Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lundda

Dziewczyny, nie zażywajcie pigulek ANTYKONCEPCYJNYCH

Polecane posty

DIANA-35 wcale nie ma wiecej hormonów od innych pigułek!! Przeczytajcie w ulotce skład! A poza tym jest tania i dobra i inne firmy wygaduja o niej złe rzeczy bo chcą się konkurencji pozbyć. Ja nie jestem przedstawicielka zadnej firmy! Mam 20 lat i trądzik i lekko nadmierne owłosienie. Diane biore od 8 dni, przepisał mi ją lekarz dermatolog bez żadnych badań. Zobaczymy jak będzie. Ide do dermatologa za miesiąc. Może go poprosze o wysłanie mnie na badania kontrolne, o ile sam mi nie każe iść. A antykoncepcja to efekt uboczny Diany ( przynajmniej dla mnie, bo seksu nie uprawiam i na razie nie mam zamiaru ) POzdrawiam

rrryfka...to zycze Ci szczescia....i szczerze Ci wspolczuje.... Ja Diane bralam i dziekuje....to jest gowno prawda, ze ona \"leczy\", tak na prawde wszystko po odstawieniu wraca...ja leczylam tradzik i niestety po wrocil...poza tym przytylam, czulam sie w trakcie brania okropnie, spadlo mi libido, wszystko mnie draznilo....poza tym to nie jest lek antykoncepcyjny!!!! to jest lek na SCHORZENIA i jego SKUTKIEM UBOCZNYM jest antykoncepcja..... Od ponad roku biore CILEST I jest super.... Przede wszystkim nie stresuje sie ciążą, nie przytylam ani grama ( nawet chudlam ), nie mam zlych nastrojow, nie spadlo mi libido ( wrecz odwrotnie- teraz kocham sie z moim Misiem bez stresu i mam wiekszą ochote, bo nie musze sie martwic ze gumka peknie,ze trzeba bedzie pobiec do apteki, poza tym nie cierpie zapachu lateksu...no i doznania są lepsze:P bez gumy ), nie mam bolesnych okresow ( a normalnie zdarzalo mi sie wymiotowac i mdlec z bolu ), okres nie trwa 7 dni a ledwo 4...nie pale wiec nie mam problemu....I rzeczywiscie taniej wychodzi kupowanie cilestu niz prezerwatyw..ja mialam \"zaufanie\" jedynie do Durexów, ktore kosztuja ok 7-8 zl

nie wiem po co mi piszesz o seksie ze swoim misiem skoro ja i seks to dwie rozne rzeczy :P ale jak mi te tabletki nie pomoga to moze sprobuje innych albo calkiem innych lekow

rrryfka dla Ciebie przeznaczony byl tylko jeden akapit...na samej gorze...specjalnie odzielony spacja:) A resztę dla dziewczyn, które się boją (wahają ) zazywać pigułki. Napisałam o swoich odczuciach na temat ogólnie pigułek ( nie mówie tutaj o Dianie 35, która nie jest przeznaczona do antykoncepcji ) a nie oszukujmy sie, piguly anty biorą dziewczyny, zeby sie zabezpieczyc...dlatego napisalam, ze przy zachowaniu wszystkich ostroznosci, nakazów, pigulki = bezstresowy seks... Nie jestem dzieckiem, tak jak ( mam nadzieje ) wiekszość tutaj na tym forum i chyba nikt nie wstydzi sie mowić otwarcie o seksie i pokrewnych tematach....

Jesli ktos ma zaburzenia hormonalne (za duzo androgenow) to Diane unormuje homony, ale tylko w czasie brania. Tak samo masz z innymi tabletami antyangrogennymi. A te madrale co pisza, zeby zainwestowac w nowsze tablety to nie wiedza o czym pisza.W przypadku hiperandrogenizacji Logest ani Minulet nie pomoze. Ja dzieki temu, ze biore leki antyandrogenne od 11 lat nie jestem (jak to okreslila Morgaine, ktora ma w zupelnosci racje) "obrosnieta futrem". I jesli ktos ma powazne problemy hormonalne (nie tylko takie wynikajace z wieku dojrzewania) to bedzie sie leczyl cale zycie. choroba postepuje, a dzieki "madrym" radom niektorych forumowiczek mozecie sobie zaszkodzic P.S. Mam wzw typu B i pomimo brania diane przez pare lat mam watrobe jak niemowlaczek. najwazniejsze sa regularne badania.

Gość Llena
do O majn god Nie zalecałam absolutnie Minuletu ani Logestu osobom, które mają problemy hormonalne. Mówiłam o normalnych kobietach które używają tabletek antykoncepcyjnych w celach (jak sama nazwa wskazuje) ANTYKONCEPCYJNYCH. Do marusia Jeśli chcesz przerzucić się na plastry to polecam je bardzo. Nie musisz ich testować - ja ich używam (Evra) od ponad roku - od momentu gdy tylko weszły na Polski rynek. I działają. Przez 1,5 roku nie zaszłam w ciążę i czuję się świetnie! Polecam je szczególnie dziewczynom, które ciężko znoszą tabletki. Moja koleżanka, która po tabletkach była zawsze spuchnięta i czuła się jak by była z betonu. Odkąd namówiłam ja na plastry stwierdziła, że nie zamieni ich na nic.

Gość demia
a czy ktos bral regulon ? co o nim sadzicie

Gość ja tu tylko chwilowo
Moja przygoda z Diane35 zaczęła się w bardzo ciężkiej chwili mojego życia, miałam problem z trądzikiem nie był on może tak ogromny ale byłam zdesperowana do tego stopnia, że gdy tylko dermatolog mi to zalecił zgodziłam się bez wahania🌼 Plusy brania Diane 35 to przede wszystkim to, że wyregulował mi się okres, trądzik zniknął, zmniejszyło się owłosienie, miałam dobre samopoczucie, nie miałam wahań nastroju, jesli chodzi o moje libido to nie wiem bo w tamtym momencie mojego życia nie miałam partnera. Niestety miałam spory apetyt, nasłuchałam się , że im dłużej stosuję się Diane35 tym większe ryzyko, że po przerwaniu stosowania trądzik nawróci dlatego brałam tabletki tylko przez 3m-ce, minęło pół roku a ja nadal nie mam nawrotu, ale niestety jestem nadal owłosiona i skóra na nowo wydziela spore nakłady sebum. Przyznam szczerze, że autorka nadała topicowi głupi tytuł, ciekawa jestem w takim razie co ma zrobić kobieta która nie chce dzieci i to nie tylko na teraz ale w ogóle ich nie planuję??!! Plastry są drogie, zostawiają nieestetyczny ślad. Wkładka jest tylko dla odważnych, bo mi nie uśmiecha się chodzenie z czymś w brzuchu. Więc tylko pigułki zostają:D

Gość roe
Najbardziej mnie dziwi/denerwuje jesli ktos pisze: Uwaga,Diana to nie tabletka anty tylko lecznicza a zapobieganie ciazy to jej efekt uboczny. :) Hehe a co mnie to obchodzi czy efekt uboczny czy nie? Wazne ze chroni przed ciaza a definicja i nazwa tabletki chyba nie jest taka wazna. Ja dostalam ja bo chcialam zmienic tablety a mam za duzo wloskow to i owdzie ale jedno jest pewne- chroni przed ciaza. PS. Wczesniej bralam Yasmin i musze powiedziec ze czulam sie ok, urosly mi piersi ( tylko jak odstawilam to mi zmalaly znowu , o ja nieszczesliwa..).

Gość rozwierajacakaczkepokryjomu
A co sadzicie o PLASTRACH ????

Gość znajomaaaaaa
www.3dwhite.pl/?click=d010e3ffb2402a4831ef2f7c42e408a6

Ja Cilest brałam przez 6 lat bez przerwy. Czułam sie po nich świetnie:) Chodzi o to żeby tablety były dobrze dobrane. Plastry nie obciążają wątroby i innych narządów wewnętrznych, ale niestety odklejają się i cena też nie jest mała.

Gość bararaarara
a czy tak naprawde sie dobrze czujecie po tabletkach to sie przekonacie jak odstawicie- to jest dopiero dobre normalne samopoczucie, tylko biorac pigulki ciezko sobie to wyobrazic bo nie wiaze sie z nimi roznych nieprzyjemnych zjawisk w organizmie kiedy sie je przyjmuje

Gość he he he
ja juz za tydzien rzucam tabletki...tylko skoncze opakowanie...mam dosc problemow z pochwa, ciagle zaplaenia, grzybice mam dosc!!! po 2 succhosc pochwy , brak ochoty na seks....juz nie mma takiego charakteru jak kiedys...czesciej palcze, deneruje sie itp szkoda tylko ze nic nie przytylam po tych tabl;etkach:( bo mialam nadzieje ze przytyje z 3kg a tu nic...tez mialam meszek zmniejszyl sie ...ale jak zmienilam logest na novennete znow sie pojawil....i mam taki jak kiedys....a logest rzucilam bo glowa mnie czesto bolalala , ale nie mialam problow z zapaleniami itp chce poczuc sie wolna!!! wiem ze teraz bede sie obawiac ze zajde w ciaze itp ale 2 lata to juz duzo jak dla ragnizmu trzeba odpoczac...moze kiedys powroce do nich...ale nie wczesniej niz za rok

Biorę Yasmin. Wcześniej brałam Diane. Problemy z trądzikiem, bolesne miesiączki są za mną. Jestem z tego powodu bardzo zadowolona. Polecam Wam Yasin, bo czuję sie po nich naprawdę świetnie. A do tego schudłam i urosły mi piersi. Blond Wamp, co się z Tobą działo, ostatnio nie widziałam Twoich postów na forum:)Pozdrawiam serdecznie:)

Gość oj kurcze
to powiedz swojemu facetowi by ci sie do środka nie spuszczał i nie będziesz musiała brac tabletek, ja tak robie i mam sliczna cerę, zdrową watrobę, i sex tez udany.

Gość Moniczka27
ja biore Mycrogynon..jest wporządku, po Diane przytyłam w ciagu 3 miesiecy sporo wiec odstawilam, potem byla Jenine- bylo jeszcze gorzej bo na dodatek przytycia, ból nóg...nie wiem czy mozna ostrzegac przed braniem tabletek, to jest troche nie na miejscu bo kazdy reaguje inaczej, a poza tym czesto niestety trzeba je brac chocy w przypadku terapii hormaonalnej co jest jedyną metodą. nie mowi juz o powazniejszych sprawach jak np.cysta na jajnikach ( to cud bo znam osoby ktore mialy ryzyko operacji(cyta o rozmiarze 8 cm zmiejszyla sie do 1,5 .) a po tabletkach nie bylo to konieczne...

Gość do lalalala
ja barałam stederil 30, czy jakoś tak, skutkiem ubocznym jest właśnie hirutyzm, zmieniłam ginekologa ten był bardziej kompetentny kazał je odstawić teraz nie biorę nic, ale mam problemy z cerą tj. trądzik

To kwestia indywidualnego dobrania pigułek. U mojej kumpeli po przejściu na pigułki cera bardzo się poprawiła, mi natomiast uregulowały się miesiączki (przez 3 lata brałam pigułki, potem je odstawiłam). Do dzisiaj miesiączki mam regularne i o wiele mniej bolesne, a wczesniej bywało, że zwijałam się z bólu.

Gość do oj kurcze
polecasz stosunek przerywany i twierdzisz, że to udany seks?:D:D:D

Gość A ja biorę Cilest
od 9 lat i bardzo dobrze się czuję. Zdaję sobie sprawę że są skutki uboczne o czym można poczytać w ulotce, ale w moim przypadku wolę podjąć takie ryzyko niż zajść w ciążę.

Ja w sprawie włosów na twarzy:-) Nie wiem czy mam hirsuityzm, mam włoski tylko na brodzie, hormony juz w normie po kilku latach na Dianie i Bromergonie, a wlosy nadal rosną:-( Nie wiem co robic , czy czekac jeszcze czy iść na laser? Cy one kiedykolwiek przestaną rosnąć? Dodam że mam je od 26 roku zycia, teraz jestem po 30

Gość sara08
ja tez przytylam

to ze ty mas zproblem PO DIANE to nie znaczy z einne tez musz amiec... twoja wina ejst ze bralas diane..ktoire nie sa anty ,tylko przede wszystkim nastawione sa na tradzik i zmniejszenie meskiego hormonu8...po odstawieniu objawy wracaja ,jak tow diane... i nie rozumiem dlaczego odradzasz WSZYSTKICH tabsow kobietom skoro sama bralas najgorsze.... ja bralam wiele i wiem ktorych unikac a ktorych nie i jestem z nich bardzo zadowolona.i nie mam zadnych skutkow ubocznych

Gość tak tak bierzcie bierzcie
pogadamy za pare lat. teraz jest super, a dopiero potem zobaczycie co ta trucizna zrobila z waszym organizmem. a lekarze na takich naiwnych jak wy zbijaja majatek. powodzenia

Gość do o Majn God....
masz wzw typu B i masz watrobe jak niemowlaczek?????? Ta diana chyba Ci juz mozg zaczela zzerac dziewczyno biedna.....

Gość do tych nieuswiadomionych
jestem po farmacji i mielismy niejedne zajecia nt wplywu tabletek hormonalnych na organizm kobiety, wiem jedno: nigdy tego swinstwa nie wloze do ust. Pomyslcie o Waszych dzieciach.... nawet jak ich nie chcecie miec to wiedzcie, ze nawet ta metoda jest zawodna, naprawde nasze spoleczenstwo jest zacofane masakrycznie, nieuswiadomione i wielce znajace sie na wszystkim, obeznane w kazdym temacie. Pewnych rzeczy uczy sie na studiach a w Pani domu czy innych brukowcach mozna wszystko napisac a wy w to uwierzycie, o rany jakie to biedne.....

Do mgr farmacji - wiec prosimy o te naukowe rewelacje dot. zgubnego wplywu doustnych srodkow antykoncepcyjnych na zdrowie kobiety wraz z podaniem dokladnego zrodla, wraz z autorem i rokiem wydania bo pozniej bede chciala zweryfikowac te informacje.

Gość do dziewczyny która studiuje f
I co? widzę że Twój poziom inteligencji jest dosyć niski, jak na kogoś kto studiuje farmację zwzywałaś nas najpierw ale nic nie wpomniałaś o wpływie tabletek na nasze zdrowie (przykłady?) a tym bardziej na zdrowie dziecka..no po prostu nic..Ja zażywam już prawie rok Nowynnette i jest wszytsko dobrze nigdy nie miałam zbyt dużego trądziku a teraz mam skóre lepszą ,urosły mi piersi..i co dziwne systematycznie chudnę, narazie nie mam zamiaru ich odstawić, kiedyś słyszałam że kilkanaście lat temu dziewczyny brały tabletki i strasznie tyły mało tego miały straszne problemy z zajściem w ciązę po odstawianiu, co jednak wydaje mi się jest logicznie zgodne ponieważ obcenie medycyna jest na wysokim poziomie i raczej teraz tabletek nie przepisywano by gdyby było to zagrożeniem dla kobiety a tymbardziej dla dziecka.Jednak dziwi mnie fakt że kobiety jednak kiedyś braly widząc o zagrożeniu,naprawdę wysłuchałabym o tym jakiejś prawdy bo wszytsko obecnie sie kłóci, w gazetach w telewizji i tutaj na tym topiku, ale nikt nie jest w stanie udowodnić i wyjaśnić czemu one są ponoć szkodliwe.