Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..nika..

Antykoncepcja, a ciąża

Polecane posty

Gość ..nika..

Cześc wszystkim!!Mam do was małe pytanie... Otóż biorę tabletki antykoncepcyjne.Niestety musiałam przerwać branie tych tabletek.Zawsze trzymałam je w łazience,w szafce obok szczoteczki do zębów.Raz podczas mojej nieobecności(byłam w szkole)moja młodsza siostra znalazła te tabletki i powyciągała je z opakowania rozrzucając po całej łazience(niektóre nawet znalazły się w mokrym zlewie). Nie wiedziałam o tym i kochałam się z chlopakiem bez żadnego zabezpieczenia(z myślą,że wezmę tabletkę).Niestety nie mogłam jej wziąć...To było w niedzielę, w poniedziałek także nie wzięłam tabletki,a we wtorek dostalam obfitego krwawienia. Co prawda może to być spowodowane nagłym zaprzestaniem brania tabletek,ale mam pewne obawy...Wczoraj(tj.czwartek) zauważyłam,że na piersiach mam strasznie widoczne żyły(wcześniej nie było ich aż tak widać).Co do tego krwawienia, które dostałam we wtorek to było bardzo obfite(o wiele bardziej niż zawsze) i bardzo krótkie(2,5 dnia). :roil: Podczas tego krwawienia miałam dziwne bóle brzucha.Tzn. prawie takie jak przy okresie tylko dużo mniej bolesne i sporadyczne. Zwiększył mi się apetyt,a wczoraj przez caly dzień męczył mnie ból głowy.Czy to może mieć coś wspólnego z ciążą??Czy istnieje pradopodobność zajścia w ciążę?? Proszę o szybką odpowiedż!!!!

Gość lornetka
troche to nie jasne. przestałaś brać tabletki - to znaczy 7 dniowa przerwa? bo nie wiem. jesli na dłużej to przecież tabsy trzeba wziąć w pierwszym dniu miesiączki a ty piszesz że chciałaś wziąć w niedziele a nie miałaś krwawienia.

Gość ..nika..
To nie miała być przerwa. Wzięłam dopiero 5 tabletek z tego opakowania.Brałam normalnie,regularnie aż do piątej tabletki gdy dowiedziałam się,że tych tabletek już nie ma (moja mama powiedziała mi co moja młodsza siostra z nimi zrobiła)

Gość ixxx
Niestety jest mozliwosc ze zaszlas w ciaze :( dlaczego nie zadzialalas i nie wzielas postinoru?

Gość lornetka
teraz rozumiem. dostałaś krwawienia z odstawienia. zawsze tak jest czy weźmiesz 21 czy mniej tabletek (jeśli nie zaszłaś w ciąże). krwawienie było obfite i miałaś bóle bo przerwałas po 5 tabletkach i organizm był troche "zdezorientowany". ja też kiedyś nie dokończyłam opakowania i tak miałam. w ciąży raczej nie jestes ale na 100% to nikt ci tu nie powie. możesz zrobić za pare dni test. nowe opakowanie tabletek powinnaś zacząć brać od 1 dnia następnej miesiączki