Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powaznie

opryszczka narządów ...... oraz nadrzerka

Polecane posty

Gość powaznie

Witam wsyztskie panie ktore maja lub mialy opryszcze zapraszam do przedstawiena swojej walki i histori jak dostaly jak leczyly czy dlugo! jakim sposobem dostaly? czy monza to miec do konca zycia? ja mam! od chloapak bylego! odnawia sie po miesiaczce! zaczynam leczenie we wtorek jutro! do tego mam powazna nadrzerke a moze cos o tym jak wyleczylyscie? czy znacie metode opatrunkowa? na czym polega? zapraszam mam nadzieje ze dostane dosc nurtujacych mnie informacji pozdrawiam

Gość nadzarta kiedys...
hej ja mialam malutka nadzerke , zostala wypalona bo taki sposob moja pani ginekolog uznala za najlepszy. Pozniej bylo miesiac leczenia i wstrzemiezliwosci sexualnej, po tym miesiacu mialam dalej dziwna wydzieline wiec gina zapisala mi super dopochwowe drogie ale skuteczne globulki ktorymi wyleczylam sie do konca i jest dobrze:) pozdrawiam i zycze duzo zdrowka!

Gość powaznie
dzikuje ci bardzo:) pozdrawiam

Gość olga_
ja walcze z opryszczką narządów płciowych od kilku miesięcy, nawet doustnie heviran mi nie pomógł bardziej groprinosin pomaga ale tez nie najlepiej, przerzuciłam sie na lek homeopatyczny firmy dagomed, nie wiem czy pomoże bo pisze ze to na opryszczke wargową, ale moze, bo chociaż to ten sam wirus to jednak inny typ, wargowa jest 1, a narządów to 2, ale mam nadzieje bo co mam zrobić napiszcie prosze jak walczycie z tą przypadłością pozdrawiam

Gość a jak to jest z
Wirusem HPV, wiecie może? Mój chłopak ma rękach kurzajki (wywołuje je wirus HPV). Podobno warunkiem rozwoju raka szyjki macicy jest zakażenie własnie tym wirusem. Wiem, że to dwie różne jego odmiany ale czy istniej ryzyko "przkształcenia" sie tego skórnego w szyjkowy? Nie wiem jak to ująć ale chyba mniej więcej czujecie o co mi chodzi ? Prosze o odpowiedź bo mnie to strasznie nurtuje tym bardziej, że też mam nadżerkę, której w żaden sposób nie idzie skutecznie wyleczyć a jedynie zaleczyć. Miałam ją już wymrażaną i wypalaną i nic. Jest duża i nie goi się...Ponoć wrodzona. W każdym razie miałam ją na długo przed poznaniem mojego obecnego faceta...

Gość olga_
co do nadżerki to troche to dziwne ze po wymrożeniu nie wygoiło sie, w cytologii powinno wyjść czym jest spowodowany stan zapalny , czyli np jakies bakterie, grzyby, albo wirus i zlikwidować przynajmniej przyczyne jakimis globulkami, choc co do wirusów to niestety z tym jest gorzej

Gość Nutella...
O fajnie nie wizialam tego topicu :) i zalozylam nowy hehe ja z tym walcze i nic i nic mam pytanko do tych kobiet co to maja czy wspolzyjecie bez zabezpieczenia z partnerem czy z gumką ? oprocz tego ze zazywam tabletki robie to z gumka bo nie chce aby on to zlapal a wy jak macie?

Gość Nutella...
mowilam tu o opryszczce

do \"a jak to jest z\": Typow wirusa HPV jest mnostwo (niektore zrodla podaja, ze nawet 100). W zdecydowanej wiekszosci zrodel wyczytalam, ze inny typ HPV odpowdziedzialny jest za brodawki na np rekach, a inny za klykciny czyli brodawki narzadow plciowych. Ale natrafilam tez kilka razy na info ze zarazic mozna sie np z brodawek na rekach (chociaz osobiscie wydaje mi sie to malo prawdopodobne). Niestety trudno znalezc cos pewnego o HPV.

Gość w29
Złapałam to świństwo 3 lata temu,miałam grzybicę,potem ropne zapalenie sromu,lała się ze mnie ropa...Potem otarły mi krocze koronkowe majtki i w miejscu tych otarć wytworzyły sie bąble.Pani doktor nie wiedziała co to jest,leczyła mnie miesiąc,bez skutku i ulgi.Na koniec eksperymentów przepisała mi heviran i wszystko ustąpiło...na tydzień...Nawroty są częste,dlatego okresowo faszeruję sie Heviranem 400 mg,bo nigdy nie dopuszczę do rozwinięcia się choroby do takiego stadium jak pierwszym razem.Najgorsze że planuję ciążę,a ten wirus w tym okresie to straszne ryzyko dla płodu.Zamartwiam się ,bo nie mogę nigdzie znaleźć kontaktu z kobietami które z ta przypadłością ciążę przeszły!

Gość endi
dziewczyny napiszcie co to jest nadrzerka ? i gdzie dokładnie i zazwyczaj występuje? jak ją wykryć?

Gość aaaaam
chcialabym dowiedziec sie wiecej o tej chobobie i znalezc sposoby na to by sie przed nia bronic dzieki!

Gość asasenka
czy uzywacie teraz prezerwatywy? bo u mnie poki co nasilala bol :( przeszlam na tabletki ale w obecnej sytaucji wstrzymuje sie od seksu na jakis czas tylko nie wiem co potem?

Gość TOMEK 27
JA CHCIAłBYM WIEDZIEć CZY JAEżELI KOBIETA MIAłA LUB MA NADZERKE TO CZY JA TO BOLI I CZY TRZEBA KOCHAC SIE Z NIą W PREZERWATYWIE ZE WZGLęDU NA JEJ I PARTNERA BEZPIECZEńSTWO I CZY FACET SIE TYM MOżE ZARAZIć W JAKIś SPOSóB DZIęKI ODP PROSZE NA MEILA

Gość Rospacz
Prosze mi powiedzieć czy jak ma sie nadrzerke czy to sie długo leczy? I czy cos skodzi wtym ze jestem w leczeniu nadrzerki ze wspozyje z partnerem? Prosze mi odpisac na maila. z Góry dziekuje i Pozdrawiam

Gość ceda
Mam nadżerkę i przy tym bardzo często łapałam rożnego rodzaju zakażenia. Pół roku temu zmieniłam lekarza i pani dok. poleciła mi stosować płyn do higieny intymnej „LACTACYD femina” i naprawdę już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam jakieś upławy lub zakażenie. Za tydzień idę na wycinanie nadżerki którą mój poprzedni pewien lek. wałkoń próbował przez trzy lata leczyć lekami tego się nie leczy tylko zamraża, wycina lub tz. Wypalanka (ostatnio coraz rzadziej wykonywana).

Gość anka20
czesc ja mam pytanie czekam na wymrożenie nadrzerki i nie wiem czego mam sie spodziewac jakie to jest uczucie czy po tym trzeba stosowac jakies inne leki wiem tylko ze po zabiegu mam dwa miesiace wstrzymac sie od sexu czy moze mi ktos powiedziec cos wiecej

Gość anka20
co bedzie jezeli ja sie nie poddam temu zabiegowi i tez nurtuje mnie pytanie czy mozna zajsc w ciaze z nadrzerka czy nic nie bedzie plodowi?

Gość po zabiegu
Cześć Ja właśnie wróciłam z wypalanki. Dziewczyny nie ma sie czego bać, to nic nie boki. Wiadomo, że niekomfortowa sytuacja siedzieć na tym "luksusowym foteliku" u gina ale sam zabieg nie boli!!! Bałam sie bardzo ale nie ma czego! Podobno miałam dużą nadżerkę, mam nadzieje, że po jej wypaleniu zmniejszą sie upławy bo niestety mam je dość duże. Co do przeciwwskazań po zabiegu mój bardzo miły :) Pan doktor powiedział żebym sie nie kąpała w gorącej wodzie i nie współżyła do najbliższego okresu. Podobno to co było nadżerką po wypaleniu ma się goić i zamienić w strupek, a podczas okresu ma odpaść i będzie zdrowe ciałko. Pozdrawiam i zdrówka życze

Gość anka20
po zabiegu - dzieki za informacje chciałabym zeby sie to juz skonczyło bo nadal czekam

czesc bylam u ginekologa i powiedział mi ze mam nadrzerke dość dużą i jak chce wiedzieć coś więcej mam przyjść prywatnie,więć poszłam prywatnie do innego gin... i nie mówiłam mu nic o nadrzerce tylko ze planujemy mieć dziecko czy niema żadnych przeszkód on powiedział ze wszystko jest o.k ,ze mamy zielone światło na drodze do szczęścia aby mieć dzidzusia papa pozdrawiam

Gość Justyś15
Jestem w 6 tyg ciązy i właśnie lekarz powiedzial ze mam madrzerke. czy to grożne czy ma to jakies komplikacje. wiem że mogę poronić ale jeśli uda mi sie do końca i urodzę, to co bedzię po czy da sie to wyleczyć.

Gość jodła
ja walczyłam z opryszczką 2 lata temu, przez 4 miesiące lekarze przepisywali mi mnustwo tabletek nic nie pomagało one wyżerały moje ciałko choc jestem zdrowa to jednak zawsze sobie obetre miejsce intymne,właśnie sobie obtarłam majtkami z koronki,jestem tez w ciąży obecnie, mam delikatną nadrzerke,boje sie powrotu opryszczki,nie wiem czym łagodzić te obtarcia,a opryszczke wyleczyła mi pani dermatolog wenerolog heviranem

Gość Nienawidze chorob
Po cholere nosisz majtki z koronki, zamiast bawelniane, najlepiej bezszwowe !!! Nadzerka nie mozna sie zarazic. Maja je glownie kobiety ktore juz wspolzyja. Ja dostalam opryszczki, nie wiem skad, czy to moj byly, opryszczka wystapila po pol roku rozstania sie z nim, nie kocham sie w ogole od prawie roku, myslicie ze to on mnie mogl zarazic ? Nienawidze gnoja za to, bo grzybice tez dostalam przez tego popapranca. 😭

Gość timbim
Dziewczyny zakazone wirusem HPV czyli te które mają opryszczkę muszą rodzić przez cesarkę, ponieważ poród naturalny grozi zarażeniem dziecka wirusem. Nadżerka może być wrodzona, tak więc współżycie płciowe wcale nie jest jej jedyną przyczyną. Tak naprawdę nie wiadomo co jest przyczyną nadżerki, może powstać jako wynik otarcia lub jakiejś infekcji bakteryjnej, grzybiczej itp. Nadżerka to nic innego jak mała lub większa ranka lub miejsce na szyjce macicy pokryte "innym" rodzajem naskórka niż właściwym dla szyjki macicy. Niektórzy ginekolodzy zalecają usuwanie nadżerki przed planowaną ciążą inni wręcz przeciwnie dopiero po urodzeniu dziecka. Usuwanie nadżerki czy przez wymrażanie, wypalanie czy koagulację może spowodować że na szyjce macicy powstanie blizna, która nie będzie dostatecznie rozciągać się. Może to powodować problemy przy utrzymaniu ciąży i porodzie. Niestety jeżeli chodzi o leczenie nadżerki prawie każdy ginekolog stosuje inne metody: jeden sugeruje usunięcie metodami inwazyjnymi, inny leczy globulkami, jeszcze inny pozostawia ją bez leczenia a jedynie zaleca jej kontrolę.

Gość aramanta
nie wiem czy temat jest jeszcze aktywny, ale sprobuje... jestem w 17tym tygodniu ciazy i wlasnie dostalam opryszczki na wargach sromowych, przynajmniej lekarz mi tak powiedzial... ze prawdopodobnie jest to opryszczka, ale zeby o tym przekonac sie trzeba pobrac wycinek,a w ciazy nie mozna tego robic... przypisal mi zovirax i jesli to nie zniknie w ciagu 5 dni to kicha, musze z tym zyc... jestem zalamana, bo porod bedzie musial odbyc sie przez cesarskie ciecie... a chcialam rodzic naturalnie... ale chodzi mi o to ze wyczytalam na necie, ze z tym trzeba zyc, a lekarz powiedzial mi ze po ciazy bede mogla sie tego pozbyc, wypalajac to, czy ktos moze slyszal o tym???

Gość /łączenie/
taka jedna co miała opryszczke ja miałam. leczy sie to tabletkami HEVIRAN i masc antivir. maść pomaga na początku gdy jeszcze tylko piecze, potem jak juz pojawiają sie krosty, to najlepiej i smarowac i brać tabletki. pierwsze zachorowanie jest najgorsze - wystepuje gorączka, powiększone węzły. najlepiej idz do ginekologa - sama sie nie wyleczysz, a choroba może mieć ciężki przebieg - ja omało nie skończyłam w szpitalu. oczywiście wirus zostaje na całe życie, ale bardzo rzadko wystepuje nawrót choroby i nawet jesli to jego przebieg jest juz bardzo łagodny. jesli masz krosty juz to oczywiście nie drap ani przypadkiem nic nie wyciskaj. jeszcze jedno krosty moga wystepowac praktycznie w całym obrębie pochwy, łącznie z wargami sromowymi. jak smarujesz maścia to nie smaruj pochwy "od wewnątrz" przypadkiem (zreszta jest napisane na ulotce jak stosować)- tylko z wierzchu - nawet jak nie ma krost to smaruj bo te krosty sie przenoszą . I tylko antivir maść, jest lepsza - silniej działa. zofirax nadaje sie raczej na opryszczkę co sie robi przy ustach. i czym szybciej zsatosujesz maść i tabletki tym lepiej - w przypadku tej choroby czas ma naprawde ogromne znaczenie - nie czekaj do piątku! leć do apteki chociaż po masć bo nie jest na recepte i smaruj. im pózniej tym gorzej. ja zachorowałam powiedzmy w piątek to juz w poniedziałek było tragicznie, a zaczęło sie od "zwykłego" swędzenia i jednej malutkiej krosty. onaonaona ja mam cos takiego.Ale u mnie sytuacja jest na tyle dziwna,ze wiem,iż mam ten wirus,bo wyszedl w badaniach.Nigdy nie mialam żadnych objawów czy jakiegokolwiek dyskomfortu,ktory móglby powodowac ten wirus. Badania zrobiłam przypadkowo.Zaraz potem, nie czekając na objawy- lekarka pzrepisala mi ZOVIRAX,który łykałam jakiś czas. |Było to 3 lata temu. |Do tej pory nigdy nie miałam żadnych objawów.W grudniu 2005 miałam naprawde ciężką anginę ropną.Byłam tak osłabiona,ze o mało co,a nie pojechałam do szpitala.Cały nos,brode i usta miałam w opryszczce.Bałam sie,ze i tam "na dole" tym razem i w koncu ten wirus da o sobie znać. |Nic jednak takiego się nie stało,za co dziękuję Bogu. Na razie zyje więc tylko świadomością,ze jestem nosicielką i ze będę nią do konca życia... | Początkowo cięzko było mi się pogodzić z tą myślą bardzo, teraz już troszkę łatwiej,bo i tak nie mam wyjścia!! | Po prostu o tym nie myśle,ale kiedy tylko sobie przypomnę- złośc i zal ściskają mi serce.. Ja tez bylam przerazna czytajac te wszystkie informacje na temat opryszki i innych chorob przenoszonych droga płciowa!!! Szkoda,ze ludzie nie zdaja sobie sprawy w co sie pakuja, uprawiając seks z byle kim A mezczyzni to juz w goóe głąby jeśli o to chodzi!!!! U nich nie ma objawów przy większości chorób,wiec są nieświadomi.U kobiet zresztą też nie zawsze wygląda to tak kolorowo Masakra z tym wszystkim!!!!! Ludzie są po prostu nieświadomi!!!! w29 Na wszelkich możliwych forum itp..szukam osób które będąc nosicielkami wirusa opryszczki narządów płciowych były lub są w ciąży.Ja planuję ciąże ale strach przed powikłaniami jest ogromny.Odezwijcie się jeśli macie jakieś informacje na ten temat. Hurricane19 (lionsk8@wp.pl) Idź do dermatologa przepisze ci heviran tabletki, ja jeszcze jako prawiczek zaraziłem się opryszczką przez kaczkę do sikania w szpitalu. często mam nawroty nawet po masturbacji robią się zaczerwienienia i piecze i się robią pęcherze i kurde biorę heviran lub smaruję maścią Antyvir. jak coś to piszcie do mnie.

Gość anulkaw
ja nabawilam sie brodawek wlasnie w czasie ciazy memu synkowi nic sie nie stalo skonczyl juz rok i jest sliczniutki i zdrowy

Gość novika88
Witam wszystkie panie! temat nadrzerka mnie rowniez dotyczy.Mam dopiero 19 lat,a powstala ona z nie wyleczonych uplawow.Lekarze przepisywali mi rozne masci,i nic nie pomagalo,po pewnym czasie stwierdzili ze mam nadrzerke ktorej nie trzeba leczyc,wiecmialam sie nie martwic, uplawy mialy przejsc,niestety nie mam mozliwosci isc do lekarza.Od 2 miesiecy ´nie mam okresu, czy to moze byc przez chorobe?jakie dalej moga byc tego konsekwencje?