Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anula6

WPADKA!!!!

Polecane posty

Gość Anula6

Mam pytanie do wszystkich,ktorzy doswiadczyli tak zwanej "wpadki". Zawsze myslalam,ze w dzisiejszych czasach ryzyko wpadek jest zmniejszone do minimum z powodu szerokiej gamy srodkow antykoncepcyjnych. Tymczasem dookola ciagle slysze,ze ktos wpadl! Mam juz trzy kolezanki w najblizszym otoczeniu i dwie kuzynki,ktore zaszly w nieplanowana ciaze. Nie mowie juz o przypadkach z dalszego otoczenia- tego jest po prostu mnostwo. I w zwiazku z tym ciekawi mnie jedna rzecz- czy osoby, ktore zaliczaja "wpadki" po prostu sie nie zabezpieczaja czy jakies srodki antykoncepcyjne zawodza? Problem interesuje mnie z osobistego punktu widzenia,bo nie chce unikac seksu, ale nie chce tez zyc w stresie przed wpadka. Piszcie jak to bylo w waszym przypadku. Co zawiodlo i dlaczego (czy np pekla gumka czy wpadlas mimo prawidlowego stosowania srodkow anty)?

Gość ..nika..
Ja akurat nie doświadczyłam niczego takiego, ale mam kilka koleżanek, które zaszły w ciążę. Ale wszystkie one nie zabezpieczały się "prawidłowo" tzn. prawie nigdy sie nie zabezpieczały, a gumek używały "od święta". Jeżeli chodzi o tobletki antykoncepcyjne, to owszem są takie przypadki, że biorąc tabletki niektóre z dziewcząt zaszły w ciążę, ale to tylko rzadkie przypadki.

Gość KAMAAAAAAAAAA
no dosc ciekawy temat..... W sumie to ja tez nie wpadlam... ale sie naprawde duzo slyszy... juz 15 latki chodza w ciazy wątpie ze to ich planowana ciaza.... napewno wpadka... wiec co do tego sieprzyczynilo to tylko mozna sie domyslic... ale moim zdanie nie uzywanie chociazby gumki to glupota... jesli sie nie chce dziecka to po co tak ryzykowac... Po to wymyslili srodki antykoncepcyjne zeby ich uzywac.....!!!!!!! A jeszczes mnie zastanawia czy moze ktos wpadl nie majac stosunku jedynie tak zwany peeting???????

Gość ..nika..
No o tym to jeszcze nie słyszałam i też jestem bardzo ciekawa. Bardzo dobre pytanie KAMA

Moze mnie tez ktos pocieszy. otoz jestem dziewica z moim facetem uprawiamy czesto peeting,bez bielizny.Nie przypominam sobie zadnej \"niebezpiecznej\" sytuacji ale okres spoznia mi sie juz 3 dzien ostatniego okresu dostalam niby planowo bo 9.IX ale 10.IX na bieliznie byly tylko male plamki i takie normalny okres zaczal sie 10.iX wieczorem. Z tym ze wg.mnie na poczatku bylo w nim duzo sluzu. teraz jestem cala poschizowana.;-/eh.......

Gość KAMAAAAAAAAAA
rosel juz mam nadzieje ze cie pocieszylam..... ale na innym poscie... No widze ze jak narazie to nikt nie wpadl w taki sposob.... a mzoe jednak ktos? piszcie piszcie.....

Gość ..nika..
Rosel wątpie, żebyś była w ciąży. Okres mógł Ci się przesunąć z powodu warunków klimatycznych lub stresu. Mi też kiedyś spóźniał się okres(i to cale 4 dni), i zaczęłam się martwić, naszczęście dostałam miesiączki i przestałam się martwić. Nie martw się wszystko będzie dobrze!! Jeżeli jednak nie dostaniesz okresu przez dłuższy czas powinnaś zgłosić się do ginekologa i opowiedzieć o całym zdarzeniu. Ale narazie nie ma co panikować!!! :D Uszy do góry :)

Gość KAMAAAAAAAAAA
rosel jesli to cie cos pocieszy.... to mojej kolezance spoznial sie okres 2 tygodnie..... i dziewczyna byla w stresie juz miala isc do lekarza a tu nagle.... bum i @ ..... Dostala okresu po 14 dniach.... to dopiero faze miala.... Wiec nie martw sie bo jesli przez petting bedzie mozna zajsc tak latwo w ciazy to ja tez powinnam juz chodzic z brzuszkiem!! :)

Gość a po co odświeżać
???