Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brzydkie Kaczatko

Laktator,sterylizator-kupowac przed porodem czy nie

Polecane posty

Gość Brzydkie Kaczatko

No wlasnie...Sama sie zastanawiam.Slyszalam,ze butelki,smoczki mozna wygotowywac i tak jest zdrowiej.A co do laktatora-drogie sa,a czy bede miala co sciagac?Co Wy na to?

laktator przydać się może a butelki można gotować, chociaż pewnie sterylizator jest wygodniejszy ... a przecież nie musisz tego wszystkiego kupować przed porodem, jeśli będziesz karmić piersią to wtedy tych butelek będziesz miała mniej do sterylizowania. Sterylizator to dobre urządzenie jak ktoś karmi dziecko tylko butelką.

moja rada jest taka zeby kupic sobie laktator - nie wszystkie sa drogie. Ja kupilam firmy medela za 60 zl nowy i jak zaczol mi sie nawal pokarmu to bylo by bez niego ciezko. A o to czy bedziesz miala co sciagac to gwarantuje ze TAK a jak zacznie sie u ciebie nawal pokarmu to sama stwierdzisz ze laktator to blogoslawiony wynalazek ;-)

Ja kupiłami sterylizator i laktator i oba użyłam tylko kilka razy. Obeszłoby sie bez, gdyż karmię wyłącznie piersią.

laktator kupiłam po wyjściu ze szpitala-ręczny za ok.40 zł bo nie wiedziałam czy będę miała pokarm.Karmiłam małego przez 4 m-ce, potem już nie miałam pokarmu a butelki wygotowuję