Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagat

Kłucie w podbrzuszu, w 10- tym tygodniu?

Polecane posty

Gość jagat

Witam, jestem w 10 tym tygodniu ciąży i odczuwam lekkie kłucie w podbrzuszu po jednej lub po drugiej stronie. Trochę mnie to martwi. Chciałabym sie dowiedzieć czy to normalne. Prosze o opinie i wypowiedzi czy któraś z Was też tak miała? Pozdrawiam.

Gość belucci
Ja uważam że powinnaś zgłosic sie z tym do ginekologa. Czasem faktycznie okazuje się że nic się nie dzieje, ale powinnaś to sprawdzić, bo w moim akurat przypadku skończyło sie to krwawieniem...i niestety po ciąży. Ale tak jak pisałam wyżej, nie musi to być nic złego.

Popieram! Zgłoś się do lekarza - ale takiego który od razu skieruje cię na USG. NIe chciałabym Cię straszyć ale to tylko po to by Cię przekonać... Oczywiście ból może być naturalną i zupełnie nieszkodliwą konsekwencją rozciągania się macicy lub przystosowania do zmian hormonalnych.... ale ja miała takie bóle(bardzo silne, tak że czasem pół dnia chodziłam zgięta wpół) przy pierwszych dwuch ciążach - obie straciłam... A oczywiście lekarz do którego wtedy chodziłam twierdził ze to normalne i ze nie ma się czym przejmować. Dopiero mój obecny gin poprosił bym zgłaszała się do niego jeśłi tylko będzie się coś takiego działo - na szczęście tym razem jest ok Idz do lekarza - na pewno nie zaszkodzi!! ;) Powodzenia!!! 🌻