Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DanViva

czytanie fotograficzne-można się tego nauczyć??

Polecane posty

Gość DanViva

Chciałabym, żeby wsypowiedzieli się wszyscy, którzy wiedzą coś o tym, na czym to polega.Podobno utrwalenie sobie strony z tekstem w pamięci po spojrzeniu na nią jest możliwe.

Gość sa takie kursy
np w Gdansku. Moze nie cala strone, ale czesc, w kazdym razie szybko. Bylam na lekcji probnej,chyba mozna sie nauczyc, ale na razie nie mam czasu na to chodzic

Gość DanViva
Najbardziej interesowałyby mnie kusy w Poznaniu :).Nawet dwukrotne zwiększenie prędkośi czytania zmniejszy mój czas nauki o ok.1/3, a to przy wielogodzinnej nauce dużo.

Gość mysleze w Poznaniu tez sa
na pewno nauczysz sie czytac 2x szybciej, na lekcji probnej facet pokazal nam metode uczeniai po 1 godzinie wszyscy czytali przynajmniej o 1/3 szybciej. bo zasada jest taka - podswiadomie starasz sie czytac kazdy wtraz, A chodzi o to,zeby sam wyglad slowa kojarzyl ci sie z czyms konkternym, Jak np widzisz to co masz na stole to,natychmiast to przyswajasz , bez mowienia sobie w mysli,ze tam jest np lampa, ksiazka, i 10 innych rzeczy. Fotografujesz umyslem,. Ciezko mi to wyltlumaczyc

Swego czasu interesowałem się tym i bardzo chciałem się nauczyć. Kupiłem nawet książkę Paula Schele.Szybko się jednak zniechęciłem, bo brakło mi motywacji. Ale czytanie z prędkością (jak to pisze w książce) do 25.000 sł./min.musi być fascynującym doznaniem. Pomyśleć tylko, ile książek przeczytałbym, które miałem zamiar dawniej przyczytać, a brakowało mi czasu. Ach... :)

Gość DanViva
Z ksiązki-jeśli ktoś ma samozaparcie i ćwiczy szybkie czytanie codziennie- też można się nauczyć, ale wiele ćwiczeń z odpowiednim sprzętem i fachowymi poradami można uzyskać na kursach.Oczywiście jeśli wierzy się w bezgraniczną skuteczność tych kursów:).

Gość DanViva
Bo jest to wg mnie przydatne w życiu :).

Gość Radzio
Ja umiem czytać fotograficznie - bardzo szybko czytam: Kodak. Nikon, olympus...

Gość upuupup
Radzio-Bardzo śmieszne. A ja już się ucieszyłam,żę wreszcie ktoś coś napisał.

Gość upupup
Podobno mozna sie tego nauczyć, bo moja koleżanka mojej koleżanki potrafi czytać przerzucając strony! Też bym tak chciała :).

Gość gość
Akademia Szybkiej Nauki organizuje rozwijające kursy dla dzieci. Można . Myślę, że warto się wybrać i zdecydować na takie kurs. Można iść na lekcję pokazową za darmo. Można to zrobić na ich stronie: www.akn.pl