Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rosel

KIEDY 1 TABLETKA??

Polecane posty

Mam zacząc w tym tygodniu zazywac tabletki antykoncepcyjne Diane35 jednak zwykle dostaje okresu wieczorem.Czy musze zazyc tabletke tego samego dnia co dostane okres czy moge nastepnego?Chcialabym zazywac tabletki rano wiec nie wiem jak to jest.

Gość o jeny
lepiej wieczorem

Gość Jesli nie potrafisz czytac ze
zrozumieniem, to tam jest napisane, ze pierwsza tabletke nalezy zazyc PIERWSZEGO dnia okresu, a nie nastepnego. To by bylo na tyle... Chyba ze bierzesz tabletki nie dla zabezpieczenia przed niechciana ciaza, tylko dlatego, ze kolezanki biora...:-)

jasne postanowilam ze zaczne sobie zazywac tabletki zeby ja dla szpanu ponosic w portfelu i rozlegulowac sobie caly organizm. Dlaczego ludzie w Polsce maja takiego agresora na kazdym topiku sa jakies oszołomy które pisza tylko poto żeby Ci dowalić. Wracajac do tematu czy to znaczy ze jesli dostane okres o 24 to mam brac tabletke o 1 i potem przez caly czas czekac na 1 w nocy zeby ja zazyc??!!

Gość nikt ci nie dowala
tylko tlumacze, ze tabletke nalezy zazyc pierwszego dnia miesiaczki. I teraz nie wymyslaj jakiejs polnocy, bo na ogol juz spisz, wiec i tak nie wiesz czy okres sie zaczal czy nie:-) Bo minute po polnocy jesli sie zacznie, to juz masz nastepny dzien. Zwykle okres zaczyna sie nieco wczesniej niz punkt 12:-) A wedlug wszelkich danych jak zazyjesz kilka godzin pozniej, to wiekszego zamieszania nie bedzie. Przeciez i tak nie chcesz chyba polknac pierwszej tabletki z chwila pojawienia sie pierwszej kropli krwi:-) Bo wtedy nie robilabys nic innego, tylko co sekunde sprawdzala czy juz... Wiecej luzu i elastycznosci prosze. I bez nerwow, bo zbrzydniesz :-)