrobić test na borelioze...od ukąszenia kleszcza. Bardzo często tak wygladają objawy. Ale idz do lekarza.

Gość mnie pomagają
plastry Kinotakara:) przykładam na bolące miejsce i jest ogromna poprawa jak ktoś ma możliwość to polecam:) znalazłam informację o tych plastrach na www.kup-sprzedaj ale to już jakiś czas temu i zamówiłam całą paczkę jestem zadowolona:)

Gość Biegaczka
Dziękuję Wam, ale po pierwsze nie bylo możliwości żeby się do mnie kleszcz przyczepił i nie wiem w którym miejscu dokładnie mnie boli więc gdzie mam sobie te plastry przykleić? Dalej nie wiem co do może być...A dziś do jak się nieruszam to też mnie boli i tylko stawy w stopach,więc co to może być?

Gość mnie bolą barki i kolana

Gość carpee_08
na bóle stawów polecono mi kiedyś bocheńską sól. wsypuje sie ją do wanny i po prostu relaksuje (trzeba pamiętać o odpowiednim stężeniu soli, czyli odpowiedniej ilości saszetek :)) jak przeczytałam gdzieś to nawet sportowcy na urazy ją stosują, wiec też polecam.

Gość inesines666
Carpee, a jak długo mam się kąpać w tej soli? Kupiłam wczoraj, bo polecił mi ją znajomy i chciałabym dziś rozpocząć kurację. Strasznie bolą mnie stawy, a za dwa tygodnie mam zawody i muszę być sprawna..Myślisz, że jak dziś zacznę się w niej kąpać, to zdążę się ,,wyleczyć" z tego bólu? Byłoby dobrze..

Gość gość
Pomocz nogi w zimnej wodzie, to powinno pomóc, jeśli nie to polecam też opaskę uciskową albo bandaż. jak dalej boli to mozesz posmarować artresanem. U mnie się nie sprawdził, ale na każdego inaczej działa ;) Nawet widać po opiniach http://artresan-opinia.pl/ :)

Gość nmb

Podpowiem  kompresy Flex, dużym plusem jest tutaj że można dopasować sobie format okładu do swoich potrzeb. Te większe kompresy bardzo dobrze powinny sprawdzić się w okładach pleców, barków, kręgosłupa, mniejsze z kolei to już rozwiązanie do robienia okładów na czoło, zęba, głowę itp.

Gość coś skutecznego

U mnie ból pojawił się nagle, a zaczęło od łokcia. Najpierw lekarze sądzili, że to łokieć tenisisty, ale gdy do łokcia dołączyło kolano stwierdzili, że to reumatyzm. W moim przypadku pomogło połączenie krioterapii oraz suplementacja dużą dawką omegi 3 i zażywanie roślinnego preparatu Reumpapai.